Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Sundbergsgatan 5, Karlstad
Typ
Bostadsrätt
KVM
50 kvm
Avgift
2 883 SEK / mån
Rum
2 rum

Ansvarig mäklare

Alma Röding
Ansvarig mäklare Alma Röding

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverad 2:a med inglasad balkong!

Välkommen till Sundbergsgatan 5 och denna renoverade och välplanerade 2:a med inglasad balkong! Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum för sociala ytor och ett större sovrum med utgång till inglasad balkong. Lägenheten har genomgående ljusa och fräscha ytskikt, ett kök som renoverades 2011 samt helkaklat duschrum som renoverades 2006. Stort plus för flertalet fönster som ger ett fint ljusinsläpp i hela lägenheten.

Här bor du i ett trevligt och lugnt läge på Herrhagen med närhet till alla de bekvämligheter som kan tänkas som grönområden, matbutik, restauranger skolor samt förskolor. Med några minuters promenad så når du Karlstad centrum och allt dess utbud. En välskött föreningen!

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL
Ljus och välkomnande hall med bra förvaring via flera garderober samt plats för passande möbel. Vitmålade väggar samt ett fint laminatgolv.

DUSCHRUM
Fint duschrum med helkaklade väggar och klinkergolv som renoverades 2006. Duschrummet är utrustat med wc, handfat i kommod, duschhörna med glasväggar, tvättställ samt tvättmaskin. Spotlights i taket ger praktisk och effektfull belysning.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum i delvis öppen planlösning mot köket i vinkel. Plats för både soffa och matsalsmöbel. Vitmålade väggar och laminatgolv.

KÖK
I anslutning till vardagsrummet ligger köket som renoverades 2011. Vita skåpsluckor med både förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Maskinella utrustningen i form av spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin, inbygg mikrovågsugn samt kombinerad kyl/frys. Vitmålade väggar och laminatgolv.

SOVRUM
Sovrum i bra storlek med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Gott om förvaring i flera garderober. Här är utgången till den inglasade balkongen. Tapetserade väggar och laminatgolv.

Dokument (pdf)

Stadgar HSB BRF HÄSTEN I KARLSTAD 2018 Årsredovisning 2020 Årsredovisning 2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 495 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

50 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sundbergsgatan 5

Ort

Karlstad

Kommun

Karlstad

Beskrivning av förråd m.m.

Vindsförråd.

Lägenhetsnummer BRF

41-2055-1-85-5

Våningsplan

1 av 4

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Hästen i Karlstad

Organisationsnummer

773200-3426

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen består av 4 hus med sammanlagt 7 trappuppgångar och har adresserna Karlagatan 32-38, Sundbergsgatan 5 och Fahlgrensgatan 3.
Byggnaderna innehåller 126 bostäder med totalt 6 505 m2, 3 uthyrningslokaler med totalt 165 m2 och 35 biluppställningsplatser.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Förvaltas av HSB.

ÖVRIGT
Stor tvättstuga på Karlagatan 32 med 6 tvättmaskiner, 3 torktumlare och 2 torkskåp. Det finns även en spontan tvättstugedel med 1 tvättmaskin och 1 torktumlare.

http://www.brfhasten.se/

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband via Comhem och Telenor, tecknas separat.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme och mekanisk frånluft

Utförda renoveringar

Nya fönster/balkongdörrar samt takbyte 2013
Stammarna spolades och filmades under hösten 2012
Inglasning av balkong 2006-2008

Kommande renoveringar

Stamrenovering kring 2023

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 126
Antal lokaler: 3

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns på Karlagatan 32. Större vindsförråd tillhörande varje lägenhet samt gemensamt cykelförråd.

Antal lokaler

3

Antal lägenheter

126

Byggnader

Byggår

1976

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 883 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV

Andelstal

0,77006

Överlåtelseavgift

1 110 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

125 SEK/månad

Summa driftkostnad

375 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 35st bilplatser med separat kö

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Herrhagen ligger med gångavstånd till centrala Karlstad och sträcker sig längs med Pråmkanalen. Här finns det mesta man kan önska så som mataffärer, restauranger, förskola och skola samt flera fina parker. God busskommunikation via stadsbuss.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy