Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 450 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Arildsgatan 7, Östra Sorgenfri, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
48 kvm
Avgift
2 272 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig tvåa i Brf Sekinen med fina detaljer!

Nu ges det tillfälle att förvärva en mysig och renoverad tvårummare i Brf Sekinen! Här välkomnas man av en ljus och välplanerad bostad med bevarade detaljer från förr. Lägenheten är ljus med en tilltagen takhöjd och genomgående planlösning. Stora fönsterpartier skapar ett härligt ljusinflöde in i bostadens alla rum. Rummen är lätt möblerade och i köket renoverat 2020 väntar ytor och utrustning för en komfortabel vardag. Badrummet är helkaklat och renoverat 2019 i samband med stambyte. Bekvämt en halvtrappa ner väntar föreningens mysiga och nätta innergård med sitt-och grillmöjligheter samt ett av Malmös största fikonträd. Inom kort avstånd finner vi matbutiker, restauranger och goda bussförbindelser som lätt tar oss runt i hela staden. Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

HALL
Mysig hall med ljust golv och vita väggar. Förvaring på hatthylla och i inbyggd garderob. Ommålat 2020.

KÖK (Ikea 2020)
Brädgolv och ljusa väggar. Kökssnickerier i ek, bänkskiva (Betongdesign) i betong med kakel baktill. Köket är utrustat med diskho med blandare i krom, spishäll med fläkt ovanför, ugn, diskmaskin samt kyl och frys. Samtliga vitvaror från IKEA förutom spishällen som är från Siemens. Här drogs även ny el 2020 när köket renoverades. Plats för matbord om 4 personer. Fönster mot innergården.

VARDAGSRUM
Parkettgolv och vita väggar. Här finns gott om plats för soffgrupp och möblemang. Direkt anslutning till bostadens sovrum.

SOVRUM
Ljust laminatgolv och vita väggar. Här finns gott om plast för större säng och möblemang.

BADRUM (renoverat 2019 av föreningen)
Mönstrat klinker på golv och rött kakel på väggar. Badrummet är utrustat med högspolande toalett, duschkabin, handfat i marmor med platta under i granit med blandare i krom med underskåp, spegelskåp samt golvvärme. Bostadsrättsföreningen har kvalitetsdokument på badrummen.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Sekinen A?rsredovisning 2021 Brf Sekinen Stadgar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 450 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

48 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Arildsgatan 7

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

1-1001

Våningsplan

1 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Sekinen

Organisationsnummer

716438-8709

Allmän information

BRF Sekinen är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Kraften 5 i Malmö Kommun. Föreningen bildades 1988 och byggnaden uppfördes 1929. Föreningen upplåter 7 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

EKONOMI
BRF Sekinen sköter den ekonomiska förvaltningen själva.
Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 208 kr år 2022).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
2009 ny takbeläggning, ny entréport mot gatan.
2010 installerades ny porttelefon och både fasadfönster och trapphus målades.
2011 stammarna spolades.
2013 installerades ventilation i form av två frånluftsfläktar i källarutrymmena/tvättstugan.
2014 OVK besiktning och ny plåt monterades på muren.
2015 utfördes en ny OVK besiktning, proppskåp byttes, ny belysning installerades i trapphus B, rörelsedetektor och LED lampor installerades och byte av lampkåpor utfördes.
2016 åtgärdades färg som flagnat i trapphus A. Spolning och filmning av avloppsstammar utfördes samt installation av fiber.
2018 installerades gemensam el och en radonmätning utfördes.
2019 byttes avlopp och tappvattenstammar. I samband med detta arbete totalrenoverades badrummen i samtliga lägenheter. Även proppskåp byttes i samtliga lägenheter och relining av frånluftskanaler samt renovering av skorstenar genomfördes.

2023 planerar föreningen att renovera fönster, byta termostater, injustering av element.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp.
I föreingen finns en mysig stenlagd innergård med grill, utemöbler och cykelparkering.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ADSL.
Föreningen är ansluten till fiberoptisk bredband via Ownit.

GARAGE OCH PARKERING
I området råder boendeparkering, för mer information besök Malmö Stads hemsida www.malmo.se

ÖVRIGT
Föreningen anordnar årligen gemensamma städdagar på vår och höst samt trappstädning ca var sjätte månad.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

1988

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Byggnader

Byggår

1929

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 272 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten
Obligatoriska tillägg om 200kr/mån för bredband. Gemensam el - debiteras utefter förbrukning.

Andelstal

9,45%

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

240 SEK/månad

Försäkringskostnad

142 SEK/månad

Summa driftkostnad

382 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Östra Sorgenfri är ett bostadsområde i stadsdelen Södra Innerstaden, Malmö och ligger mellan Nobelvägen och järnvägen mot Ystad, norr om Amiralsgatan. Områdets bostäder är byggda i mitten av 1900-talet och består till större delen av bostadsrätter. Centralt i området ligger Stenkulaskolan och Lindens förskola samt Sankt Pauli södra kyrkogård som räknas till stadsdelen Centrum.
Kollektivtrafiken Malmö Express ger dig täta avgångar in till centrum och sedan 2018 är Kontinentalbanan nyöppnad och ger dig tågförbindelse till större delarna av Malmö och södra Skåne med närmsta hållplatsen bara ett stenkast bort.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl