Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 790 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Fatburs brunnsgata 18, Södermalm - Maria, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
61 kvm
Avgift
3 334 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Mycket charmig lägenhet med underbart uterum!

Välkomna till denna smått unika lägenhet med suverän planlösning samt ett stort inglasat uterum, en sorts "vinterträdgård" som lätt kan möbleras och har säsong nästan i alla väder. Utsikt över gårdens grönska.

Lägenheten ligger högt upp mot gården motsvarande ungefär 1,5 trappa upp. Eftersom det är en sluttningsvåning gör läget i huset det smidigt och enkelt att komma in och ut ur lägenheten utan behov av varken hiss eller trappor.

Här finns ett smakfullt kök med stor matplats, goda arbetsytor samt massor av förvaring. Ett mycket trivsamt vardagsrum med ett härligt fönsterparti mot uterummet. Stort sovrum med fönster mot gården och hel garderobsvägg. Svårslagna förvaringsytor i form av två klädkammare samt stort källarförråd.

Lägenheten är i utmärkt skick, renoverad på senare år med snygga färgval, uppdaterat kök och ett nytt fint badrum 2020.

Fastigheten är belägen på en återvändsgata med i princip bilfria omgivningar och har ett utmärkt läge centralt på Söder. Här har du det mesta inom räckhåll som goda kommunikationer via pendeltåg på Södra Station, tunnelbanans röda och gröna linje, innerstadsbussar såväl som matbutiker, restauranger och service. I närheten har du vackra gångvägar längs Årstaviken i Eriksdal. Via gården nås Södermalmsallén med promenadstråk till såväl Medborgarplatsen med dess utbud av saluhall, simhall, bibliotek, biografer, restauranger, affärer, pubar och caféer såväl som den härligt gröna Tantolunden.

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall med plats för möblering samt gott om utrymme för ytterkläder. Här finner ni även två stora klädkammare samt ingången till det fint renoverade badrummet.

Stort och luftigt vardagsrum med goda och många möbleringsalternativ. Från detta rum når ni den fina vinterträdgården som ger skön utekänsla året runt. Vardagsrum och uterum tillsammans skänker verkligen lägenheten en extra känsla och charm!

Smakfullt kök som är rikligt utrustat med skåp bakom ljusa köksluckor. Rejäla arbetsytor, stor kyl, stor frys, nästan ny induktionsspis, varmluftugn, kolfilterfläkt samt diskmaskin. Här är en stor matplats för 6-8 personer.

Rymligt sovrum med trevligt grönskande utsikt och en stor garderob med skjutdörrar utmed hela väggen till höger mitt emot fönstret.

Mycket smakfullt badrum som renoverades vid stambytet 2020. Här finns kombinerad tak/handdusch med glasade vikväggar. Handfat, underskåp, badrumsskåp, handuktshängare, wc och tvättmaskinen är alla snyggt utvalda. Sobert färgsatt kakel på väggar och golv.

Stort plus för det stora källarförrådet med egen ingång (ståldörr) smidigt beläget en trappa ner från bostaden.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning Energideklaration Stadgar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

4 790 000 SEK (Accepterat pris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

61 kvm

Gatuadress

Fatburs brunnsgata 18

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

16892-01-01-0067

Våningsplan

1 (sutterängvåning)

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Fatbursviken 2

Organisationsnummer

716421-3451

Allmän information

BRF Fatbursviken 2 ligger centralt på Södermalm alldeles intill Stockholms södra station. I området finns ett stort utbud av butiker, nöjen och restauranger.
Med pendeln tar det 4 minuter till Stockholm C, busslinjerna 55, 57 och 66 finns runt hörnet och det tar 5 minuter att gå till T-station Mariatorget (röda linjen) eller Medborgarplatsen (gröna linjen).

I fastigheten finns 178 bostadslägenheter på 1-6 RoK och 15 lokaler med olika verksamheter som restauranger, butiker, kontor, skola och förskolor. Husen har även 18 hyreslägenheter vilket utgör en stor dold tillgång för framtiden.
De senaste åren har december varit en avgiftsfri månad på grund av föreningens goda ekonomi. Föreningen har länge haft ett starkt kassaflöde och en tillräcklig kassa. I dagsläget är ingen avgiftsändring aktuell (info via hemsidan 2022-09-13). Fastigheten är upplåten med tomträtt, nuvarande avtal löper t o m 2029. Föreningen är äkta. Delat ägande godkänns (minsta andel 10%).

På innergården finns en bra utrustad föreningslokal som boende i huset kan hyra för barnkalas, fester och möten samt en övernattningslägenhet för gäster till boende i föreningen.

Fastigheten byggdes 1988-1990 av Familjebostäder och ombildades till bostadsrätter i februari 2002. För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida, www.fatbursviken.se

Brf bildades

2002

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Comhem (basutbud ingår i avgiften). Föreningen är även ansluten till Stockholms Stadsnät. Kostnaden för bredbandet ingår i avgiften för bostaden. Anslutningen har en hastighet mellan 700 och 1000/700 och 1000 Mbit/s.
Stockholms Stadsnät erbjuder även telefoni som teve-lösningar med Viasat och Sappa

Utförda renoveringar

- Värmesystemet har fått nya cirkulationspumpar i
undercentralen.
- Ventilationssystemet rensat, OVK besiktning
genomförd.
- Samfälligheten har renoverat garaget.
- Några av Hyreslägenheterna är renoverade.
- Spolning av stammar utfört.
- Alla gatuportar har fått nya vred.
- Hissrenovering.
- Stambyte genomfördes under 2020.

Kommande renoveringar

2022 planeras nya dörrar och portar till samtliga uppgångar.

Övriga utrymmen i föreningen

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykel- och barnvagnsrum finns i trappuppgången, cykelställ på gården. Varje uppgång har en välutrustad tvättstuga. Dessutom finns det en grovtvättstuga i Fatburs Brunnsgata 20, för till exempel mattor. Föreningen har en lokal som kallas Generalen och är belägen på gården mellan uppgångarna 24 och 26 och kan hyras av alla boende i föreningen för fest, barnkalas o dylikt. Med ingång från gården mellan nr 20 och 22 finns Amiralen, en övernattningslägenhet avsedd för gäster till boende i föreningen. Till lägenheten hör ett stort källarförråd som är ett stort mervärde. Egen ingång via ståldörr. Föreningen ingår även i samfälligheten för södra stationsområdets sopsugsanläggning. Soporna slängs i sopnedkast i trapphuset.

Byggnader

Byggår

1988

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 334 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband

Andelstal

0,005039000

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

650 SEK/månad

Försäkringskostnad

270 SEK/månad

Summa driftkostnad

920 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Fastigheterna i Södra stationsområdet ingår i en samfällighet som består av garagen i nio olika bostadsrättsföreningar och tre bostadsföretag. Det är alltså samfälligheten som bestämmer över garagen och inte de olika fastigheterna som de ligger i. För att sköta förvaltningen och köadministration har samfälligheten anlitat HSB Stockholm. Nio garage med totalt 756 platser ingår i samfälligheten. I garage G i vårt hus, Fatburs Brunnsgata 20, finns 66 platser. Kostnaden för en bilplats är 1.530 kr.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

171 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

160 kWh/m²

Energiklass

F

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta