Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 495 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Rosengrens gata 11, Limhamns Sjösatd, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
98 kvm
Avgift
4 439 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Oemotståndlig fyra med stor balkong i sydväst!

Välkommen till denna stilsäkra och ljusa fyra i toppklass belägen på våning två. Bostaden är välplanerad med fina materialval och bekvämligheter så som egna tvättmöjligheter, generösa sovrum och hiss från markplan/garaget. Ett trivsamt boende med en stor balkong i sydväst som bjuder på vacker utsikt mot kajkanten, havet och Köpenhamn! Njut av härliga morgon- och kvällsdopp, eller varför inte en skön promenad längs Limhamnsfältet.

Rumsbeskrivning

Fastighetens fyra huskroppar är sammanbundna med ett underjordiskt garage. Hiss går till byggnadernas samtliga våningar. Husen är uppförda med en betongstomme och bjälklag av prefabricerade håldäckselement i betong. Taket utgörs av ett miljövänligt Sedumtak (papp på terrassvåning). Samtliga lägenheter har försetts med säkerhetsdörrar av stål.

HALL:
Stor välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter samt en garderob för ytterkläder. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger tålig, vitpigmenterad ask.

KÖK:
Vit skåpinredning från HTH. Bänkytor i kompaktlaminat med rak kant och underlimmad diskbänk. Rostfri inbyggnadsugn, mikrovågsugn, induktionshäll, kyl/frys och diskmaskin. Maskinpark från Siemens.

VARDAGSRUM:
Rymligt vardagsrum som har en öppen planlösning till köket. På dessa sociala ytor finns det plats för en stor soffgrupp samt ett matbord för hela familjen. Golvet är vitpigmenterad ask och väggarna är målade i vitt.

SOVRUM 1:
Master bedroom, målade väggar i vitt. Detta sovrum har en egen garderob med skjutdörrar.

SOVRUM 2:
Sovrum 2 har plats för en säng, garderob och ett eget skrivbord. Detta sovrum ligger privat placerat med närhet till bostadens gäst-wc.

SOVRUM 3:
Sovrum 3 har plats för

BADRUM:
Stort helkaklat badrum i vitt och beigt med vattenburen golvvärme. Här finns vägghängd wc-stol, duschhörna, kommod med inbyggt tvättställ, spotlights. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

GÄST-WC:
Gäst-wc är helkaklat och utrustat med wc och vask.

Dokument (pdf)

Planlösningar BRF Focken Stadgar BRF Focken Energideklaration BRF Focken Årsredovisning 2020

Länkar

Film Film

Allmän information

Pris

4 495 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

3

Boarea (BOA)

98 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Rosengrens gata 11

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

37

Våningsplan

2 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Focken

Organisationsnummer

769622-8985

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Focken på Limhamn är en äkta förening som registrerades 25 mars 2011 och bildades 2013. Föreningen äger fastigheten Malmö Sally 1 på vilken Skanska Nya Hem AB år 2013 uppfört fyra flerbostadshus i 4-6 våningar, med totalt 87 lägenheter för föreningens räkning. Adresser som innefattas i föreningen är Rosengrens gata 11-17 och Sallys gata 35-41.

EKONOMI
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1190 kr år 2021).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (476 kr år 2021).

Senaste avgiftsförändringen skedde 2021-01-01, då höjdes årsavgiften med 2%.


UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
2015 - Mindre reparationer av el, ventilation, hiss, fönster och balkonger.
2018 - 5-årsbesiktning
2019 - Stamrensning

Föreningen följer en underhållsplan. För att bevara föreningens hus i gott skick utförs reparationer och underhåll löpande efter behov.
För övrigt inga större renoveringar eller underhåll planerade då föreningens byggnader är så pass nya.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Innergård med växter, planteringar, gångstråksytor m.m som är anlagd på ett terrassbjälklag med tillhörande tätskikt. Två miljöhus finns på fastigheten. Källarplan inrymmer lägenhetsförråd, garage, förråd för cyklar/barnvagnar och undercentral för värme, el och data.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Triple Play-avtal med Telia, kostnaden för Triple Play är 299 kr och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

GARAGE OCH PARKERING
En portförsedd ramp från Rosengrens gata leder ned till garageplanet. Garaget erbjuder 82 garageplatser, varav 3 handikapplatser för en kostnad om 644 kr/mån. Det finns 3 parkeringsplatser på Sallys gata, en parkeringsplats på Sallys gata kostar 300 kr/mån. Ansöks hos Aimo Park när medlemskapet är godkänt av föreningen.

ÖVRIGT
Föreningen har individuell avläsning av el, medlem debiteras efter faktiskt förbrukning.
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.

KONTAKT
Hemsida: www.focken.se
E-post: styrelsen@focken.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

BYGGNADSÅR
2013

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 87

Antal lägenheter

87

Byggnader

Byggår

2014

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Från markplan.

Ekonomi

Månadsavgift

4 439 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår: värme och vatten.
Obligatoriskt tillägg om 299 kr/mån avseende kabel-tv, bredband och telefoni (samtalskostnad tillkommer) från Telia.

Andelstal

1,3669%

Andel av månadsavgift

1,32089%

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

87 kWh/m²

Energiklass

D

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy