Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Soprangatan 1, Kaverös, VÄSTRA FRÖLUNDA
Typ
Bostadsrätt
KVM
74.2 kvm
Avgift
3 896 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

EN TRAPPA UPP finns den här trevliga lägenheten med inglasad balkong i härligt västerläge med kvällssol. Ljus interiör, nya innerdörrar, fin träpanel och exklusivt trägolv i hela lägenheten. Lugnt, omtyckt område, nära till affär och 5 minuter gångavstånd till spårvagnshållplats. Det är även nära till såväl Ruddalens mysiga naturstigar och idrottsanläggning som Frölunda Torg, Göteborgs bästa köpcentrum med ca 200 butiker samt 25 restauranger och fikamöjligheter. Cykelavstånd till havet med båtliv och flera härliga badplatser. Sandstrand och barnvänligt på Askimsbadet med sin fina pir, Hovåsbadet och härliga klippor och en mindre strand på Marholmen..

Rumsbeskrivning

Planlösning: Välkommen till en trevlig lägenhet. Hallen har vitmålade väggar och exklusivt trägolv som löper vidare igenom hela lägenheten.

Sovrum 1 har ett lugnt läge mot innergården och här finns gott om plats för större säng. Här finns också en skjutdörrsgarderob till förvaring. Vitmålade väggar och exklusivt trägolv.

Badrummet har sandfärgat kakel och matchande klinkergolv. Utrustningen består av toalett, handfat med kommod, badkar och tvättmaskin.

Köket har vit köksinredning, arbetsbänk laminat med vitt kakel ovan. utrustningen består av kyl/frys, spis, ugn och fläkt. Matplatsen är belägen vid fönsterna med utsikt över innergården.

Vardagsrummet är bredvid köket och är rymligt och har plats för större soffgrupp. Vitmålade väggar och likadant exklusivt trägolv som i resten av lägenheten.

Från vardagsrummet har ni utgång till den inglasade balkongen med skönt västerläge. Underbart att sitta här under den varma årstiden och njuta tills solen går ner.

Sovrum 2 är mindre än det andra sovrummet. det passar perfekt som barnrum eller kontor som det idag används till. Vitmålade väggar/träpanel och exklusivt parkettgolv..

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

74.2 kvm

Gatuadress

Soprangatan 1

Ort

VÄSTRA FRÖLUNDA

Kommun

Göteborg

Våningsplan

1 av 3

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Inglasad balkong i västerläge.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s Brf Sörgården i Göteborg

Organisationsnummer

757200-9087

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Sörgården är en stabil förening naturskönt belägen på höjderna i Kaverös. Föreningen är lyhörda för medlemmarnas önskemål och stämningen i området är positiv. Föreningen består av tre huslängor med totalt 216 lägenheter. Det finns tre fina lekplatser i området. Uppskattad fördelning av lägenheter är: 1:or 10%, 2:or 15%, 3:or 40%, 4:or 25% och 5:or 10%.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Utförda renoveringar

RENOVERINGAR RELATERAT TILL FÖRENINGEN
HSB Brf Sörgården är en välskött förening med god ekonomi. Föreningen följer en långsiktig underhållsplan enligt HSBs rekommendationer. Några större renoveringar som utförts de senaste åren i enlighet med underhållsplanen är:

1999, Balkonger renoverades och inglasning av balkonger kunde beställas av medlemmarna till egen kostnad.
2005, genomfördes ett stambyte och under samma renovering drogs ny el samt alla elcentraler i lägenheterna byttes till moderna centraler med jordfelsbrytare. I samband med detta stambyte renoverades samtliga badrum/våtrum i föreningen.
2005, drogs Telia bredbandsfiber in i alla lägenheter samt 'tre hål i väggen' bredbandslösning från ComHem installerades i alla lägenheter.
2008, Fritidslokalen renoverades och nytt kök med tillhörande vitvaror installeras
2009, Trapphus, tvättstugor, källargångar och entrépartier renoverades och säkerhetsdörrar installerades i alla ingångar från trapphus till källare, medlemmarna kunde besälla säkerhetsdörrar för sin bostad till egen kostnad.
2010-2011, Två av föreningens lekplatser totalrenoverades och ny lekutrustning installerades
2012-2013, Fönster av de äldsta modellerna byttes ut
2013-2014, Garagen reparerades
2014-2015, P-däck samt fasader renoverades, Gästlägenhet färdigställs
2016, Fasadrenoveringar fortsatte enligt underhållsplan, utemiljön sågs över
2017, Säkerheten på P-däcken höjdes med fjärrstyrd grind samt staket, gammal belysningsarmatur byttes ut mot led-armaturer samt kompletterades med ny led-belysning på vissa ställen. Fasadrenoveringar fortsatte till hösten 2017 enligt underhållsplanen med 'I-huset' Dvs Barytongatan 9-15.
2017, Utemiljön på Z-husets gård rustades upp och lekplatsen byggdes om helt och hållet.
2017, Ytskick renoverades i lokalen (samma lokal som bastun) där gymmet placeras, efter sommaren installerades gym-utrustning.
2018, Fasadrenoveringar fortsatte enligt underhållsplan, utemiljön sågs över och åtgärdades.
2019-2020, relining av avloppsrör i bottenplattan/källaren utfördes i alla huskroppar, detta arbete var klart i april 2020 och finansierades med egna medel utan nya lån.
2020 upphandlas och installeras IMD-el i föreningen

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 216
Antal lokaler: 2

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I förening finns gästlägenhet och fritidslokal att hyra för medlemmar. Det finns även ett gym, bastu, hobbyrum, tvättstuga samt cykel- och barnvagnsrum..

Antal lägenheter

216

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 896 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

i avgiften ingår vatten, värme och kabel TV.

Andelstal insats

0,43043%

Andel av månadsavgift

0,43043%

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Energideklaration

Specifik energianvändning

124 kWh/m²

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy