Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 600 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Åby allé 41, Åby, Mölndal
Typ
Bostadsrätt
KVM
83 kvm
Avgift
4 639 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

83 mycket väl planerade kvadratmeter i populära, trivsamma och härliga Broslätt/Åby

Här erbjuds snart en smart planerad och stilren lägenhet där ljuset adderar en härlig och lättsam känsla till bostaden. Välkommen till en lägenhet där det kommer dröja många år innan du behöver tänka på renoveringar.

Denna trea består av hall, vardagsrum, kök, badrum och ett sovrum. I det välplanerade, öppna och sociala vardagsrummet möts vi bland annat av mycket dagsljus, stora fönster och plats för soffa och matgrupp. Köket är socialt, stilrent och öppet med vita skåpluckor och öppen planlösning mot vardagsrummet. I det fräscha, stora och praktiska badrummet finns toalett, dusch, tvättmaskin och torktumlare. Sovrummen är harmoniska, ljusa och har fint ljusinsläpp.

Att ha tillgång till utevistelse från lägenheten är något som många drömmer om. I den här trean finns en inglasad, stor och mysig balkong som verkligen höjer livskvaliteten för dig som boende. Här kan du njuta av härliga kvällar med både familj och vänner. Balkongen nås från köket och erbjuder lättmöblerade ytor.

I Broslätt/Åby bor du i populära, trivsamma och härliga kvarter. Åby travbana, Mölndals Galleria och Åby arena ligger inom gångavstånd och mölndals sjukhus och Safjällets naturreservat finns tio minuter bort. Här finns även förskola, butiker, matbutik, bra kommunikationer och idrottshall vilket gör livet enklare för hela familjen!
Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Kök

Det sociala, stilrena och öppna köket har mycket att tycka om, exempelvis vita skåpluckor och öppen planlösning mot vardagsrummet. Rummets parkettgolv och vita väggar går fint ihop och skapar en mycket trivsam plats för både matlagning och umgänge. Till hjälp vid matlagningen finns spishäll, spisfläkt, ugn, inbyggd mikro, kyl och frys samt integrerad diskmaskin.

Vardagsrum

Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt med välplanerat, öppet och socialt rum med parkettgolv och vitmålade väggar. Här erbjuds mycket dagsljus, stora fönster och plats för soffa och matgrupp.

Sovrum 1

Det första sovrummet är harmoniskt, ljust och fint och har fint ljusinsläpp och plats för dubbelsäng.

Sovrum 2

Ett lite mindre, charmigt och ljust sovrum med fint ljusinsläpp och utmärkta förvaringsmöjligheter. Ljusa väggar och har parkettgolv. Fungerar utmärkt som barnrum, gästrum, kontor eller avlastningsrum.

Badrum 1

Fräscht, stort och praktiskt badrum med toalett, dusch, tvättmaskin och torktumlare. Här ligger stilrent klinkergolv som går fint ihop med rummets väggar i vitt kakel.

Badrum 2

Detta fräscha och lite mindre badrum har väggar i vitt kakel och mörkt klinkergolv som matchar fint. Här finns toalett.

Balkong 1

I köket finner du en inglasad, stor och mysig balkong med lättmöblerade ytor. Här har du fin utsikt mot innergården.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Årsredovisning 2019 Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

4 600 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

83 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Åby allé 41

Ort

Mölndal

Kommun

Mölndal

Lägenhetsnummer

1104

Våningsplan

2 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB BRF Hovslagaren

Organisationsnummer

716444-6549

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Hovslagaren har pampiga bostadsrätter om totalt 62st lägenheter och 4 200 kvm boyta som är uppförda på den tidigare stallbacken vid Åby travbana.

Husen, som är på 3-10 våningar med kortsidan ut mot travbanan är uppförda med prefabricerad betongstomme. Under husen ligger en halvt nedgrävd källare med garage, förråd och övriga serviceutrymmen.

På taket hittas en terrass med fantastisk utsikt åt alla håll. På terrassen finns även en utvändig jacuzzi, och denna del är bokningsbar.

TV OCH BREDBAND
Bredbandsbolaget levererar gruppanslutning bredband, telefoni & TV.
Alla boende hos HSB Hovslagaren har i sitt paket Bredband 250/100, Fast Telefoni (IpTele) och TV T1 Bas. Observera att detta inte ingår i din månadsavgift.

GÅRDSPLATS
I området finns en lekplats samt ett miljöhus.

BYGGNADSÅR
2017

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

ÖVRIGT
www.hsb.se/molndal/brf/hovslagaren

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

För fastigheten finns en 30-årig underhållsplan upprättad som årligen uppdateras av styrelsen. Eftersom fastigheten är nybyggd så finns inget underhåll planerat inom de kommande 5 åren. Däremot så planeras det inom kort att uppföra laddstolpar till elbilar.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 62

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till lägenheten hör ett källarförråd. Som boende i föreningen har man tillgång till en tvättstuga och en övernattningslägenhet med 2 sovplatser samt kokmöjlighet.
På taket hittas en terrass med fantastisk utsikt åt alla håll. På terrassen finns även en utvändig jacuzzi, och denna del är bokningsbar.

Antal lägenheter

62

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 639 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Inklusive värme.
Det tillkommer obligatorisk kostnad för informationsöverföringsbelopp (208kr/mån) samt El (50kr/mån).

Andelstal insats

1,89556%

Andel av månadsavgift

1,89562%

Överlåtelseavgift

1 183 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Försäkringskostnad

170 SEK/månad

Vatten och avlopp

300 SEK/månad

Summa driftkostnad

470 SEK/månad

Antal personer i hushållet

3

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Avgiften för garageplats är 800:-/månad och parkeringplats (utomhus) 300:-/månad.
Föreningen har 5 st gästparkeringar som betalas via parkeringsapp.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

66 kWh/m²

Energiklass

C

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy