Länk kopierad!

Visningar

sön 6 feb 11:40 - 12:20
Anmälan krävs - bokas på mäklarens hemsida. Välkommen!
mån 7 feb 18:30 - 19:00
Anmälan krävs - bokas på mäklarens hemsida. Välkommen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 295 000 SEK / Utgångspris
Adress
Olshammarsgatan 58, Ormkärr, Bandhagen
Typ
Bostadsrätt
KVM
73 kvm
Avgift
4 690 SEK / mån
Rum
3 rum

Nyrenoverat och livskvalité i kulturminnesmärkt hus med solig balkong

Välkommen till denna mycket bra planerade trea i kulturminnesmärkta husen på populära och familjevänliga Olshammarsgatan 58.

Lägenheten har renoverats med snygga och stilrena materialval under 2021 med nya ytskikt i form av snyggt ekgolv i trestavsparkett och fräscht vitmålade väggar. Lägenheten erbjuder ett ljust och rymligt vardagsrum med utgång till balkong. Köket har charmiga, välbevarade 50-tals detaljer och är rymligt med bra arbetsyta och förvaring med matplats för ca 6-8 personer. Stambytt helkaklat badrum. Två bra sovrum samt god förvaring med inbyggda garderober i mellanhallen.

Stabil Riksbyggen-förening med låg belåning och god ekonomi med 9 mkr i kassan fördelat på 330 lägenheter. Hiss finns och dubbla förråd (varav en matkällare) ingår. Nära till mysiga Älvsjöskogens naturreservat med motionsspår, upplyst året runt, och Långsjön med badplats, grillplats och beachvolleybollplan. Det är gångavstånd till förskola och skola. På ca 6 minuters promenad tar man sig även till tunnelbanans gröna linje som tar dig in till city på ca 25 minuter.

På Olshammarsgatan finns buss 143 som trafikerar Älvsjö - Hagsätra - Högdalen - Hökarängen, ni kan också promenera till Hagsätra centrum med god service med butiker och restauranger. I Älvsjö finns pendeltåg som trafikerar sträckan Södertälje-Märsta/Uppsala C och Nynäshamn-Bålsta. Nära tillgång till lummiga Älvsjöbadet där det finns plaskpool för de allra minsta. Närmaste matbutik och service ligger inom gångavstånd.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Interiör:
Genomgående tilltalande trestavsparkett ekgolv och nyligen vitmålade fräscha väggar.

Hall
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av kläder. Mellanhallen har flera inbbyggda garderober som utgör smart förvaring i lägenheten för både kläder och annat. Leder in till Sovrum 1.

Sovrum 1
Sovrum med plats för säng och diverse sovrumsmöbler. Kan även användas som kontors-, barn- eller hobbyrum helt beroende på behov.

Badrum
Helkaklat och snyggt badrum med dusch, handfat, spegelskåp och vägghängd WC. Mintgrönt klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Plats för badkar och badrumsskåp.

Vardagsrum
I hjärtat av bostaden finner vi ett mycket socialt planerat och stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats. Gott om möbleringspotential. Här är det bara att ni låter fantasin sätta stopp. Utgång till balkongen.

Sovrum 2
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och sovrumsmöbler.

Kök
Charmigt 50-tals kök med nya skåluckor och som målats inför visningen. Stommar är i original. Köket är rymligt med bra arbetsyta och förvaring med matplats för 6-8 personer. Vita skåpsluckor. Diskbänk. Vitt kakel ovan bänkskivan. Fönster mot balkongen.

Utrustning:
- Kombinerad kyl/frys
- Gasspis

Balkong
Stor och solig balkong med härlig utsikt. Perfekt plats att avnjuta en kopp kaffe på.

Dokument (pdf)

Planlösningar Undersökningsplikt Köpare Frågelista Stadgar Årsredovisning 2019 Energideklaration

Länkar

Film Film Föreningens hemsida

Allmän information

Pris

2 295 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

73 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Olshammarsgatan 58

Ort

Bandhagen

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Det finns ett källarförråd och en matkällare som ingår.

Lägenhetsnummer

231017001-0086

Våningsplan

3 av 9

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggens Brf Stockholmshus nr 17

Organisationsnummer

702002-1627

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Stockholmshus nr 17 förvaltas av Riksbyggen och föreningen har sammanlagt nio byggnader. Byggnaderna är uppförda 1959-1960. Stockholmshus 17 är medlem i Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar i Stockholm.

Föreningen tillämpar sopsortering med återvinning i separata kärl som finns i kretsloppsrummen eller vid sopstationer på gården.

För mer information besök: https://www.stockholmshusnr17.se/

TV OCH BREDBAND
Via Com Hem eller Bredbandsbolaget.

GÅRDSPLATS
I föreningen finns grillmöjlighet på gårdsplatsen.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

ÖVRIGT
Föreningen innehar marken med tomträtt.

För mer information besök gärna föreningens hemsida:

https://www.stockholmshusnr17.se/

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

- Renovering fasad 2002.
- Föreningen stambytte samtliga lägenheter och elstigarna mellan 2003-2005.
- Fönsterbyte 2014.
- Renovering takterasser 2016
- Renovering tvättstugor 2016
-Lås och belysning allmänna utrymmen 2016
-Fasadvingar höghusen 2016
- Takrenovering låghusen 2019
- Renovering pelare höghusen 2019

Kommande renoveringar

"Det som är beslutat är ett kulvertarbete mellan 79 och 93 som görs i augusti-september. Kommer inte innebära några större störningar för medlemmar." Kontrollerat 2021-07-05.

"Utredning om balkongrenovering pågår men det finns ingen tidplan, vi vet bara att det måste göras närmaste åren. I övrigt informerar vi på vår hemsida när beslut är tagna." Kontrollerat 2021-07-05.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 330
Antal lokaler: 23

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en fin gästlägenhet med fyra bäddar mellan Olshammarsgatan 73 och 77. Endast medlemmar kan hyra lägenheten inklusive en gästparkering för 200 kr per dygn. Lägenheten har ett sovrum med fyra bäddar allrum/kök med matplats, spis, mikro och kyl samt dusch och toalett.

Det finns en snickarbod att nyttja i hus 54 för diverse målning eller snickeriarbeten. Möteslokalen ligger mellan Olshammarsgatan 75-77 och är inredd med ett styrelsebord för 10 personer, ett pentry samt toalett. Lokalen används främst av styrelsen men kan även nyttjas till andra sammankomster.

Flera tvättstugor återfinns i både låghus och i höghusen. Alla höghusen har tvättstuga på källarplanet. Cykel/barnvagnsrum, samt sopsortering med grovsopor finns också.

Föreningen har flera grillplatser mellan låghuslängorna 71?79 och 81?85 samt mellan port 60 och 66.

Antal lokaler

23

Antal lägenheter

330

Byggnader

Byggår

1960

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 690 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten
30 kr obligatorisk tillägg för Grundutbud kabel-TV.

Avgiftsförändringar

"Några avgiftshöjningar är inte beslutade men det är inte uteslutet enligt styrelsen. Det som är beslutat är höjning av garageavgifter och den sker från 1 januari 2022, till 400 kr/kvm/år + bränsletillägg." Kontrollerat 2021-07-05.

Andelstal

0,31334%

Överlåtelseavgift

1 147 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

446 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har cirka 185 parkeringsplatser, varav merparten med eluttag, samt 46 garage. Styrelse och vicevärd hanterar kö och administration av p-platser och garage, enligt Riksbyggens regelverk. Avtal och fakturering hanteras av Riksbyggen och avgiften betalas kvartalsvis via din hyresavi.

Kötiden för en p-plats brukar vara 3-9 månader, för garage ofta flera år. Från och med 1 april 2021 blir priset för p-plats utan el 150 kr/månad och för p-plats med el 200 kr/månad. Under första halvåret 2021 sägs alla garageavtal upp för omförhandling, för att skapa likvärdiga avtal och avgifter. I första steget blir avgiften 300 kr/kvm/år. 2022 höjs avgiften till 400 kr/kvm/år ? samma kvadratmeterpris som för våra hyrförråd. Detta motsvarar 500 kr/månad för ett garage på 15 kvm, vilket är mycket förmånligt.

Bra utbud finns för gratis parkering på omkringliggande gator.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta