Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 750 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Ljusstöparbacken 11A *ACCEPTERAT PRIS*, Gröndal, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
99 kvm
Avgift
5 164 SEK / mån
Rum
4 rum

4:a i Gröndal med två badrum och möjlig uthyrningsdel!

Varmt välkommen till populära Brf Sannadalsplatån, belägen på höjden i mysiga Gröndal! Här har du möjlighet att förvärva en unik bostad som har haft samma ägare sedan husen byggdes på 60-talet. Lägenheten har slagits ihop av två tidigare separata lägenheter. För den som önskar kan man enkelt skapa en uthyrningsdel (med egen igång) vilket ger stor flexibilitet till dig som bor i lägenheten. Om ytan inte behövs för dig just nu, kan den separata lägenheten vid hyrning bidra till att du bor i princip gratis. I övrigt är lägenheten i behov av renovering då det mesta är i original från byggåret. För dig som gillar byggnadsvård finns det många skönheter kvar att bevara och vara kreativ med! De vackra trädörrarna, parkettgolvet och de stora fönsterpartierna är några av favoriterna. Här bor du i en rymlig bostad och är omringad av ljuvlig grönska med stora fönster i två väderstreck.

Bostaden har två-tre stora sovrum, två toaletter, kök med plats för matbord, gott om förvaringsutrymme i bevarade klädkammare och garderober. Lägenheten ligger i lummigt läge med den parkliknande gården på en sidan. Ute på gården här kan du njuta av sol och lek så gott som hela dagen. Här har du väldoftande buskar och annan rogivande grönska. Missa inte denna pärla!

Föreningen är välskött och stabil med hyresrätter och lokaler kvar som inbringar gott om intäkter till föreningen, närmre 800 000kr per år.

Marken ägs av föreningen själv och man har i dagsläget en låg belåning om endast ca 2500kr/kvm, vilket är långt under snittet för andra föreningar i området. Föreningen erbjuder en hel del gemensamhetsutrymmen som uppskattas av medlemmarna. En av denna är "Snabbköpet" gör sociala tillställningar och jazzkvällar, gästlägenheter (2st) och den underbara gården. Det finns flera grillplatser och lekplatser på gården som slingrar sig mellan husen. Här kan man odla i pallkragar och barnen kan leka på lekplatsen eller spelar boll på fotbollsplan. Bor du här har du ett smidigt vardagsliv med mataffär nära, närhet till tunnelbana/bussar/tvärbana och omåttligt populära Vinterviken samt Trekantsbadet. För dig om cyklar har man bra cykelvägar som tar dig innanför tullarna på 10 minuter.

Rumsbeskrivning

Hall 1 + Hall 2:
Då lägenheten har två entréer finns det två hallar. Båda är praktiska med plats för avhängning i platsbyggda garderober. I den ena hallen finns en rymlig klädkammare som rymmer massvis av kläder och förvaring.
I hallen som från början tillhör den större lägenheten finns yta för byrå, arbetsplats, bokhylla eller annan förvaringsmöbel om du önskar. I passagen finns ytterligare en rymlig klädkammare.

Kök:
Lägenhetens kök har renoverats och moderniserats samtidigt som man behållit fin charm och karaktär från husets byggår. Bänkskivan är delvis av rostfritt stål som är både snygg och praktisk. Denna möter den tåliga bänkskivan i laminat. Som stänkskydd sitter ett dekorativt kakel. Här har du rejält med arbetsyta och gott om plats för förvaring i underskåp, överskåp och högskåp. Fronterna i köket består av speglade träluckor och lådor. Intill fönstret finns en naturlig plats för matbord för 4 personer utan att det upplevs trångt. Från fönster har du utsikt över grönska och föreningens lummiga omgivningar. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Kyl/frys kommer ev. behöva bytas ut.

Vardagsrum:
Underbart sällskapsrum med två stycken enorma fönsterpartier med utsikt över grönskan och Stockholms stad. Idag är rummet möblerat med soffa, fåtölj, tv och bibliotekshörna. För den som önskar kan man även rymma ett middagsbord för stora sällskap. Här ligger det vackra parkettgolvet, holländsk parkett som är tidstypiskt för byggåret. De stora fönsterpartierna i kombination med avståndet till nästa hus gör att man inte upplever någon direkt insyn och har underbar utsikt över grönskan och en luftig känsla.

Sovrum invid vardagsrum:
Bra sovrum med mycket öppet och vackert läge med utsikt. Sovrummet är rymligt och har plats för dubbelsäng om man önskar. Här finns plats för garderober i rummet, och precis utanför finns 2 stycken bevarade från byggåret. Dessa är mycket rymliga och en fin detalj. Utanför fönsterna har man luftiga vyer över de gröna omgivningarna.

Sovrum/Matrum:
Detta rummet har nyttjats som matsal med plats för 6-8 personer sittandes. Rummet lämpar sig också bra som arbetsrum, barnrum eller bibliotek. Även här ryms dubbelsäng med sängmöbler.

Sovrum/Uthyrningsdel:
Denna delen av bostaden är totalt 22kvm (badrum och hall inkluderat) och har nyttjats som allrum. Här finner du badrum, hall och ett kokskåp utan kylskåp och värmehäll. Om det inte finns behov att nyttja ytan själv i dagsläget kan du enkelt återställa planlösningen och skapa en egen bostad som kan hyras ut. I uthyrningsdelen har du ett rymligt sovrum/allrum med ett fint läge mot den parklinkande gården. Har är det lugnt, tyst och fridfullt och man kan följa årstiderna på buskar och träd. I detta rummet har du plats för dubbelsäng byrå, arbetsplats, bokhyllor eller soffa för att skapa ett tonårsrum! Denna möjliga uthyrningsdel går att nyttja på många olika sätt, och här finns även en separat ingång från trapphuset. Hallen har plats för förvaring och även här finns en klädkammare bevarad från byggåret. I anslutnings till uthyrningsdelens hall finns ett badrum.

Badrum 1+2:
Kaklade badrum med plats för antingen tvättmaskin eller badkar. Det ena badrummet är inrett med svart kakel som går halvvägs upp på väggen. På golvet ligger ljust klinkers. Detta badrum är utrustat med wc, handfat, spegelskåp, tvättmaskin och dusch.
Det andra badrummet är helkaklat med vita och rosa kakelplattor och olika form på väggarna. På golvet ligger ett klinkergolv i ljus färg. Detta badrum är utrustat med wc, handfat, badkar och ett fint fönster som ger härligt dagsljus.

Övrigt:
Till lägenheten hör nyttjanderätten till 4 st förråd (2 st/lägenhet). Samtliga är belägna i källaren.

Dokument (pdf)

Planlösningar Underhållsplan Stadgar Energideklaration Årsredovisning

Länkar

Digital broschyr

Allmän information

Pris

5 750 000 SEK (Accepterat pris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

4

Boarea (BOA)

99 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Ljusstöparbacken 11A *ACCEPTERAT PRIS*

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

16 och nr 17

Våningsplan

0 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Sannadalsplatån

Organisationsnummer

702001-8839

Allmän information

Brf Sannadalsplatån består av 332 lägenheter varav 1 lägenhet disponeras som en hyreslägenhet. Föreningen äger 14 stycken hyreslokaler som ger goda intäkter till föreningen.
Föreningen bildades mellan åren 1958-1961 och består av 4 flerbostadshus med lägenheter om 1-5 rok.
Sannadalsplatån äger den friköpta marken och är en äkta förening.

Det finns totalt 130 st parkeringsplatser, varav 24 st platser i kollektivgarage och 14 singelgarage.

Föreningen är en av Gröndals största med över 300 lägenheter med närhet till Liljeholmen, Reimersholme och Hornstull.

Föreningen accepterar delat ägande och juridisk person accepteras ej.

Brf bildades

1958

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Via Telenor har alla medlemmar tillgång till det analoga basutbudet. Detta ingår i månadsavgiften.

Ownit Broadband AB levererar bredband 1000/1000 Mbit via fiberkabel. Månadskostnad under avtalstiden är 95 kr. Enskild medlem tecknar avtal med Ownit på deras hemsida. Alla kostnader för bredband betalas direkt till Ownit.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme, frånluftsventilation med värmeåtervinning

Utförda renoveringar

2012 - Nytt sopsystem för hushållssopor till låghusen.
2012 - OVK genomförd och frånluftvärmeåtervinning installerades.
2012 - Utrymmen för grovsopor, källsortering, cyklar och barnvagnar i huset på Grenljusbacken 26 iordningställdes.
2012 - Omläggning av papp på taken på båda höghusen.
2012-2013 - Stamrenovering av spillvattenstammarna (relining).
2013 - Målning av yttertak på Ljusstöparbacken 5-30.
2014 - Ombyggnationen av lokaler (ca 950m2) till 4 lägenheter, 14 kontor & 2 gästlägenheter slutfördes.
2014 - Byte av horisontell galvade kallvattenledningar till kopparledningar i alla våra hus (de vertikala är redan koppar).
2014 - Markarbeten med ny dränering och upprustning av lekplatser och nya växter m.m.
2014 - Kompletterande takisolering hus C
2015 - Fönsterrenovering i A- och B-husen.
2015 - Ombyggnad av f.d. styrelselokal till bostad
2016 - Installation av nya lås till gemensamma utrymmen
2016 - fönsterrenovering av fönster C- och D-huset
2016 - Byte av garageportar
2017 - Hissrenovering i höghusen
2017 - En fasadgavel i låghusen har ny puts.
2017 - Ny belysning i låghusens entréer/trapphus, samt byte armatur
2019 - Ombyggnad av lokal
2019 - Alla termostater justerade. Luftbehandling injustering samt OVK
2020 - OVK besiktning Hus A och B
2020 - Renovering av dörrpartier i entréer Hus B, C och D

Kommande renoveringar

Föreningen har upprättat en underhållsplan som sträcker sig mellan 2020-2030 (se under dokument).

I den planerade 10 (2020-2030) års planen för föreningen har man också planer på att göra om två lokaler till lägenheter och det finns planer att inom några år rusta upp den befintliga utegården. Mellan åren 2027-2030 har man planer på att renovera tvättstugorna i föreningen. Planerat finns också renoveringen av stammar och detta ska göras mellan 2027-2029.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen inhyser många trevliga övriga utrymmen för umgänge och förvaring. Den tidigare snabbköpslokalen som fanns har renoverats om till en gemensamhetslokal som föreningens medlemmar kan använda till förmånliga priser. Föreningen ser till att sortera sitt avfall och separata källsorteringsrum finns i samtliga hus. Föreningen vill också att dess medlemmar ska kunna ta till vara på möjligheten att byta saker mellan varandra och för detta finns separata hyllor var medlemmar kan ställa ifrån sig saker man inte längre behöver och kanske själv hitta något man saknat. Utöver tvättstugorna har föreningen en grovtvättstuga om man skulle behöva tvätta större textilier eller mattor.

Utöver nämnda så har föreningen också tillgång till källarförråd, matkällare, cykelrum, barnvagnsrum och en härlig innergård finns.

Byggnader

Byggår

1960

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

5 164 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV

Beskrivning månadsavgift

Lägenheten är fysiskt hopslagen och säljs som två separata bostadsrätter med egna lägenhetsnummer. Den totala månadsavgiften är 5164kr (1393+3771kr)

Avgiftsförändringar

Föreningen har en årlig plan på att höja avgiften med ca 4% de kommande 3-5 åren.

Andelstal

0,40382

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

487 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har totalt 130 st parkeringsplatser, av dessa är 24 st platser i kollektivgarage och 14 singelgarage. Utomhusplatser har en kostnad på 575 kr/mån, medan garageplats kostar runt 1 000 kr/mån. Till dessa är det kö.
Boendeparkering taxa 4 på omkringliggande gator.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

103 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

119 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Service och kommunikationer

Från föreningen har man bara en promenad på 10 minuter till Liljeholmen centrum varifrån man lätt tar sig runt i Stockholm med bussar, tunnelbana och tvärbana.

Områdesbeskrivning

Man tar sig lätt till fantastiska promenadstråk och badplatser runtom i Mälaren och sjön Trekanten. Vintertid erbjuder sjön Trekanten fantastisk skridskoåkning med plogade banor runt sjön. Föreningen ligger bra placerad med närhet till förskolor och skolor (Gröndalsgården, Sjöbjörnen, Gröndalsskolan, Entréskolan). Man tar sig lätt till Gröndals centrum och som erbjuder matbutik, Lundbergs konditori, apotek, bibliotek och området erbjuder också många trevliga grönområden. Intill Gröndals centrum hittar du också Sannadalsparken med dess klätterställning, gungor och sandlådor. Från föreningen tar man sig enkelt till Vinterviken med restaurang, fik, uteservering och möjligheten till olika fritidsaktiviteter.

I Liljeholmen centrum hittar du ett 90 tal butiker, restauranger och 4 matbutiker varav en är den omåttligt populära ICA Liljeholmen.

Runt Gröndal och Liljeholmen finns flertalet anläggningar för idrott med möjlighet till t.ex. Padeltennis och fotboll.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta