Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Mäster Eriks plan 9B, S:t Knut, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
44 kvm
Avgift
3 185 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Tilltalande 30-tals pärla i populära kulturhusen!

Bland S:t Knuts mysiga kullerstensgator, endast ett stenkast från livliga Folkets Park & rofyllda S:t Knuts torg, finner ni nu ett fantastisk hem i de populära kulturhusen. På första plan möts man av tidstypiska attribut från 30-talet som generös takhöjd, genomgående brädgolv och ett ljuvlig klassiskt kök. Ni har en väldisponerad bostad med en genomgående planlösning som ger er ett härligt ljusinsläpp samt fantastiska möjligheter till att kunna bygga ner till källaren genom föreningens godkännande.
Utöver tilltalande detaljer finner ni även den omtalade innergården som präglas av körsbärsträd, bersåer samt grönska.
Denna ettan är enastående anpassat till dig som studerar, som första boende eller varför inte en övernattningslägenhet.


Vårt kulturella S:t Knut präglas av färgglada byggnader, mysiga caféer och närhet till Malmös puls. Området bjuder på goda kommunikationsmöjligheter, närhet till butik såsom skolor samt det omtalade S:t knuts torg.

Välkommen hem, välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

HALL:
Från den mysiga innergården når du upp till lägenheten på första våningen. Direkt när du kliver in i den rymliga hallen så möts du av det vackra brädgolvet som leder dig vidare till resten av bostadens ytor. Här finns god plats för avhängningsmöjligheter såsom annan förvaring om önskas.


KÖK:
Från hallen når man till det tilltalande köket där man valt att bevara den tidstypiska charmen från 30-talet. Ni har densamma brädgolv som i hallen, väggarna är klädda i vitt och fina ljusgråa luckor för att hålla den stilrena stilen i bostaden. Köket är utrustat med kyl/frys, gasspis samt ugn. Ni har god plats för matgrupp såsom annan förvaring om önskas.


ALLRUM/SOVRUM:
Välkommen till bostadens höjdpunkt, här har ni det rymliga allrummet där ni enkelt kan inreda det med både säng och soffgrupp. Ni har vackra tidstypiska attribut, stora fönsterpartier och ett ljuvligt ljusinsläpp som ger dig en härlig känsla.


BADRUM:
Lite gömt i hallen har ni det rymliga badrummet som är klätt i svart klinker samt nästan ända upp vitt kakel. Ett stilrent badrum som är utrustat med WC, handfat med kommod samt dusch


BERSÅ:
Till lägenheten tillhör det en berså på innergården.


FÖRRÅD:
Till lägenheten tillhör det ett källar- och vindsförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar A?rsredovisning-2021-Brf-Malmo?-Nya-Egnahemsfo?rening Stadgar-fo?r-Brf-Malmo?-Nya-Egnahemsfo?rening-2018 Energideklaration

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

1 995 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1

Boarea (BOA)

44 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Mäster Eriks plan 9B

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

0004

Våningsplan

1 av 2

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Malmö Nya Egnahemsförening

Organisationsnummer

746000-7417

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
BRF Malmö Nya Egnahemsförening är en äkta bostadsrättsföreningen som innehar marken Tallen 1, 3 och 3 samt Bjröken 3, 6 och 8 med tomträtt i Malmö. Föreningen upplåter 120 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen bildades 1906 med byggnader uppförda 1929-1935.

EKONOMI
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022).
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen skall betala denna avgift (1208 kr år 2022).

Avgiften höjdes senast med 1,5 % i Juli 2021. Efter att ha antagit budgeten för kommande åren så har föreningen beslutat om oförändrad avgift (Kontroll 2022-06-09, årsredovisning 2021).

Föreningens medlemmar ansvarar själva för att teckna avtal för sin egen elförbrukning.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Gjorda renoveringar:
2005, Utbyte av elledningar
2008, Utbyte av vattenstammar och köksavlopp
2008, Renovering av tak
2009, Fönsterrenovering
2016, Ombyggnad förråd
2016, Huskropp utvändigt (fönster och skorstenar)
2018, Relining av avlopp
2018, Målning fönster
2019, Dränering och byte av dagvattenledning av Tallen 3
2020, Dränering och byte av dagvattenledning av Björken 6 och Björken 7

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källaren.
Cykelrum samt barnvagnsrum finns i källaren.
Obligatoriska åtagande gällande skötseln av trädgårdar och trapphus. Varje hus har egna rutiner för hur ansvaret skall fördelas. Deltagande i sysslorna är obligatoriskt.

KABEL- TV OCH BREDBAND
Föreningen har kabel-tv via Comhem där basutbudet ingår i avgiften samt ett kollektivt avtal för bredband via Bahnof. Ett obligatorisk tillägg för bredband på 95 kr/månad tillkommer på avgiften.

GARAGE OCH PARKERING
Boendeparkering råder i området, kontakta Malmö Stad för mer information.
Föreningen har ett avtal med Sunfleet Carsharing AB som ger alla medlemmar en rabatt om 70 kr/mån på deras medlemsavgift. Dessutom har de två Sunfleet-bilar uppställda i föreningen som kan bokas av alla Sunfleet-medlemmar på samma sätt som deras övriga 1200 bilar i hela Sverige. Kontakta styrelsen för att få en rabattkod som anges när du registrerar dig som ny medlem på Sunfleet.

ÖVRIGT:
Föreningen tillåter delat ägande.
Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare.

Kontakt:
styrelse.mne@gmail.com
mne.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

1906

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

120

Byggnader

Byggår

1900

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 185 SEK/månad. I avgiften ingår Obligatoriska tillägg på 268 kr avseende kabel-tv och bredband.

Andelstal insats

0,59904

Andel av månadsavgift

0,52514

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Antal personer i hushållet

2

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

154 kWh/m²

Energiklass

F

Besiktningsman

Freddie Torsteni. Energikonsulterna

Beskrivning

Områdesbeskrivning

S:t Knut är området för dig som gillar det bevarade och charmiga. Här har funkishusen pampiga entréhallar, gallerhissar och högt i tak. Här kryllar det av välbesökta caféer och restauranger. I närområdet finner du även mataffär och gym. Från Mäster Danielsgatan har du endast kort promenadavstånd till stadens centrum, ett stenkast till Malmös bästa bussförbindelser och endast några minuters bilfärd till motorväg. Möllevångens pulserade krogliv frestar runt hörnet och närheten till Folkets Park lockar såväl gammal som ung.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy