Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

sön 23 jan 14:00 - 15:45
Bokad visning, föranmälan krävs! Vänligen anmäl er på vår hemsida. Max 2 personer per sällskap.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Ta del av vår integritetspolicy

Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 195 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Kronolotsgatan 1, Ön/Limhamn, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
119 kvm
Avgift
5 443 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad och social gavelfyra i eftertraktade BRF Havsglimten!

Välkomna till en lägenhet som verkligen har Öresund som närmaste granne! Ja, föreningsnamnet är inte vad det är utav en slump utan här har du vattnets lugnande brus i vilken riktning du än väljer att gå.

Mitt på Ön och på tredje våningen finner ni denna spatiösa gavellägenhet som verkligen andas hög kvalitet, rakt igenom hela lägenheten. Med sina tre bra sovrum, två badrum och sitt stora sociala vardagsrum finns här inget kvar att önska! Lägg därtill ett läckert parallellkök från Myresjö kök som är öppet mot matplatsen samt lägenhetens stora balkong, som ligger in mot föreningens lugna innergård och ni har en lägenhet som ni verkligen kan vara stolta över! I anslutning till vardagsrummet har ni dessutom ytterligare en balkong, varifrån ni kan skymta Öresund och njuta de vackra solnedgångarna över det glimrande vattnet.

Föreningen är stolt över att kunna erbjuda sina boende en riktigt trevlig boendemiljö, med bland annat en grönskande och lugn innergård som delas med grannföreningen Kronolotsen 1. Föreningen satsar dessutom mycket på miljön och har sedan flera år tillbaka valt att installera solceller på taket, återvinna spillvärme på ett bra sätt och introducera individuell energimätning. Detta är åtgärder som inte bara har gjort att de boende har fått kraftigt sänkta årsavgifter, utan föreningen vann också miljöpris för sina åtgärder år 2018.

Välkommen till ett boende med många fördelar - för dig, miljön och för plånboken.

Rumsbeskrivning

Hall
Bakom den välisolerande säkerhetsdörren stiger ni in till en välkomnande och rymlig hall. Till höger finns praktiskt nog ett linneskåp och till vänster finns plats för en hatthylla och skor. Väggarna är vitmålade, något som är genomgående för hela lägenheten, och på golvet vilar först en grå klinkers som sen övergår till en genomgående ekparkett. Rakt fram ser ni in i lägenhetens kvalitetskök från Myresjö kök och i förlängning även ett av sovrummen.

Gäst-WC
Den första dörren till höger i hallen leder er in till gäst-WC:n som är utrustad med duschhörna. Här finns också vägghängd toalett samt vask, spegel och elektrisk handukstork. Gäst-WC:n är vitkaklad och på golvet ligger en svart klinkers. I taket finns infällda spotlights som låter er styra ljusstyrkan.

Kök
Lägenhetens parallellkök erbjuder gott om förvaring och i utrustningsväg finner ni här allt ni kan önska er. Köket är stilrent och tidlöst med vita luckor, stänkskydd av kakel och en bänkskiva i slitstark laminat. Maskinparken består av fullstor frys och kyl, diskmaskin, inbyggd micro, ugn, spis med keramikhäll och köksfläkt. Köket är sammankopplat med den naturliga matplatsen, precis framför lägenhetens rymliga balkong. I matplatsen får det med enkelhet plats ett matbord för 6 personer. Under varmare dagar går det att öppna upp skjutdörren mot balkongen för att skapa en härlig yta utan en skarp gräns mellan utemiljö och inne. På balkongen får man lov att grilla och även här får det plats ett större matbord. Tack vare lägenhetens läge blir balkongen skyddad från väder och vind, samtidigt som ni är garanterade många soltimmar här ute. Ja, här kommer ni definitivt att spendera många fina stunder!

Sovrum 1
Det största av de tre sovrummen ligger i anslutning till matsalen, skild från vardagsrummet och de sociala delarna av lägenheten. Här finner ni ro om kvällarna och tack vare dess storlek finns här plats för att möblera på många sätt. En dubbelsäng får med enkelhet plats och även ett skrivbord får plats här. Tack vare en stor skjutdörrsgarderob längst en hel vägg är förvaringsfrågan här helt ur världen.

Badrum
Lägenhetens stora badrum delar de estetiska drag som gäst-WC:n också bjuder på, vitt kakel, svart klinkers och ställbara spotlights. Förutom detta finns här också en kommod och tvättmaskin, som båda vilar tryggt under en massiv bänkskiva av marmor. Ovan bänkskivan finns ett överskåp för förvaring av era toalettartiklar, samt en spegel med integrerat ljus- och hyllsystem i trä. Även här finns vägghängd toalett, rymlig duschhörna och handdukstork. På golvet i badrummet finns självklart komfortvärme.

Sovrum 2
Det minsta av de tre sovrummen ligger i anslutning till köket. Detta rum har många olika användningsområden, beroende på ert behov. Ett stort fönster i västerläge släpper in gott om dagsljus till rummet och tack vare skjutdörrar försvinner ingen effektiv yta från rummet, vilket gör att en säng och skrivbord får plats här utan problem. Även här finns det en storleksanpassad garderob inbyggd. Här väljer ni verkligen fritt om ni vill använda rummet som ett hobbyrum, barnrum, gästrum eller kontor.

Vardagsrum
Lägenhetens stora vardagsrum sträcker sig längst en hel sida av lägenheten och bildar en mäktig social yta. Här finns det gott om plats för flera möbelgrupperingar och samtidigt förblir rummet inbjudande och ljust. Fönster längst hela väggen släpper in massor med dagsljus och här finns även lägenhetens andra balkong, som bjuder på glimtar av Öresund.

Sovrum 3
I anslutning till vardagsrummet finns lägenhetens tredje sovrum. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och skrivbord och precis som i det största sovrummet finns det en inbyggd skjutdörrsgarderob som med enkelhet tar hand om förvaringsfrågan.

Dokument (pdf)

Planlösningar Havsglimten Energideklaration Havsglimten Stadgar Havsglimten Årsredovisning 2020

Länkar

Film

Allmän information

Pris

4 195 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

119 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsföreningen

Gatuadress

Kronolotsgatan 1

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Beskrivning av förråd m.m.

Förråd finns i källaren om ca. 8kvm

Lägenhetsnummer

1641

Våningsplan

3 av 4

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

1x Rymlig balkong i solsäkert söderläge mot lugn innergård.
1x Mindre balkong i västerläge i anslutning till vardagsrum.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Havsglimten

Organisationsnummer

769612-9431

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Havsglimten är en äkta förening, bildad 2005, som förvaltar fastigheten Kronolotsen 3. Marken innehas med tomträtt, nuvarande avtal löper fram till 2027-12-31. Byggnaderna på fastigheterna uppfördes 2008 och innehåller totalt 67 lägenheter. 62 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 5 med hyresrätt, dessa planeras att säljas av föreningen efter hand de blir lediga. Föreningens adresser är Kronolotsgatan 1, Sundholmskajen 1-9 samt Övägen 13 och 15.

Tillsammans med Brf Kronolotsen 1 finns också en gemensamhetsanläggning där bland annat skötsel och drift av innergård och garage ingår. Föreningens andel av denna gemensamhetsanläggning är 40 %.

EKONOMI
BoNea sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1208 kr år 2022).
Pansättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022).

Senaste avgiftsjusteringen innebar sänkning med 50 kr/kvm, 2017-04-01.
Ingen planerad avgiftsjustering (kontrollerad 2022-01-01).

Gemensamt elabonnemang finns där verklig förbrukning debiteras boende. Priset för el fastställs 1 ggr per år. Utöver gemensam el debiteras värme och varmvatten efter verklig förbrukning.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2014 - Föreningen installerade fjärrvärme samt grönt vatten. Installation av värmepump. Större underhåll av innergården.
2015 - 630 m² solcellsinstallation på taket. Renovering av innergård.
2017 - Reparation och underhåll av plåtarbete kring de större fönsterpartierna på översta plan.
2020 - Oljning/lasyr av takfot
2020 - Oljning/lasyr entrédörrar
2020 - Reparationer av bänkar och bord
Styrelsen följer fastlagd underhållsplan. Inga större underhåll är planerade för 2022

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har tillsammans med grannföreningen Kronolotsen 1 ett parkeringsgarage med 205 bilplatser, 22 MC-platser samt 16 bilplatser utomhus. En garageplats har en avgift på 800 kr/mån, garageplats garanteras en köpare. Platserna utomhus kostar 500 kr/mån, kösystem tillämpas.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen har Telia och ComHem som leverantör av bredband och kabel-TV. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Föreningen har en innergård som delas med grannföreningen Kronolotsen 1. Det finns en lekplats med gungor och sandlåda samt bänkar. Här finns även möjlighet till grillning.
- Gemensam tvättstuga finns att boka. Denna finns i passagen vid Sundholmsgatan 5.
- Havsglimten har tillsammans med grannföreningen Brf Kronolotsen 1 en övernattningslägenhet. Denna är belägen i grannföreningens fastighet med adress Sundskajen 6. Övernattningslägenheten bokas via hemsidan. Utöver denna lägenhet har Havsglimten en snickeriverkstad som kan nyttjas av medlemmarna för medlemmarna. Kostnad för övernattningslägenheten är 400 kr/dygn inklusive garageplats.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.
Till varje lägenhet följer ett källarförråd.

KONTAKT
Hemsida: www.brfhavsglimten.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Juridisk person kan accepteras

Ja

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 67
Antal hyresrätter: 5

Antal hyresrätter

5

Antal lägenheter

67

Byggnader

Byggår

2008

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 443 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Ingår i avgiften: Kallvatten och kabel- tv.

Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för gemensam el, värme och varmvatten. Debitering sker efter verklig förbrukning.

Andelstal

2,03562

Andel av månadsavgift

1,94

Kommentar

Driftskostnadsinformationen är insamlad från säljaren och kan därför variera beroende på avtal och årstid. Driftskostnaden är baserad på 2 vuxna och 2 barn och har varit den ungefärliga kostnaden för det senaste året (feb 20-feb 21).

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Försäkringskostnad

227 SEK/månad

Ungefärlig driftskostnad för el, värme och vatten (feb 20 - feb 21)

1 450 SEK/månad

Summa driftkostnad

1 677 SEK/månad

Antal personer i hushållet

4

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

90 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Allmänt
Under tiden för kalkbrytningen i Limhamn dumpades slaggprodukterna utanför Dragörkajen, vilket slutligen blev till det som idag kallas Ön. Från de gamla industrierna som tidigare tillverkade båtar och flyg kvarstår idag tre byggnader som bland annat innehåller matbutik. Bostäderna är byggda från 90-talet och framåt. Människor flyttar hit för att komma nära vattnet, den vackra utsikten över Öresund och närheten till Limhamn. Busslinjer stannar mitt på Ön och därifrån kan du åka både till Centralen, Hyllie station eller Triangeln. Om ni funderar på en god bit mat på Ön så finns flera restauranger på kort promenadavstånd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy