Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Sundbergsgatan 5, Herrhagen, Karlstad
Typ
Bostadsrätt
KVM
50 kvm
Avgift
3 172 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Inflyttningsklar tvåa med inglasad balkong

Välkommen till Sundbergsgatan 5 och denna renoverade och välplanerade 2:a med inglasad balkong! Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum för sociala ytor och ett större sovrum med utgång till inglasad balkong. Lägenheten har genomgående ljusa och fräscha ytskikt, ett kök som renoverades 2011 samt helkaklat duschrum som renoverades 2006. Stort plus för flertalet fönster som ger ett fint ljusinsläpp i hela lägenheten.

Här bor du i ett trevligt och lugnt läge på Herrhagen med närhet till alla de bekvämligheter som kan tänkas som grönområden, matbutik, restauranger skolor samt förskolor. Med några minuters promenad så når du Karlstad centrum och allt dess utbud. En välskött förening!

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL
Ljus och välkomnande hall med bra förvaring via flera garderober samt plats för passande möbel. Vitmålade väggar samt ett fint laminatgolv.

DUSCHRUM
Fint duschrum med helkaklade väggar och klinkergolv som renoverades 2006. Duschrummet är utrustat med wc, handfat i kommod, duschhörna med glasväggar, tvättställ samt tvättmaskin. Spotlights i taket ger praktisk och effektfull belysning.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum i delvis öppen planlösning mot köket i vinkel. Plats för både soffa och matsalsmöbel. Vitmålade väggar och laminatgolv.

KÖK
I anslutning till vardagsrummet ligger köket som renoverades 2011. Vita skåpsluckor med både förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Maskinella utrustningen i form av spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin, inbygg mikrovågsugn samt kombinerad kyl/frys. Vitmålade väggar och laminatgolv.

SOVRUM
Sovrum i bra storlek med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Gott om förvaring i flera garderober. Här är utgången till den inglasade balkongen. Tapetserade väggar och laminatgolv.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar HSB BRF HÄSTEN I KARLSTAD 2018 Årsredovisning 2020 Årsredovisning 2021 Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 495 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

50 kvm

Boareabeskrivning

Areauppgiften kan ibland vara inkorrekt på grund av olika orsaker, såsom gamla mätnormer. Om den exakta arean är viktig för köparen bör de låta mäta upp bostaden innan köpet genomförs.

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sundbergsgatan 5

Ort

Karlstad

Kommun

Karlstad

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Vindsförråd.

Lägenhetsnummer BRF

41-2055-1-85-5

Våningsplan

1 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Hästen i Karlstad

Organisationsnummer

773200-3426

Allmän information

ALLMÄN INFORMATION
Föreningen består av 4 hus med sammanlagt 7 trappuppgångar och har adresserna Karlagatan 32-38, Sundbergsgatan 5 och Fahlgrensgatan 3.
Byggnaderna innehåller 126 bostäder med totalt 6 505 m², 3 uthyrningslokaler med totalt 165 m2 och 35 biluppställningsplatser.

FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring tecknas och bekostas individuellt av
bostadsrättsinnehavarna, kollektivt bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

ÖVERLÅTELSEKOSTNADER
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 312,5 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av säljare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023. Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och pantsättningsavgiften betalas av köparen.

HSB-FÖRENING
Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 150 kronor för köparen. Andelsavgiften i HSB är 500kr/person och återbetalas vid utträde. I HSB-föreningar är det en förutsättning att bli medlem i HSB för att kunna behandla medlemskapsansökan.

INFORMATIONSINHÄMTNING
Informationen om föreningen har samlats in från styrelsen, förvaltaren, föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare rekommenderas det att verifiera viktig information och fakta. Mäklaren eller SkandiaMäklarna tar inte ansvar för riktigheten av uppgifterna. Senaste verifiering utfördes: 2023-02-22

Brf bildades

1976

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband via Comhem och Telenor, tecknas separat.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme och mekanisk frånluft

Utförda renoveringar

2009 Balkonger
2013 Fönster, balkongdörrar, tak, entréer
2015 Värmesystem
2016 Tvättstugor
2019 Asfaltering, byte värmekulvert
2020 Hissar, nya källarförråd, renov föreningslokaler
2021, 8 vattenskador har åtgärdats, byte av lampkronor, byte av belysning till led i trapuppgång, målning av 7 soprum, löpande underhåll av utemiljö
2022 OVK

Kommande renoveringar

År 2022 Upphandling och projektplanering av stambyte. Utbyte av avlopp samt vatten och värmerör/element som medför att alla badrum kommer byggas om och får nya ytskikt. Första fasen av stambytet genomförs preleminärt hösten 2022. Investeringen finanseras med lån och egna medel.

År 2023 beräknas stamrenoveringen genomföras till fullo. Total estimerad kostnad för projektet ca 50 Mkr. Det är styrelsens bedömning att avgiftshöjningar kommer ske löpande de närmaste åren för att delvis finansiera stambytet tillsammans med att nya lån tas upp. I samband med att stambytet påbörjas kommer föreningen byta redovisningsregelverk till K3. Detta för att framgent kunna aktivera stora delar av investeringarna i balansräkningen och därmed ge en mer rättvisande bild av föreningens ekonomi.

Innan investeringen i nya stammar startar önskar styrelsen poängtera den förhållandevis låga belåningsgraden i
föreningen som per balansdagen uppgick till totalt 2 Mkr eller 300 kr/kvm. Som jämförelse är det i nyproducerade
föreningar inte ovanligt med en belåning som ligger över 10 Tkr/kvm i total belåning.

Övriga utrymmen i föreningen

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Stor tvättstuga på Karlagatan 32 med 6 tvättmaskiner, 3 torktumlare och 2 torkskåp. Det finns även en spontan tvättstugedel med 1 tvättmaskin och 1 torktumlare.

Större vindsförråd tillhörande varje lägenhet samt gemensamt cykelförråd.

Antal lokaler

3

Antal lägenheter

126

Byggnader

Byggår

1976

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 172 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV

Andelstal

0,77006 %

Andel av månadsavgift

0,77006 %

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning för bostadsrätten visar hur stor del av lånen i bostadsrättsföreningen som indirekt påverkar bostadsrätten. Detta beräknas baserat på information som har samlats in från bostadsrättsföreningen, såväl från årsredovisningen som från lägenhetsregistret för bostadsrättsföreningen.
Uträkningen är baserad på årsredovisning från: 2021

Då föreningens tillgångar överstiger skulderna blir nettoskulden negativt, alltså finns det ingen indirekt nettoskuldsättning för lägenheten.

Överlåtelseavgift

1312,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 35st bilplatser med separat kö.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

123 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Herrhagen ligger med gångavstånd till centrala Karlstad och sträcker sig längs med Pråmkanalen. Här finns det mesta man kan önska så som mataffärer, restauranger, förskola och skola samt flera fina parker. God busskommunikation via stadsbuss.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl