Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Stagneliusvägen 42, Högst upp!, Kungsholmen - Fredhäll, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
40 kvm
Avgift
2 253 SEK / mån
Rum
1 rum

Ansvarig mäklare

Anton Länninge
Ansvarig mäklare Anton Länninge

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Högst upp i huset - balkong i västerläge med utsikt!

Varmt välkommen till denna underbara lägenhet belägen högst upp i huset med balkong i soligt västerläge. Lägenheten har en smart planlösning med ett rymligt allrum med ett separat kök. I allrummet får ni plats med en större sällskapsgrupp, sovloft och en walk-in closet. Det stora allrummet har ett generöst fönsterparti vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp och från allrummet når ni den soliga balkongen som är placerad med fri utsikt över grönska och takåsar. Det separata köket har gott om arbetsytor och skåpförvaring samt en matplats för 4 personer. Bostaden har gott om förvaringsmöjligheter med bland annat en klädkammare och den stora walk-in-closet. Badrummet är utrustat med ett badkar, tvättställ med kommod. Lägenheten passar för singelboende såväl som för par. Till lägenheten tillhör ett vindsförråd.

Brf Vintergatan 6 är en stabil, aktiv och välskött förening. Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening.

Vid Stagneliusvägen 42 bor du idylliskt vid vattnet och Fredhällsbadet med klippbad, badbryggor och sommarkiosker som ligger i närområdet. Här kan du börja sommardagen som många av dina grannar med ett morgondopp och njuta av sommaren till fullo. Du bor med ett fridfullt läge tillsammans med allt naturen har att erbjuda och samtidigt nära innerstadens utbud och puls. Promenad- och löparspår som tar dig runt Kungsholmen ligger precis intill. Härliga grönområden och trevliga fik ligger i din absoluta närhet t ex restaurang Solstugan med sin välbesökta uteterrass. Med en kort promenad når du Marieberg med stor matvarubutik, systembolag, apotek och banker. Här finns även Västerbroplan som är en knytpunkt för flertalet linjebussar. Med cirka 15-20 minuters promenad når du Hornsbergs strandpromenad som kantas av badbryggor och flertalet populära restauranger. Du har också nära till busshållsplatser samt tunnelbanans gröna linje som snabbt tar dig till Fridhemsplan och City med shopping och all tänkbar service. Från Fredhäll finns det också väldigt bra cykelbanor som tar dig till Fridhemsplan och City på 10-20 minuter.

Rumsbeskrivning

Hall:
Inbjudande hall med gott om avhängningsmöjligheter.

Allrum:
Stort rymligt allrum med plats för en sällskapsdel, sovloft och en smart walk-in-closet. Från allrummet når ni även den soliga balkongen som har utsikt över grönska och takåsar.

Köket:
Separat kök med gott om arbetsytor som skåpsförvaring. Köket är utrustat med kyl/frys, spis och ugn. I det separat köket får man även plats med en matgrupp.

Badrum:
Badrummet är utrustat med ett badkar samt ett tvättställ med kommod.

Balkong:
Insynsskyddad balkong med utsikt över grönska och takåsar. Balkongen är belägen i västerläge.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2020 Energideklaration 2019 Stadgar

Allmän information

Antal rum

1

Boarea (BOA)

40 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Stagneliusvägen 42, Högst upp!

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

072

Våningsplan

4 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Vintergatan 6

Organisationsnummer

716426-3308

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Vintergatan 6 består av 29 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 5 lägenheter och en lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och de köpte fastigheten år 2008.

RENOVERINGAR:
Det löpande arbetet sköts av styrelsen som består av fyra ledamöter och två suppleanter.

Det stora renoveringsåret var 1987 då hela huset i stort sett totalrenoverades. Bland annat byttes stammar till badrum och kök.
Sedan 2008 har föreningen genomfört en rad förbättringar, bland annat säkerhetsdörrar, ommålning av fönstren in- och utvändigt, installerat en ny värmeundercentral för fjärrvärmen som ska generera såväl en ekonomisk som miljömässig vinst och helrenoverat tvättstugan. Föreningens mål är att hitta miljömässigt hållbara lösningar.

Föreningen har en underhållsplan och renoveringar har under senare år sett ut enligt följande:

UTFÖRDA RENOVERINGAR SENASTE ÅREN:
2021: Plåttak, ommålning
2021: OVK-besiktning
2020 Utbyte dörrstängare entrédörrar
2020 Installation av taksäkerhet och snörasskydd
2019 Utförd energideklaration
2019 Byte av frånluftsfläkt
2018 Installation av galler på källarfönster
2017 Stamspolning
2017 Installering av ny utebelysning
2017 Målning av sophuset
2017 Målning av hiss
2016 Renovering av tvättstugan
2015 OVK
2013 Undercentralen byttes ut
2012 Ommålning fönster
2011 Nytt låssystem
2011 Entrédörrar slipade och lackade
2010 Nya säkerhetsdörrar
2010 Postboxar
2007 Stamrensning
1987 Elstigar
1987 Kök och badrumsstammar bytta

KOMMANDE UNDERHÅLL:
2021: Rensning av kanaler och justering av don (ventilation)
2021-2023: Översyn att blästra/slipa balkarna på balkongerna och rostskyddsmåla dem igen
2022: Rensning/spolning av avloppsledningar

EKONOMI:
Föreningen har god ekonomi. Förening har gjort flera avgiftssänkningar, 2018 sänkte man avgiften med 5 %, 2019 med 5% och 2020 med 10%. I dagsläget finns inga planerade avgiftsändringar (2021-07-14). Föreningen har 5 hyresrätter kvar vilket ses som en stor dold tillgång.

KABEL-TV/BREDBAND:
Bredband 100Mbit levereras via ComHem och ingår i månadsavgiften. Kabel-TV levereras från ComHem.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
- Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp
- Cykel och barnvagnsförråd ligger beläget i källaren. Cyklar kan du ta in via baksidan av huset och det finns ett förråd samt ett extra utrymme för cyklar som används dagligen. Barnvagnsförrådet kan du nå via hissen.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 29
Antal lokaler: 1
Antal hyresrätter: 5

Byggnader

Byggår

1936

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 253 SEK/månad

Andelstal

3,53130%

Andel av månadsavgift

3,09%

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

164 kWh/m²

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta