Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Östra Kalkbrottsgränd 42, Limhamn, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
72 kvm
Avgift
4 591 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus 3:a mitt i centrala Limhamn

Välkommen tre trappor upp till en ljus och luftig 3:a med genomgående kvalitativa materialval så som skeppsgolv och lugna kulörer på väggarna. Mörkt klinkergolv och grå väggar möter oss i hallen som även har klädkammare och plats för ytterkläder. Det första sovrummet, som har plats för en dubbelsäng, har fönster i väster och utgång till balkongen. Här finns även en skjutdörrsgarderob. Det renoverade köket går i snyggt vitt med grå/brun mosaik ovan grå laminatbänk och köket är fullt utrustat med alla vitvaror man behöver och även tvättmaskin och torktumlare. Utanför köket finns matrummet som har plats för matbord för 5-6 personer. Vardagsrummet är mycket ljust med alla sina stora fönster i både väster- och norrläge, här finns det plats för den större soffgruppen. Ett extra plus är att balkongen nås även från detta rum!
Bostadens andra sovrum är generöst i storlek och rymmer enkelt dubbelsäng, skjutdörrsgarderob och arbetshörna. Stora fönster i öster med fin utsikt över den välskötta gröna innergården som är mer som en trädgård med flera sittgrupper och grillplats. Vid hallen finner vi det helkaklade badrummet som går i stilrent vitt och grått. Ett väl disponerat badrum med duschväggar och fint ljusinsläpp från fönstret i österläge.

Rumsbeskrivning

HALL
Mörkt klinkergolv och ljusgrå väggar. Plats för ytterkläder och skoskåp. Klädkammare och säkerhetsdörr.

SOVRUM 1
Skeppsgolv och ljusa väggar, fönster och utgång till balkong i västerläge. Skjutdörrsgarderob. Rummet har plats för en dubbelsäng.

MATPLATS
Skeppsgolv och ljusgrå väggar samt fönster i västerläge. Matplatsen rymmer 6-8 personer.

VARDAGSRUM
Skeppsgolv och ljusa väggar, fönster i två väderstreck väster och norr samt utgång till västerbalkong. Rummet är i bra storlek rymmer gott och väl en stor soffgrupp.

SOVRUM 2
Skeppsgolv och ljusa väggar, fönster i öster. Stor vältagen skjutdörrsgarderob med gott om plats för förvaring. Rummet är rymligt och har plats för dubbelsäng och arbetshörna.

KÖK
Skeppsgolv och ljusa väggar, fönster mot öster med utsikt mot innergården. Vit köksinredning, grå arbetsbänk i laminat och grå/brun mosaik som stänkskydd. Utrustning: spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd, mikrovågsugn samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

BADRUM
Mörkt klinkergolv och vitt kakel på väggarna, fönster i öster. Utrustning: toalett, handfat med vit kommod, spegel duschväggar och högskåp.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Sparvhöken Stadgar 2018 Sparvhöken 1 Energideklaration Sparvhöken Årsredovisning 2019 Sparvhöken Årsredovisning 2020

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 995 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

72 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsföreningen

Gatuadress

Östra Kalkbrottsgränd 42

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

6

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Sparvhöken i Malmö

Organisationsnummer

746000-5783

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Sparvhöken är en äkta föreningen som bildades år 1944. Fastigheterna bebyggdes 1945 och består av 3 flerbostadshus. Föreningen innehar fastigheten Sparvhöken 1 med äganderätt. Föreningen upplåter 42 st lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 190kr år 2021). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant. (476 kr år 2021).
Köparen blir medlem i HSB och betalar en medlemsavgift på 800 kr. Av denna summa deponeras 500 kr och återfås igen vid utträde ur HSB.

Senaste avgiftshöjningen 2017 med 2%.
Ingen planerad avgiftshöjning (2021-08-04).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Avslutade renoveringar:
1992 - Vattenstammar bytta.
1998 - Nya balkonger, omputsning av fasad, elstambyte, omläggning av tak samt fönsterbyte.
2006 - Gräsmattan jämnades ut.
2010 - OVK och rensning av ventilation.
2012 - Åtgärder efter OVK besiktning, ventilationsarbete i kök och badrum, renoverat värmesystem.
2013 - Renovering av tvättstuga
2014 - Relining av avloppsstammar, nya maskiner till tvättstuga och torkrum
2015 - Byte av radiatorventiler
2016 - Renovering av gården
2017 - Möteslokal iordningställd
2018 - Byte av säkerhetssystem
2019 - Renovering av gemensamhetslokal
2020 - Enklare gym byggs
2021, Gemensam el.

Planerade renoveringar:
2021 - Större underhåll av trappuppgångar och ytterdörrar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Förrådsutrymmen till lägenheterna finns både i källaren och på vinden. I källaren finns tvättstuga och tvättrum med nya maskiner.
Bokningsbar gemensamhetslokal samt enklare gym.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Comhem analogt grundutbud ingår i avgiften.
Bredband via Ownit, detta ingår i avgiften.

GARAGE OCH PARKERING
Boendeparkering råder i området.

ÖVRIGT
I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägget för föreningens lägenheter.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsökningar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 42
Antal lokaler: 3

Antal lägenheter

42

Byggnader

Byggår

1945

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 591 SEK/månad. I avgiften ingår Ingår i avgiften: Värme, vatten, bostadsrättstillägg, internet och kabel- tv

Föreningen har gemensam el, detta tillkommer som en kostnad på månadsavgiften efter faktisk förbrukning.

Andelstal

3,19967 %

Andel av månadsavgift

3,19967 %

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

340 SEK/månad

Summa driftkostnad

340 SEK/månad

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Limhamnskungen, R.F. Berg, tyckte att fiskarna och cementarbetarna skulle bo i gathus istället för hyreskaserner när stadsplanerna ritades upp i sekelskiften mellan 1800- och 1900-talet. Därför ser Limhamn ut som det gör idag, med sin charmiga bebyggelse från Erikslust och hela vägen ut mot stranden. Den nutida exploateringen av Limhamn säger något om hur populärt det är här. Här byggs det så det knakar. Och vad finns det att inte gilla? Förutom småbåtshamn, strandbad, kallbadhus och fiskrökeri finns det utmärkt matservering på ett flertal restauranger.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy