Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 250 000 SEK / Utgångspris
Adress
Lillåkersvägen 18, Gångsätra, Lidingö
Typ
Bostadsrätt
KVM
92.5 kvm
Avgift
4 474 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fönster i alla 4 väderstreck!

Välkommen till denna rymliga och tilltalande fyrarummare. Rikligt med ljusinsläpp tack vare fönster i alla fyra väderstreck och härlig utsikt över natur och grönska. Stor insynsskyddad balkong mot skogsparti (går att glasa in vid önskemål). Luftiga sällskapsytor samt tre rymliga sovrum. Hemtrevligt kök med sittplats framför fönsterparti. Helt nytt och stamrenoverat badrum med dusch bakom vikbar glasvägg, tvättpelare samt separat gäst-WC. Föreningen har precis genomgått stamrenovering samt renoverat alla hissar. För ett par år sedan gjordes även alla gårdar i ordning med trevliga planteringar samt lekplatser. Det finns en stor gemensam tvättstuga, garage samt p-platser. Närhet till bra kommunikationer såsom Lidingöbanan och bussar som tar dig in till Lidingö centrum eller Stockholms city. Trevliga promenadstråk med närhet till vatten och fina barnvänliga grönområden samt kolonilotter vid Mosstorps gärde för den trädgårdsintresserade. Det finns även en välsorterad matbutik alldeles i närheten.
Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Hall

Rymlig och välkomnade hall. Här bygger man med fördel en rejäl garderobslösning för förvaring av ytterkläder vilket det finns gott om utrymme för. Säkerhetsdörr.

Kök

Hemtrevligt kök med sittplats framför fönster med härlig utsikt mot natur och grönska. Utrustningen består av diskmaskin, kyl & frys samt spis. Gott om förvaring bakom många skåp med vita luckor. Stänkskydd av vitt kakel ovan arbetsbänk av ek. Ekparkett på golvet samt ljusa väggar.

Vardagsrum

Mycket rymligt och ljust vardagsrum med utgång till balkongen. Här finns plats för soffa, fåtöljer samt matsalsmöblemang. Ekparkett på golvet samt ljusa väggar. Utsikt mot härlig grönska.

Sovrum x 3

Tre bra och rymliga sovrum, alla med utsikt åt olika håll och väderstreck. Alla tre har ekparkett på golven och fräscha ytskikt. Två utav rummen har inbyggda/platsbyggda garderober.

Badrum

Helt nytt och stort badrum. Vitt kakel på väggarna samt grått klinkergolv med behaglig golvvärme. Dusch bakom vikbara glasväggar, WC samt handfat med spegelskåp ovan. Tvättpelare med tvättmaskin och tumlare samt handukstork.

Gäst WC

Här finns även en separat gäst WC med vägghängd toalett samt handfat. Grått klinker på golvet samt vita väggar.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Kantarellen 11 Årsredovisning 2021 Kantarellen 11 Energideklaration Lillåkersvägen 18

Länkar

Film

Allmän information

Pris

4 250 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

92.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Lillåkersvägen 18

Ort

Lidingö

Kommun

Lidingö

Beskrivning av förråd m.m.

Rymligt källarförråd.

Lägenhetsnummer BRF

0502

Våningsplan

2 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Kantarellen 11

Organisationsnummer

769607-5857

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Kantarellen är en äkta bostadsrättsförening och består av ett antal flerbostadshus med adress: Högsätravägen 1-33, 18-32 och Lillåkersvägen 2-52. Totalt finns 630 bostadslägenheter varav 550 upplåts med bostadsrätt och 80 med hyresrätt. Hyresrätterna utgör ett mycket stort dolt kapital som kommer föreningen tillgodo vid försäljning. Det finns 17 lokaler.
Husen byggdes 1973. Fastigheten övertogs 2010-11-01 från Lidingöhem AB. Föreningen äger marken.
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastighetsägarna.

FÖRENINGENS EKONOMI
Avgiften höjdes vid årsskiftet 2022 med 15%. Föreningens belåningsgrad har ökat i takt med stora renoveringar. Planering fortlöper gällande försäljning av mark runtom området och om beslut fattas att försäljning ska ske kommer det gagna föreningens ekonomi.

TV/BREDBAND
Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med ComHem/Tele2 för leverans av internet (1Gbps fiberanslutning), kabel-TV (18 kanaler) och IP-telefoni. Kostnaden för gruppanslutningen är 136 kr per månad exklusive samtalskostnader och är en obligatorisk avgift. Om man vill beställa tjänster utöver vad som ingår i det centrala avtalet kontaktar man ComHem/Tele2. Vid försäljning av bostadsrätt ska all utrustning från ComHem/Tele2 som tillhör lägenheten lämnas kvar.

FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring vilket innebär att du som enskild bostadsrättsinnehavare inte behöver betala bostadsrättstillägg vid tecknande av hemförsäkring.

PARKERING
Föreningen tillhandahåller 408 parkeringsplatser utomhus och i garage. Det finns flera olika typer av parkering till olika kostnad. På föreningens hemsida hittar du uppdaterad information om kostnad för de olika platserna. Beslut har tidigare fattats att avgifterna årligen ska indexeras med 2%. För gäster finns parkeringsplatser för kortare tid där p-skiva gäller och för övriga med en mindre avgift. Intresseanmälan för parkering görs hos Fastighetsägarna. Kötid kan råda.

FÖRENINGENS PLANERADE OCH UTFÖRDA RENOVERINGAR
2019-2022 genomför föreningen stambyte, byte av elementsystem, renovering av hissar samt renovering av trapphus och portar.
2018: En lokal byggdes om till 3 st mindre lägenheter, den stora lekparken byggs om och en solcellsanläggning etableras på Lillåkersvägen 2-16
2017-2018: Fönsterbyte
2017: Isolering av fasadfogar
2016: Installation nytt passersystem
2014-2015: Resterande tak renoverades
2013: Bergvärme installerades.
2013: Garage P1 renoverades.
2013: LED-belysning med rörelsedetektorer installerades i allmänna utrymmen.
2012: Tak renoverades delvis

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till lägenheten hör ett källarförråd.
I området finns det en stor tvättstuga på Högsätravägen 18 som kan bokas via Internet. I varje hus finns källarförråd, cykel- och barnvagnsförråd. På gården finns separata sophus med pappers-, wellpapp-, tomglassortering och sortering av matavfall. Tolvan heter aktivitetslokalen och den kan medlemmar hyra för 300 kr/tillfälle. Från den 1 juni 2018 finns också möjlighet att hyra en gästlägenhet belägen på Lillåkersvägen 6B till en kostnad om 350 kr/natt.

GÅRDSPLATS
Föreningens byggnader omsluter en stor grön och lummig innergård med flertalet lekplatser, fotbollsplan och basketplan.

ÖVRIGT OM FÖRENINGEN
Föreningen har en aktiv informativ hemsida och en aktiv Facebook grupp. För barnfamiljer arrangeras parklek två dagar i veckan och ibland blir det loppis.

EL-AVTAL
Föreningen ett centralt elnätsavtal med Energi Försäljning Sverige AB. Varje lägenhet har en individuell elmätare. Kostnad för medlemmars elförbrukning är 1,25 kr/KwH och debiteras månadsvis i samband med avgiftsfakturan. Dessutom finns ett kollektivt avtal med ComHem för bredband, digital-tv och ip-telefoni.

Högsätra är ett utvecklingsområde i Lidingö Stads planprogram som innehåller 700 nya bostäder och nya trafiklösningar i området. Föreningen äger mark och har för avsikt att stycka av och sälja kantområden i fastigheten för fastighetsbildning och ny bebyggelse. Ett samarbetsavtal med Åke Sundvall Byggands AB gällande exploatering av föreningens mark har tecknats. För föreningen innebär försäljning av mark en avsevärd intäkt. För mer information och status gällande projekt Fastighetsutveckling och Lidingö Stads planprogram besök gärna föreningens hemsida alternativt Lidingö Stads hemsida eller fråga ansvarig mäklare.

Brf bildades

2010

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 627
Antal lokaler: 8

Antal lokaler

17

Antal hyresrätter

80

Antal lägenheter

630

Byggnader

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Nyrenoverad hiss

Ekonomi

Månadsavgift

4 474 SEK/månad

Andelstal

0.00202090

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta