Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Borgargatan 2, Södermalm - Högalid, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
29 kvm
Avgift
1 330 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig etta med kakelugn intill Högalidsparken!

Välkommen till denna exemplariska etta i Hornstull med många bevarade detaljer från husets byggår anno 1912! Här kommer man in i en harmonisk lägenhet med generös takhöjd som ger dessa 29 kvadratmeter en luftig känsla. Både kök och vardagsrum har högt fritt läge med morgonsol och utsikt mot Högalidskyrkan. Här finns originaldetaljer bevarade som en vacker och fungerande kakelugn, tredelade fönster med djupa fönsternischer och originalgolv. Lägenheten är väldisponerad med platsbyggt kök som är utrustat med gasspis, diskmaskin och rymliga arbetsytor. I köket finns även ett stort tredelat fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Badrummet är i toppskick med golvvärme och handduksvärmare. I hallen finns gott om förvaring i rymliga skåp från golv till tak.

I huset finns även balkonger på varje plan mot innergården där man kan sitta med en kopp kaffe i eftermiddagssolen!

Området präglas av mysiga caféer, restauranger och shoppingutbud för allt du behöver i Hornstulls galleria runt hörnet. Högalidsparken ligger precis utanför dörren och Lasse i parken ett stenkast bort. Vill man gå på en längre promenad eller löpträna är Långholmen och Årstaviken inte längre än några minuters gångväg bort. Utanför dörren går buss 66 som tar en till andra sidan Södermalm, utöver det går det andra bussar precis bakom hörnet så som 4an, 77an, 54an. Närmsta tunnelbana är röda linjen Hornstull.

Rumsbeskrivning

Hall
En välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring i form av rymliga originalskåp från topp till tå. Härifrån nås det magiska vardagsrummet samt badrum.

Vardagsrum
Genomgående högt i tak, stort fönster med djup fönsternisch som ger ett härligt ljusinsläpp, utan insyn med utsikt mot kyrkan. Här finns plats för säng, soffa och en liten matplats. I rummet finns även en stor fint fungerande kakelugn som gör känslan i rummet magisk.

Kök
Platsbyggt mycket charmigt kök från 2015. Här finns gasspis, ugn, diskmaskin, kyl/frys, fläkt samt ett utfällbar matplats. Bänkskiva i linoljat trä och vitt kakel ovan. Här finns gott om utrymme i djupa underskåp samt ett högskåp som sväljer det mesta.

Badrum
Fint helkaklat badrum som är renoverat 2015. Här finns handduktstork, golvvärme, handfat, dusch och wc.

Dokument (pdf)

Energideklaration Stadgar Årsredovisning 2021 Andrahandsuthyrning

Länkar

Föreningens hemsida

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

1

Boarea (BOA)

29 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Borgargatan 2

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

1304

Våningsplan

3 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Bulten 12

Organisationsnummer

769603-0423

Allmän information

Brf Bulten 12 förvärvade fastigheten år 2000 och äger marken (ej tomträtt). Byggnaden upprättades mellan år 1910-1912 och arkitekt var Ivar Engström. I fastigheten finns det 56 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 1 lokal som upplåts med hyresrätt. Den totala bostadsytan uppgår till 2784 kvm och lokalytan till 240 kvm. Brf Bulten 12 är en äkta bostadsrättsförening med låg skuldsättning om ca 4000 kr/kvm och bra ekonomi. Föreningen godkänner inte juridisk person. Minsta andel vid delat ägande är 20%. För lägenheter med eldstad tillkommer sotningsavgift. För lägenheter med balkong/fransk balkong tillkommer balkongavgift.

Besök gärna föreningens hemsida www.bulten12.se för mer information om föreningen.

Brf bildades

1998

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-TV med flertalet tv-kanaler (Telias programutbud Start), bredband (1000/1000 mbit/s) från Halebop ingår i avgiften.

Uppvärmning och ventilation

El (direktverkande) och fjärrvärme.

Utförda renoveringar

Byggnaden upprättades mellan 1910-1912 och har sedan dess genomgått flertal renoveringar.
2021 - Fönster och fasadrenovering samt OVK
2018 - Stamspoling
2015 - Godkänd radonmätning
2014 - Renovering av tvättstuga
2013 - Renovering av gård
2013 - Yttertaket har målats
2012 - Renovering av trapphus fönster och portar
2010 - Byggdes balkonger, installation av fiber samt renovering av hiss
2007 - Trapphusrenovering
2006 - Dränering mot Borgargatan och Högalidsgatan
2004 - Lägenhetsfönster målades, slutfört 2005
2002 - Stambyte och renovering av tvättstuga

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att genomföra en takrenovering.

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstuga finns i källaren på Högalidsgatan 11 med 3 stora tvättmaskiner, 2 torktumlare samt ett stort torkskåp samt mangel och handvask. Tvättstugan nås enkelt från innergården. Cykelställ finns under tak med plats för ca 50 cyklar. Barnvagnsparkering finns i ett specialbyggt hus. Det finns två långbord med tillhörande soffor och bänkar på innergård där möjlighet finns att sitta och umgås under sommarhalvåret.

Föreningen har några extra förråd som hyrs ut till medlemmar. Det finns en kort väntelista som man anmäla sig till om man är intresserad av att hyra.

Antal lokaler

1

Antal hyresrätter

1

Antal lägenheter

57

Lån i BRF per kvm

4 001

Byggnader

Byggår

1912

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

1 330 SEK/månad. I avgiften ingår VA och Fiberbredband, Kabel-tv (basutbud), bostadsrättstillägg.

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

137 kWh/m²

Energiklass

G

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy