Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 595 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Sallys gata 35, Limhamns sjöstad, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
59 kvm
Avgift
2 929 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Exklusiv havsnära tvårummare med söderbalkong och havsutsikt i Limhamns Sjöstad!

Varmt välkomna till denna harmoniska tvårummare med ett fint ljusinsläpp och utsikt mot kajkant & båtar. Bostaden som är belägen på andra våningen är i absolut toppskick med vitpigmenterad askparkett, påkostat kvalitetskök från HTH och ett stilrent badrum. Ytan är perfekt planerad och bjuder på ett trevligt samspel mellan kök och vardagsrum, ett generöst sovrum med god förvaring, stort badrum och en stor balkong om ca 10 kvm i bästa solläge med havsutsikt. Njut av härliga morgon- och kvällsdopp, eller varför inte en skön promenad längs Limhamnsfältet.

Ett drömboende att längta hem till varje dag!

Rumsbeskrivning

Hall
Från entrén möts man av ljusa väggar och stilig vitpigmenterad askparkett som sedan följer inredningen genomgående. I hallen finns även möjlighet till avhängning.

Sovrum
Rakt fram från entrén finns det generösa sovrummet som rymmer dubbelsäng samt en inbyggd skjutdörrsgarderob. Väggarna är målade i matt midnattsblå - en läcker kontrast till de ljusa golven!

Badrum
Till vänster i hallen står badrummet, även detta modernt och stilrent inrett med ljusa toner och kvalitetsinredning.
Badrummet är inrett med sandfärgad klinker och vitt helkakel. Inredningen består av duschhörna med glasväggar, vägghängd wc med inbyggd cistern från Geberit, spegelskåp med belysning från Vedum, handdukstork, vägghängda skåp från Vedum, tvättmaskin och torktumlare från Siemens med bänkskiva ovan. Vattenburen golvvärme och spotlights i tak.

Kök & Vardagsrum
Till höger om entrén når man köket och allrummet. Köket är även detta modernt inrett med ljusa luckor och mörk bänkskiva och är delvist integrerat med allrummet och matsalsplatsen i en öppen planlösning.
Inredningen består av vita luckor från HTH med granitliknande laminatbänksskiva och svart kakel ovan bänk. Utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn och micro, integrerad diskmaskin samt halv kyl och frys. Samtliga vitvaror är i svart utförande av märket Siemens. Spisfläkt från Fläktwoods.

Vardagsrummet och köket har stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp i lägenheten.

Balkong
Den rymliga balkongen om ca 10 kvm i bästa söderläge är guld värd. Här kan kan man avnjuta mysiga sommarkvällar med utsikt mot kajkanten och havet.

Dokument (pdf)

Planlösningar Focken ED Rosengrens gata 13 Focken ED Sallys Gata 35 Focken Stadgar Focken på Limhamn Årsredovisning 2019 Focken ED Rosengrens gata 11 Frågelista

Länkar

Allmän information

Pris

2 595 000 SEK (eller högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Max antal sovrum

1

Boarea (BOA)

59 kvm

Areauppgift enligt

Enligt bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sallys gata 35

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

71

Våningsplan

2 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Focken

Organisationsnummer

769622-8985

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Focken på Limhamn är en äkta förening som registrerades 25 mars 2011 och bildades 2013. Föreningen äger fastigheten Malmö Sally 1 på vilken Skanska Nya Hem AB år 2013 uppfört fyra flerbostadshus i 4-6 våningar, med totalt 87 lägenheter för föreningens räkning. Adresser som innefattas i föreningen är Rosengrens gata 11-17 och Sallys gata 35-41.

EKONOMI
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1183 kr år 2020).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (473 kr år 2020).

Senaste avgiftsförändringen skedde 2020-01-01, då höjdes årsavgiften med 1%.
Ingen planerad avgiftshöjning (2020-06-26).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
2015 - Mindre reparationer av el, ventilation, hiss, fönster och balkonger.
2018 - 5-årsbesiktning
2019 - Stamrensning

Föreningen följer en underhållsplan. För att bevara föreningens hus i gott skick utförs reparationer och underhåll löpande efter behov.
För övrigt inga större renoveringar eller underhåll planerade då föreningens byggnader är så pass nya.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Innergård med växter, planteringar, gångstråksytor m.m som är anlagd på ett terrassbjälklag med tillhörande tätskikt. Två miljöhus finns på fastigheten. Källarplan inrymmer lägenhetsförråd, garage, förråd för cyklar/barnvagnar och undercentral för värme, el och data.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Triple Play-avtal med Telia, kostnaden för Triple Play är 299 kr och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

GARAGE OCH PARKERING
En portförsedd ramp från Rosengrens gata leder ned till garageplanet. Garaget erbjuder 82 garageplatser, varav 3 handikapplatser för en kostnad om 631 kr/mån. Det finns 3 parkeringsplatser på Sallys gata, en parkeringsplats på Sallys gata kostar 300 kr/mån. Platserna administreras av styrelsen. Föreningen planerar att höja avgiften till 2020.

ÖVRIGT
Föreningen har individuell avläsning av el, medlem debiteras efter faktiskt förbrukning.
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.

KONTAKT
Hemsida: www.focken.se
E-post: styrelsen@focken.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

BYGGNADSÅR
2013

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Uppvärmning och ventilation

UPPVÄRMNING
Fjärrvärme

VENTILATION
Typ av ventilation: Mekanisk till- och frånluft

Byggnadskommentar

FÖNSTER
3-glas

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 87

Antal lägenheter

87

Byggnader

Byggår

2013

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 929 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Ingår i avgiften: Värme, vatten, bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.
Obligatoriskt tillägg om 299 kr/mån för kabel-tv grundutbud samt bredband.
Föreningen har individuell avläsning av el, medlem debiteras efter faktiskt förbrukning.

Andel av månadsavgift

1,0%

Överlåtelseavgift

1 182 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

87 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Allmänt
Limhamns Sjöstad är ett av Malmös mest expansiva områden just nu. Snart växer här ett eget centrum fram i området och det läggs stort fokus på kvalitet och praktikalitet. I närområdet finns massor att upptäcka, både för stora och små. På andra sidan av gräskullen vid Vaktgatan finner du den mysiga småbåtshamnen, Hylliekrokens golfbana, Limhamnsfältet och salta dopp på Ribban. Här hittar du även den nya Glasbruksparken där även Glasbruksskolan med åk F till 6 planerar att öppna i området. Redan nu finns Sjöstadsskolan med åk F till 6. I Limhamns livfulla centrum finns det mesta du behöver i vardagen, som mysiga restauranger, butiker, livsmedel, apotek, vårdcentral, systembolag samt flera caféer, ett måste är fiket "Kaka på kaka". Vill du hellre se vad city har att erbjuda tar buss nr 7 dig snabbt in till stadskärnan. Gillar man att bo i ett expansivt område i pittoresk hamnmiljö, är detta platsen för dig!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy