Länk kopierad!

Visningar

sön 5 dec 14:00 - 14:30
Boka din visningstid via mäklarens hemsida. Välkommen!
mån 6 dec 17:00 - 17:30
Boka din visningstid via mäklarens hemsida. Välkommen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 595 000 SEK / Utgångspris
Adress
Tornslingan 5, Trångsund, Trångsund
Typ
Bostadsrätt
KVM
39.7 kvm
Avgift
2 417 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Mysig lägenhet med sovalkov & balkong!

Här finner du en riktigt hemtrevlig och välplanerad lägenhet. Optimalt planerad med utrymme för både matplats i köket, soffa i allrummet och plats för dubbelsäng i sovalkoven. Därutöver erbjuder bostaden en trevlig balkong med gott om plats för stolar och bord, bra förvaringsmöjligheter i garderober och ett helkaklat badrum som blev stambytt 2004.

-Balkong
-Genomgående fint skick i lägenheten
-Stambytt badrum
-Stabil förening
-Bastu i föreningen
-Nära Trångsunds Centrum

Utanför porten finns föreningens trevliga innergård som nyligen blev renoverad. På kort promenadavstånd når du Trångsunds Centrum med pendeltågsstation, bussar och butiker. På ca 10 minuter med buss är du i Farsta C med stor shoppinggalleria och tunnelbana. Området är rikt på skog och natur. Här finns många fina badplatser, bra fiske och plogade banor för långfärdsskridskor vintertid.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter. Fyra garderober med tillhörande överskåp samt linneskåp utanför badrum. Vitmålade väggar och ljust parkettgolv.

Badrum

Helkaklat badrum som blev stambytt 2004. Mönstrat kakel i ljusa färger samt ljust klinkergolv. Badkar, wc, handdukstork och handfat.

Sovalkov

Generös alkov med plats för dubbelsäng. Fondvägg i ljusgrå/blå nyans.

Allrum

Mysigt allrum med plats för soffa utan att det blir trångt. Vitmålade väggar och ljust parkettgolv. Utgång till den trevliga balkongen med utsikt mot grönska och sol från förmiddag.

Kök

Rymligt kök med matplats för 4-6 personer. Ljus köksinredning med generösa arbetsytor. Svart kakel ovan rostfri diskbänk och arbetsytor. Rostfri fläktkåpa, hällspis, kombinerad kyl/frys. Målade väggar i vitt samt mörk klinker på golvet. Fönster med utsikt mot grönska.

Dokument (pdf)

Planlösningar BRF Löparen 1 - Årsredovisning 2020 Stadgar BRF Löparen 1 - 2018-11-01 (1) Energideklaration Brf Löparen 1 Tornslingan

Länkar

Drönarvy Brf Löparen 1

Allmän information

Pris

1 595 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

1

Boarea (BOA)

39.7 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Tornslingan 5

Ort

Trångsund

Kommun

Huddinge

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten ingår det ett lägenhetsförråd

Lägenhetsnummer

00047

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Stor härlig balkong med sydost läge, utsikt mot grönska.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Löparen 1

Organisationsnummer

712800-0150

Allmän information

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Löparen 1 med adress Tornslingan 1-5 samt Springarvägen 1-13. Föreningen upplåter 96 lägenheter med bostadsrätt. Lägenheternas fördelning: 32 st 1 rok, 42 st 2 rok, 19 st 3 rok och 3 st 4 rok.
Husen är från 1960.

Föreningen uttar en överlåtelseavgift på 3,5% av gällande prisbasbelopp (f.n 1.666 kr) som faktureras köparen. Pantsättningsavgift om 1,5% av gällande prisbasbelopp (f.n 714 kr) faktureras låntagaren.

En stabil och populär förening.
För information gällande eventuella renoveringar och avgiftshöjningar var god kontakta föreningens styrelse på styrelsen@loparen1.se

Brf bildades

1959

Juridisk person kan accepteras

Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Grundutbudet levereras via Telenors fibernät (89 kr/månad). Möjlighet finns att beställa ytterligare programpaket.
Bredband 10 Gbit/s via Telenors fiber. Gruppanslutning (kostnad 165 kr/månad). Kostnad för tv och bredband ligger som obligatoriskt tillägg på månadsavgiften (medräknat under driftkostnaderna).

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme
Mekanisk frånluft

Utförda renoveringar

Fasaderna 1992-1993
Nya balkonger 1992-1993
Stambyte 2003-2004
Ny ventilation 2005
Fasadtvätt 2008
Målning av trapphus 2010
Säkerhetsdörrar 2011
Tvättstugan renoverades 2013
Fiberanslutning 2013
Stamspoling 2015
OVK 2015
Omläggning av tak och grundisolering/dränering 2016
Installation av nya glasportar 2016
Nytt passagesystem 2017
Renovering av källarförråd 2020
Stamspolning, våren 2021
OVK, våren 2021
Temperaturgivare i alla lägenheter 2021

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstuga och bastu finns på Springarvägen 5.
Tvättstugan kan bokas via webben.
Cykelrum och källarförråd.
Föreningen har ett samlingsrum.

Antal lägenheter

96

Lån i BRF per kvm

4 085

Byggnader

Byggår

1960

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 417 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten
Kostnad för tv och bredband ligger som obligatoriskt tillägg på månadsavgiften. Kostnaden för bredband och tv är medräknat under driftkostnader.

Andelstal

0,78000

Andel av månadsavgift

0,36029

Kommentar

Detta är nuvarande ägares uppskattade driftskostnader (2vuxna), kan variera bl.a. beroende på hur många personer som ingår i hushållet samt vilka avtal man väljer.

Överlåtelseavgift

1666 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

714 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

500 SEK/månad

Försäkringskostnad

250 SEK/månad

Obligatoriskt tillägg Bredband

165 SEK/månad

Obligatoriskt tillägg TV

89 SEK/månad

Summa driftkostnad

1 004 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Gratis parkering på Springarvägen. Gratis parkering vid närliggande förskola och på gatan Tornslingan.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

111 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

TRÅNGSUND
Trångsund är ett lugnt och trevligt område beläget mellan sjöarna Magelungen och Drevviken. Området är rikt på skog och natur. Här finns många fina badplatser, bra fiske och plogade banor för långfärdsskridskor vintertid.

Denna lägenhet ligger med kort gångavstånd till Trångsunds centrum. Här finns ett torg med olika butiker, restauranger, bank, vårdcentral, apotek mm.
Från centrum går pendeltåg mot Stockholm samt Västerhaninge/Nynäshamn. Tågen går var 15:e minut och resan till Södra station tar ca 15 minuter och till T-centralen ca 18 minuter.
Bra bussförbindelser finns till Farsta, Haninge och Huddinge. Med bil tar resan ca 15 min till T-centralen (ej rusningstid) och det är kort bilavstånd till Farsta Centrum samt till Länna affärsområde.

I Trångsund finns gott och fritidsaktiviteter både för stora och små.
Bland annat Stortorps Hockeyhall med hockeyrink både ute och inne samt Nytorps Mosse med motionsspår och konstgräsplan för fotboll. I närliggande Skogås finns simhall samt flera bra föreningar för innebandy, basket, dans, handboll, badminton och fotboll. Mellan Trångsund och Farsta finns Ågesta Friluftsområde med skid- och löpspår, Ågesta ridklubb och ridskola, Ågesta Golfklubb med 27 hål, brukshundsklubb och natursköna strövområden.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta