Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Sikvägen 11, Centrala Tyresö, Tyresö
Typ
Bostadsrätt
KVM
91 kvm
Avgift
4 931 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Superfin fyra i mycket gott skick högst upp i huset

Denna bostad är REDO för försäljning, kontakta ansvarig mäklare för att anmäla intresse

Superfin fyra högst upp i huset med en för området helt unik planlösning finner ni på lugna Sikvägen 11 och i den mycket populära bostadsrättsföreningen Siken.
Här bor du med bästa läge i ett ljust och luftigt hem med en inglasad balkong med sol från eftermiddag till kväll.

-Genomgående mycket fint skick
-Högkvalitativt kök från Ballingslöv med köksö
-Högst upp i huset
-Inglasad balkong
-Två toaletter
-Unik planlösning med matsal i anslutning till vardagsrum
-Brf Siken, en av Tyresös bästa föreningar
-Nära Tyresö centrum, kommunikation och natur
-Låg avgift

Nu saluförs denna superfina, välplanerade 4 rok med två toaletter, inglasad balkong, tre bra sovrum och ett toppmodernt kök med allt för den matlagningsintresserade!
Den välplanerade bostaden är trevligt renoverad i milda toner där varje val är noga genomtänkt som t.ex praktiskt klinker i hall, kök och matsal varav hall och kök har underliggande elgolvvärme. I övrigt genomgående ekparketter.

Köket av hög standard från Ballingslöv, i stilren, klassisk design har läckra detaljer och är fullutrustat med högkvalitativa vitvaror från Miele. Addera extra finesser som ångugn, vinkyl, hetvattenskran och inbyggd strykbräda i köksskåpet. De rejäla arbetsytorna , köksön, tillsammans med god förvaring genom skåp och lådor bidrar till en fröjdefull matlagning. Här har man tänkt till för att optimera både förvarings- och arbetsytor samt matlagningsupplevelsen.

Rymligt och ljust vardagsrum och matsal i öppen miljö med plats för många gäster. I anslutnings till matplatsen finns en baristadel med vinkyl, skåp och bänk för kaffemaskinen.
Från vardagsrummet utgång till den inglasade balkongen som med sitt söderläge erbjuder sol från dag till kväll.

Helkaklat, nytt badrum med underliggande elgolvvärme för extra komfort. Inrett med dusch, vägghängd wc, tvättställskommod samt spegelskåp från Ballingslöv. Ytterligare toalett i innerhallen.

Lägenheten har tre sovrum av bra storlek, varav två i fil i svalt norrläge och det tredje i anslutning till vardagsrummet. Samtliga med plats för både säng och övrigt möblemang. Ett av sovrummen erbjuder mycket god förvaring i platsbyggd garderobslänga bakom skjutdörrar i klassisk stil, även dessa från Ballingslöv.

Rymligt källarförråd tillhör bostaden.

Utmärkta BRF Siken är en populär, stambytt och mycket välskött förening med god ekonomi.
Föreningen har många gemensamma faciliteter att nyttja och för bostadsrättsföreningens seniorer finns även möjligheten att ansluta sig till pensionärsföreningen Fiskarna som regelbundet arrangerar möten och aktiviteter så som bouleturneringar, kräftskivor och utflykter för sina medlemmar.

Området erbjuder flertalet skolor, fina promenadstråk, lummiga innergårdar, fotbollsplan och mycket goda kommunikationer från Tyresö C. Här färdas du enkelt med goda förbindelser mot hela Tyresö kommun, Handen, Nacka, Gullmarsplan samt direktbussar mot Stockholm C under pendlingstider.

Ta med dina klubbor till den närliggande 18-hålsbanan på Tyresö Golfklubb, spela squash, tennis och andra racketsporter i den närliggande rackethallen, eller varför inte besöka Tyresö Aquarena. Med flera idrottsanläggningar och närhet till centrum såväl som skärgård har man ett perfekt läge för barnfamiljen.
Ett boende som ger både unga och seniorer en trygghet, otrolig bekvämlighet, fenomenal kommunikation och närhet till allt.

VÄLKOMMEN HEM

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

91 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sikvägen 11

Ort

Tyresö

Kommun

Tyresö

Lägenhetsnummer

99-2117-1-103-6

Våningsplan

8 av 8

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Siken HSB

Organisationsnummer

712400-1426

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Flervåningshus med hiss, byggår är 1963. Föreningen har 208 st lägenheter och två verksamhetslokaler.

Föreningen har elmätare för varje separat lägenhet.

Föreningen bekostar Bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter, vilket innebär att lägenhetsinnehavaren endast behöver teckna vanlig hemförsäkring för sin lägenhet.

Mer info finns på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/siken/

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
HSB Stockholm ställer som krav på köparen/arna att en avgift på 500kr/köpare deponeras till HSB. Årsavgift till HSB betalas av köparen/arna.
I det fall köparen sätter lägenheten i pant för lån debiteras köparen 1% av gällande prisbasbelopp av föreningen.
Säljaren debiteras 2,5% av prisbasbeloppet vid en försäljning av föreningen i överlåtelseavgift.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

1999 Stambyte med badrumsrenovering
2001 Hissrenovering och ny takbeläggning
2005 Nytt ventilationssystem
2007 Trapphus, entréer och tvättstugor renoverades
2010 Nya portar och installation av porttelefon
2014 Nya garage och parkeringsplatser

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 208
Antal lokaler: 3

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Park och utemiljön sköts av Trivselträdgårdar.

På nedre botten i Sikvägen 17 finns tre uthyrningsrum disponibla för medlemmarna. Varje rum är utrustat med två sängar och en garderob. I ett av rummen finns dessutom en barnsäng. Gemensam toalett och dusch finns i korridoren. Rummen hyrs ut för 200:-/rum/natt.

I föreningen finns 6 st tvättstugor á 2 maskiner vardera (3 med torktumlare och 3 med torkskåp). Tvättstugorna är belägna mellan port 9 och 11.

Sophus och grovsoprum finns i föreningen.

Antal lägenheter

208

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 931 SEK/månad

Andelstal

0,51360

Andelstal insats

0,51360

Andel av månadsavgift

0,51360

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

HSB:s servicecenter sköter kontrakten för P-platser och garage. Gästparkering finns vid Bollmoravägen eller Siklöjevägen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy