Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Köpenhamnsvägen 42 B lgh 1204, Dammfri, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
76.5 kvm
Avgift
4 389 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Optimal trerummare på tredje våningen

Varmt välkommen till Köpenhamnsvägen 42B. Här bor du i populära Brf Pukan som är en stor förening med bra ekonomi. Bostaden har 76.5 väldisponerade kvadratmeter och erbjuder ett generöst vardagsrum med utgång till balkong, två sovrum, renoverat kök och ett renoverat badrum. Här kan du flytta raka vägen in utan att behöva göra något, perfekt för ett par eller mindre familj.

I Erikslust bor du i ett trivsamt område ett stenkast från mysiga parker, livsmedelsbutiker, restauranger och gym. En kort cykeltur bort ligger Ribersborgstranden - lika lätt kan du också ta dig in i centrala Malmö.

Rumsbeskrivning

HALL:
Trevlig hall med marmorgolv och vita väggar.

KÖK:
Kök renoverat 2020 från Ikea. Finns kyl, frys, diskmaskin, ugn, mikrovågsugn, induktionshäll och fläkt. Matplats för 4. Vita väggar och ekparkett.

VARDAGSRUM:
Stort vardagsrum med utgång till balkong. Vita väggar och ekparkett. Gott om plats för soffgrupp och matplats för 6 personer.

BADRUM:
Helkaklat badrum renoverat 2020. Finns tvättmaskin, kommod, toalett och dusch.

SOVRUM:
Sovrum med blåa väggar och ekparkett.

SOVRUM:
Sovrum med vita väggar och ekparkett.

Dokument (pdf)

Brf Pukan Årsredovisning 2020-2021 BRF Pukan Stadgar BRF Pukan ED Köpenhamnsvägen 42 A-C Brf Pukan Energideklaration Köpenhamnsvägen 44

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 995 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

76.5 kvm

Gatuadress

Köpenhamnsvägen 42 B lgh 1204

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

121

Våningsplan

3 av 7

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB BRF Pukan

Organisationsnummer

746000-5908

Allmän information

BRF Pukan är en äkta förening som förvaltar fastigheten Pukan 1 vilken innehåller 395 lägenheter och 21 lokaler. I fastigheten finns fem bostadshus med tillsammans 15 trapphus med adresserna Köpenhamnsvägen 40-48. Tomten innehas med tomträtt och omförhandlas 2024-12-31.

EKONOMI
HSB är ekonomisk förvaltare. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse:
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022)
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köpare betalar denna avgift (1 208 kr år 2022).
Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsföreningen tillkommer även;
- Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB.
- Medlemsavgift 300 kr/adress i familjerelation, betalas per år.

Senaste avgiftshöjningen gjordes 2022-01-01 med 2%.
Planerad avgiftshöjning lite varje år. (kontrollerad 2022-02-16)

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Genomförda renoveringar:
2019 - Obligatorisk ventilationskontroll, OVK, godkänd. Avslutad renovering av piskbalkonger. Installation el-laddbox i garaget. Cykelställ med sedumtak och LED-belysning. Nödbelysning i trapporna. Underhåll garage. Takplåt över ingångarna.
2018 - Obligatorisk ventilationskontroll, OVK, påbörjad. Renovering av piskaltaner med fuktproblem, påbörjad. Fasadarbete - Sker löpande. Byte av stigarledningar för el samt elcentraler i lokaler - färdigställt.
2017 - Obligatorisk ventilationskontroll, OVK. Byte av stigarledningar för el samt elcentraler. Föryngring av utemiljön. Installation av elektroniska backventiler i avloppsstammarna.
2016 - Övernattningslägenhet stod klar.
2015 - Relining av avlopp blev klart. Projektering av stigarledningar för el. Renovering av trapphus. Ny utemiljö. Installation av uppgraderad kameraövervakning i garaget. Energibesparingsprojektet - Installation av bergvärme och rekonditionering av radiatorkretsarna.
2014 - Renovering efter översvämningen i augusti 2014. Relining av avlopp. Nytt system för utsortering av matavfall direkt i sopnedkasten. Slutförande av H10-standard för hissar.
2013 - Energibesparingsprojektet - byte av cirkulationspumpar och installation av avgasare. Projektering av alternativ uppvärmning. Nya räcken och ledstänger. Nya innerdörrar på hissarna.
Renovering av föreningslokal och fastighetskontor.
2012 - Renovering av dagvattennät och dränering. Ny styr- och reglerutrustning till värmecentraler. Nya tätningslister i samtliga fönster. Utrymningslarm i gemensamma utrymmen.
2011 - Installation av passagesystem och porttelefon. Byte/renovering av dörrar till gemensamma utrymmen. Renovering av föreningens fontän. Montering av nya ytter- och innertak. Ökad tillgänglighet och trygghet i föreningen i samband med passagesystemsprojekt. Nya trapphusentréer.
2010 - Källarmålning. Garagerenovering. Inkoppling av digital-TV. Byte/renovering av dörrar till gemensamma utrymmen.
2009 - Byte till rörelsestyrd belysning i trapphus. Installation av nödbelysning i trapphus. Ombyggnad av dagvattennät.

Planerade renoveringar:
Kommande år: gemensam el, underhåll av tvättutrustning, trädgårdsarbete och nya planteringar, utbyte av gammal belysning mot LED-belysning.

GARAGE OCH PARKERING
I föreningens garage finns 83 platser för bil och 3 för MC. Kostnaden är f.n. 478 kr/mån för bilplats och 232 kr/mån för MC-plats. Kösystem tillämpas.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I varje hus finns bastu med dusch att tillgå. Innergårdar med boulebanor, grillplatser och lekplats. Barnvagnsrum och cykelförråd i källaren i varje hus. Till varje lägenhet hör ett mindre förråd i källare samt ett på vind. Hobbyrum i varje källare, en gemensam fritidslokal, en övernattningslägenhet (200 kr/dygn). Varje hus har två tvättstugor med två tvättmaskiner och en torktumlare per rum, även torkrum och torkskåp samt mangel.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften. Bredband kan väljas mellan Com Hem och Ownit. Kostnaden är beroende på vilket abonnemang man väljer, lägenhetsinnehavaren bekostar detta själv.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår.

KONTAKT
www.hsb.se/malmo/brf/pukan/
styrelse@pukan.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

21

Antal lägenheter

395

Byggnader

Byggår

1951-1954

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 389 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg

Andelstal

0,23982%

Andelstal insats

0,23982%

Andel av månadsavgift

0,23982%

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl