Länk kopierad!

Visningar

tors 30 mar 16:30 - 17:00
Viktigt att du anmäler dig till visningen. Boka in dig direkt via mäklarsidan eller kontakta ansvarig mäklare per sms/e-post. Varmt välkommen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 350 000 SEK / Utgångspris
Adress
Hamngatan 32B, Centrum, Karlstad
Typ
Bostadsrätt
KVM
56 kvm
Avgift
3 741 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

CENTRAL TVÅA MED INGLASAD BALKONG

Välkommen till Hamngatan 32B!

På Hamngatan bor du centralt i stadens puls och service runt hörnet. Bussförbindelser, restauranger och affärer finns endast ett stenkast bort. Inom gångavstånd finns även fina promenadstråk runt Klarälven och Mariebergsviken samt Stadsträdgårdens lugn.

Bostaden erbjuder en ljus välkomnande hall som tar dig vidare in i ett kök med gott om förvaring, plats för ett mindre matbord, bekvämligheter som diskmaskin och ett härligt ljusinsläpp från fönster in mot gården.
Bostadens sovrum är i generös storlek med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Vidare finner du ett ljust, luftigt vardagsrum med plats för en stor soffgrupp. Från vardagsrummet kommer du ut till en inglasad balkong med plats för matbord och stolar. Ljust helkaklat badrum utrustat med toalett, handfat och badkar med duschslang.

Välkommen hem!

Allmän information

Pris

1 350 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

56 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Hamngatan 32B

Ort

Karlstad

Kommun

Karlstad

Lägenhetsnummer BRF

1023

Våningsplan

2 av 7

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Hamngatan 32

Organisationsnummer

773200-0463

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Lägenheterna är fördelade på 12 st 2-rummare och 24 st 3-rummare. Till fastigheten hör 21 parkeringsplatser och 6 garage. Motorvärmaruttagen startas med app i telefonen. Föreningen har ett övernattningsrum med plats för tre nattgäster och med tillgång till dusch och toalett. Medlemmarna kan hyra rummet mot en avgift.
I bottenvåningen finns ett stort hobbyrum. Utanför hobbyrummet finns föreningens "bibliotek" där kan du låna och lämna böcker.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Dina Försäkringar Värmland. Föreningen har även tecknat och betalar en extra bostadsrättsförsäkring hos Dina Försäkringar Värmland för medlemmarna.

FÖRVALTNING
Förvaltas av Vänerförvaltning.

ENERGIKLASS
Husen har energiklass B vilket kan kvalificera för Grönt Bolån hos de flesta bankerna som erbjuder bolån.

ÖVERLÅTELSEKOSTNADER
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 312,5 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av säljare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023. Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och pantsättningsavgiften betalas av köparen.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: El (vattenburen), Markvärmepump (el) &
Ventilation:Mekanisk frånluft

Byggnadskommentar

Flerbostadshus

Utförda renoveringar

2006 utförde föreningen stambyte i fastigheten. I samband med detta renoverades alla badrum. Under 2015 byttes takbeläggningen till svart plåt och totalt har föreningen monterat 277 solceller på taket och gaveln. 2017 installerades även bergvärme vilket värmer upp hela fastigheten.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 36

Antal lägenheter

36

Byggnader

Byggår

1959

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 741 SEK/månad. I avgiften ingår TV, bredband, värme och vatten ingår i avgiften.

Beskrivning månadsavgift

TV och bredband via Sappa.

Andelstal

2,50430

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

321 739 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning för bostadsrätten visar hur stor del av lånen i bostadsrättsföreningen som indirekt påverkar bostadsrätten. Detta beräknas baserat på information som har samlats in från bostadsrättsföreningen, såväl från årsredovisningen som från lägenhetsregistret för bostadsrättsföreningen.

Överlåtelseavgift

2, 5 % av gällande prisbasbelopp SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

1% av prisbasbeloppet per pantsättning. SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Preliminär el debitering sker genom föreningen som sedan korrigeras

168 SEK/månad

Summa driftkostnad

268 SEK/månad

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

34 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

56 kWh/m²

Energiklass

B

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl