Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Strandliden 49, Hässelby Strand, Hässelby
Typ
Bostadsrätt
KVM
49 kvm
Avgift
2 515 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad etta med panoramavy utöver vackra Mälaren!

Hjärtligt välkomna till Strandliden 49!

Med ett oslagbart läge i Hässelby strand alldeles intill Mälaren finner ni denna väl tilltagna enrumslägenhet om 49 kvadratmeter med ett fantastiskt solläge. Ett unikt boende som ytterst sällan kommer ut på marknaden. Väl genomtänkt planlösning med ett generöst vardagsrum med utgång till den magnifika balkongen. Där har du första parkett på utsikt över fantastiska Mälaren.

Charmigt 50-tals kök med bevarade original detaljer och ett helkaklat, stambytt badrum. Denna ljusa och luftiga bostad imponerar med sin rymd, samt fönster i det sydvästläge som ger ett härligt ljusinsläpp i hela bostaden. Fastigheten är belägen med ca fem minuters promenad till Hässelby strands torg, med goda kommunikationer i form av T-bana, bussar och serviceutbud.

Brf. Tornkammaren 1 äger och förvaltar fastigheten Strandliden 47 - 57 i Hässelby Strand. Fastigheten och de två grannhusen invid Mälaren stod klara för inflyttning i december 1957. Här erbjuds ni det bästa av två världar. Närhet till stadspuls samtidigt som ni har Mälarens glittrande vatten utanför fönstret. Ett ypperligt tillfälle att förvärva ett kvalitetsboende i en förening med sällsynt god ekonomi.

För frågor om bostaden, föreningen och området kontakta ansvarig fastighetsmäklare Rambod Panjaki!

Rumsbeskrivning

Entréhall

Välkomnande entréhall med avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Målade väggar och golvet pryds av vacker stavparkett i bok.

Kök

Mysigt och stilsäkert kök med vita skåpluckor och lådfronter med bra arbetsytor på arbetsbänk. Spis, ugn samt kombinerad kyl/frys. Ljust målade väggar och parkett i bok på golvet.

Sällskapsrum

Det stora rummet är både luftigt och lättmöblerat. Här finns det gott om utrymme för en dubbelsäng och därtill plats att möblera med både TV-möbel, stor soffa och bokhyllor eller byråer. Trevligt ljusinsläpp från fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp samt en härlig stor balkong i sydvästläge

Badrum

Helkaklat badrum med ljusgrå klinker på golv och vitt kakel på väggarna. Utrustat med WC, tvättställ, spegelskåp med inbyggd belysning, duschhörna i med badkar.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Tornkammaren 1 A?rsredovisning 2020 Energideklaration

Allmän information

Pris

2 195 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

1

Boarea (BOA)

49 kvm

Areauppgift enligt

Mäklarbild

Gatuadress

Strandliden 49

Ort

Hässelby

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

12/0902

Våningsplan

1

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Bostadsrättsföreningen Tornkammaren 1

Organisationsnummer

769603-7733

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
FÖRENINGEN:

Brf. Tornkammaren 1 äger och förvaltar byggnaden Strandliden 47 ? 57 i Hässelby Strand. Föreningen håller i detta nu på att förhandla med Stockholm stad om att få köpa marken. Fastigheten och de två grannhusen invid Mälaren stod klara för inflyttning i december 1957. Husen byggdes med dispens intill stranden, bla. för att konstnärer skulle kunna bo i bottenvåningarna med egna ateljéer. Fastigheten har ett visst kulturskydd.

Brf. Tornkammaren 1 bildades 1998. 10 år senare, 2008, köper föreningen fastigheten av Svenska Bostäder och blir en aktiv och "äkta bostadsrättförening". Föreningens ekonomi är god med högt betyg. En kompetent styrelse, kunnig förvaltningsgrupp och god sammanhållning, ger oss ett tryggt och trivsamt boende. I anslutning till styrelsens möten varje månad, är medlemmar välkomna till "Öppna ½-timmen" för att träffa styrelsen, fråga, diskutera, lämna önskemål eller bara träffa varandra och ta en kopp kaffe. Vid behov hålls medlemsmöten. Vår och höst ordnas gemensam städdag med lunch.

FASTIGHETEN:

Fastigheten består av 48 lägenheter, (12 ateljér, 24 treor, 2 tvåor, 10 ettor) alla med stora fönster, balkong och fantastisk sjöutsikt söderut över Hässelby holme och Mälaren. Varje lägenhet har tillgång till ett källarutrymme och en liten ?matkällare?. Lägenheterna har säkerhetsdörr med KABA- och tillhållarlås. Föreningen har ingen huvudnyckel. Källar- och förrådsdörrar är låsta. Fastighetens 6 portar har kodlås.

Föreningslokalen "49:an" har utrustning och plats för styrelsen och gruppernas arbete, liksom för årsmöten, medlemsmöten och fester. I anslutning finns ett pentry, toalett och ett gäst / övernattningsrum med 5 sovplatser.

I källaren finns en modern tvättstuga med tre energisnåla tvättmaskiner. I tvättstugan finns även föreningens bibliotek. I källarplanet finns lokaler för gym- och hobby-verksamhet, cykelgarage, kontor, teknikgruppens verkstad, el-central, fiberväxel samt bergvärme- och solcellscentral.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Styrelsen ska upprätta underhållsplan för genomförande av underhållet av föreningens hus och årligen budgetera samt genom beslut om årsavgiftens storlek säkerställa erforderliga medel för att trygga underhållet av föreningens hus. Styrelsen ska årligen följa och uppdatera underhållsplanen för genomförande av underhållet av föreninges fastighet/er med tillhörande byggnader.

TV OCH BREDBAND
Fastigheten är gruppansluten till fibernätet genom Bahnhof med 1000 Mbit/s hastighet. Bredbandskostnad, router och IP telefoni ingår i medlemsavgiften. Eget avtal för IP-TV i fibernätet kan tecknas via "Sappa" som erbjuder olika TV-paket.

Fastigheten är även ansluten till ComHems koaxialnät, där du utan kostnad har tillgång till ComHems digitala grundutbud med ca. 14 TV-kanaler. Eget avtal för ComHems TV och övriga utbud i koaxialnätet kan tecknas.

GÅRDSPLATS
OMRÅDET:

Vid östra gaveln ligger "TornTerrassen", för grillning och sköna sommarsittningar. Kring huset finns träd och planteringar. Från gatan leder en vacker stentrappa ned till Mälaren och stadsträdgårdsmästare Holger Bloms strandpromenad mellan huset och Mälaren. Bedömd som Stockholms vackraste. På bänkarna vid stranden njuter du av utsikten, friden och vågornas kluckande. Vill man promenera efter stranden kan man österut, via Grimsta Naturreservat, gå hela vägen till Alvik. Västerut når man via Hässelby Villastad, Lövsta, Kyrkhamn, Kallhäll till Stäket. Från Strandliden leder många stigar och LED belysta motionsspår in i och runt naturreservatet Grimstaskogen.

Tre bad, Hässelby Strandbad, Maltesholmsbadet och Kanaanbadet, nås med några minuters strandnära promenad. Vid Maltesholm finns kiosk och vid Kanaan en uppskattad servering samt Bole och Minigolfbana.

Vill du bada "hemmavid", kan du nedstiga i Mälaren från vår "badentré" vid östra gaveln, eller från klipporna vid den västra. Öster om Strandliden finns Hässelby båtklubb och mot väster, Strandlidens båtklubb.

Nedanför våra fönster och Hässelby Holme och ut över Lambarfjärden, med Mälarens djupaste del med 61 m., passerar lastbåtar, kryssningsfartyg, sand- och stenpråmar. Sommartid fylls fjärden med fritidsbåtar och segelregattor. Fritidsfiske är populärt från stranden, i båtar eller på isen.

Från Tornkammaren är det 350 m. / 5 min till Maltesholmstorget med Hemköpsbutik öppen 07:00 - 23:00 samt tobak/post, apotek, blommor, frisör, kafé och gym. Flera kvarterskrogar finns i närområdet. Bakom Hemköp finns områdets återvinningsstation. Till INGO drivmedelsstation är det 1 km.. Till Hässelby Gårds centrum är det 1½ km. Inom 10 km. ligger Vällingby-, Vinsta-, Bromma Blocks- och Barkarby köpcentra.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

KONTAKT
Susanne Fabricius
+46707619400

Brf bildades

1998

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Uppvärmning och ventilation

UPPVÄRMNING
Fjärrvärme

Byggnadskommentar

FÖNSTER
Treglasfönster

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 48
Antal lokaler: 3
Antal hyresrätter: 7

GEMENSAMMA UTRYMMEN
GYM / HOBBY LOKALEN :

Föreningen har en gym- / hobbylokal med ingång bredvid port 53.

Lokalen är tillgänglig för alla boende som kvitterat ut en nyckel och erlagt 500 kronor, varav 300 kronor är en deposition.

Den som bokar disponerar själv (eller tillsammans med dem hen tar med sig) hela lokalen, dvs både gym- och hobbydelen.

Följande regler gäller:
bokning sker på en lista i lokalen.
vid användning av lokalen ska hänsyn tas till de omkringboende så att verksamheten inte upplevs som störande.
lokalen ska vara rök- och alkoholfriendast inomhusskor i lokalen.
inga husdjur får vara i lokalen.
den som bokat lokalen ansvarar för att den lämnas i städat skick.
all verksamhet i gym-/hobbylokalen sker på egen risk.
I gymdelen finns vanliga motionsredskap: motionscykel, gångband, cross-trainer, bänk, hantlar. Dessutom ett pingisbord, TV och speglar.

I hobbylokalen finns två hopfällbara bord och stolar samt möjlighet till mysbelysning i form av golvlampor. Lokalen är avsedd för olika hobbyverksamheter. Här kan man till exempel måla (akvarell, vattenlösliga oljefärger eller acryl), ägna sig åt sömnad eller annan slöjd, men inte trä- eller metallslöjd, ha en läsecirkel eller ägna sig åt annat hobbyarbete

Nyckel till lokalen kvitteras hos föreningens kassör mot 500 kronor vid ?öppna halvtimmen? före ett styrelsemöte.

Antal lägenheter

48

Byggnader

Byggår

1957

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 515 SEK/månad

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

350 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

PARKERINGSINFORMATION FRÅN FÖRENINGEN
Strandliden är en 560 m. Lång slinga utan genomfartstrafik med avgiftsfri parkering max 7 dygn. Föreningen har inga egna P-platser. Parkering mot avgift intill torget bakom Hemköp. Städdagar på Strandliden med P-förbud.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

45 kWh/m²

Energiklass

C

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy