Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Alströmergatan 32 O, Kungsholmen, STOCKHOLM
Typ
Bostadsrätt
KVM
29 kvm
Avgift
1 467 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Optimal planlösning och låg avgift i lågbelånad brf

Varmt välkommen till denna optimalt planerade 1,5a med låg avgift i stor och stabil brf med låg belåning. Du flyttar in i en välskött bostad med öppen planlösning, generös takhöjd om ca 2,7 m, fina trägolv och stora ljusinsläpp. Här har du ett fullt utrustat kök, ett fräscht badrum med dusch samt en vardagsrumsdel med separat sovplats (en 120-säng står där idag) samt gott om förvaring i inbyggd garderob. Till bostaden hör dessutom ett källarförråd. Bostaden är belägen 0,5 tr från entréplan men med ett högt läge tack vare att bostaden vetter mot Gjutargatan.

Brf Färjan är en stor och välskött förening med mycket god ekonomi, låga avgifter och en låg belåning om 1902 kr/kvm. Äkta förening som äger marken.

Ett eftertraktat läge som kombinerar boende i lugna kvarter med närhet till allt storstaden har att erbjuda. Inom kort gångavstånd har du Fridhemsplan med utmärkta kommunikationer såsom flertalet busslinjer samt tunnelbanans blåa- och gröna linje. I bostadens närområde finns även Västermalmsgallerian, flertalet stora matbutiker, gym som SATS och Friskis&Svettis samt självklart ett brett utbud av caféer, barer och restauranger. Tvärs över gatan har du dessutom ett välsorterat närlivs. Från bostaden har du nära till Karlbergskanalens underbara promenad- och löparstråk som tar dig hela milen runt Kungsholmen. Vasastan och Sankt Eriksplan når du efter en kort promenad över Sankt Eriksbron.

Rumsbeskrivning

HALL/ENTRÉ
Ingång via säkerhetsdörr. Hall med plats för avhängning av ytterkläder. Furutiljor i original. Inre hall har en igensatt öppning mot sovrum vilken lätt går att plocka fram igen.

BADRUM/WC
Kaklat badrum med dusch, handduksvärmare och våtrumsmatta. Renoverat i samband med stambytet -92.

KÖK
Halvöppet kök mot vardagsrum med vita skåpsluckor och underliggande spotlights, svart kakel upp till tak och bänkskiva i ek. Gott om förvaringsutrymmen och rejäl arbetsyta. Fin matplats för 2-4 personer. Utrustat med diskmaskin, gasspis, ugn, fläkt, kyl samt frys. Klinkergolv.

RUM
Ljust, rymligt och lättmöblerat rum med stort fönsterparti ut mot lugn gata. Snygg smidesvägg delar av rummet med en separat sovalkov med plats för 120-säng. Stor inbyggd klädkammare med gott om plats för kläder och linne. Vackra furutiljor på golv.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2020 HSB Brf Färjan i Stockholm Energideklaration Stadgar

Länkar

Föreningens hemsida

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

1 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

29 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Alströmergatan 32 O

Ort

STOCKHOLM

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Till bostaden hör ett källarförråd.

Lägenhetsnummer

250

Våningsplan

0,5 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s Brf Färjan

Organisationsnummer

702000-6909

Allmän information

HSB köpte hela kvarteret Färjan 1929 från mosaiska församlingen i Stockholm och byggde det som då blev Skandinaviens största bostadshus. Idag består föreningen av 487 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 42 kommersiella lokaler.

Brf Färjan är en ytterst välskött och populär förening som främst känns igen genom sin otroligt vackra och blomstrande innergård. Föreningen har en mycket god ekonomi med låga avgifter och låg belåning.
- Äkta förening.
- Äger marken.
- Låg belåning om 1902 kr/kvm.
- Delat ägande accepteras, minsta ägarandel är 10 %.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

- Kabel-tv levereras via Telenor. Basutbud samt Telenor stream ingår i avgiften.
- Bredband (Telenor 250/250 Mbit/s) ingår i avgiften.

Utförda renoveringar

Fastigheten är i gott skick och föreningen utför löpande underhåll av fastigheten.

2020 - Tvättstugan målades om och nytt digitalt bokningssystem med app för tvättstugan. Soprumsdörr hushålsssopor. Elmätare.
2019 - OVK-besiktning, radonmätning, energideklaration, hissar i uppgång G och I renoverades, lägenheter byggdes på vinden i Dykaren 29, projektet färdigt och lägenheterna är sålda. Målat om taken, insida kvarteret Färjan.
2018 - Hissar i kvarteret Dykaren renoverades och taket lades om.
2017 - Hissar i uppgång A byttes.
2016 - Byte av undercentral.
2015/2016 - Garantiarbete på fönster har avslutats, två hissar har renoverats, fortsatt arbete med partiella stambytet, byte av en värmeväxlare
2014/2015 - Målning av samtliga trapphus.
2013 - Ventilationskontroll och fönsterrenovering.
2012 - Stamspolning av både kök och badrum i kv Dykaren. Portkoder/lås.
2011 - Fortsatt fasadrenovering på kv Dykaren. Injustering av element och värme, byte av termostater.
2010 - Målning och tätning av samtliga fönster som vetter mot gatan samt tätning av portar. Renovering av innergården.
2009 - Tak samt renovering av resterande fasader på Färjans innergård.
2008 - Södra fasaden på Färjans innergård renoveras, ommålning fönster.
2007 - Tvättstuga och uppgradering av tv-nät till 3 hål i väggen.
2005 - Godkänd OVK.
2002 - Takrenovering.
1994 - Fönsterrenovering.
1994/1995 - Fasad utvändigt.
1991/1994 - Byte av badrumsstammar samt byte av samtliga elstigar (1-fas).
1973/1974 - Byte av köksstammar.

Kommande renoveringar

2021/2023 - Balkonger renoveras med start i T-porten i augusti 2021 . Resterande balkonger renoveras med början tidig vår 2022.

Övriga utrymmen i föreningen

- Det finns sju högt uppskattade tvättstugor med sammanlagt 19 tvättmaskiner (varav fem ej bokningsbara).
- Stort cykelrum med barnvagnsparkering.
- Hobbyrum.
- Återvinningsrum.
- Festlokal som rymmer 30 personer som medlemmar kan hyra.
- Två fina gästlägenheter som går att hyra för 400kr/natt. Den ena lägenheten i uppgång O har fem sovplatser, litet pentry för lättare matlagning samt två toaletter och två duschar. Den andra lägenheten ligger i uppgång H har tre sovplatser.
- En stor bonus för föreningens medlemmar är Brf Färjans otroligt vackra innergård. Innergården har en gång fått pris för att vara Stockholms vackraste. Förutom den härliga grönskan finns många sittplatser, cykelparkering, fontän, fruktträd, bärbuskar och flera uteplatser med grillmöjligheter.

Antal lokaler

42

Antal lägenheter

487

Lån i BRF per kvm

1 902

Ekonomi

Månadsavgift

1 467 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Elförbrukning debiteras separat efter faktisk förbrukning.

Avgiftsförändringar

Avgiften höjs med 5 procent i Q4 2021 (senast kontrollerat 27/9-2021).

Andelstal

0,14112

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningen finns 19 garageplatser, 16 garageboxar samt 9 MC-platser. Till dessa är det för närvarande kö. Annars gäller boendeparkering på gatan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy