Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Solberga hagväg 9, Älvsjö
Typ
Bostadsrätt
KVM
63 kvm
Avgift
3 080 SEK / mån
Rum
2 rum

Charmig tvåa med utsikt mot grönskande park ett stenkast från pendeltåget

Välkommen till denna fantastiska tvåa om 63 kvm på populära Solberga Hagväg 9.

Bostaden erbjuder ett rymligt vardagsrum, ett mysigt sovrum, en fantastisk balkong med utsikt mot grönska och mysig liten park samt ett ljust badrum med tvättmaskin och ett charmigt kök med originaldetaljer. Dem stora fönsterpartierna erbjuder gott om ljusinsläpp och ger bostaden en känsla av generös luftighet. Här kan man flytta in och trivas direkt. Vindsförråd ingår.

Endast ca 9 minuter med pendeltåg från Stockholm Central ligger detta drömhem beläget. Älvsjö centrum är också ett stenkast bort och där finns service så som apotek, vårdcentral, konditorier, restauranger, matbutiker och olika gym-kedjor. Det finns goda kommunikationer med såväl buss som pendeltåg.

I ert nya bostadsområde finns det såväl lekparker som skolor & förskolor för barnfamiljen. Vill du snabbhandla så finns en matbutik bara 100 meter bort och för veckohandlingen så finns de större matbutikerna också i närheten. Både Willys vid Stockholmsmässan samt ett välsorterat Coop Forum i Västberga. Vid Willys finns även systembolaget. Inom cykelavstånd från huset finns flera guldkorn. För den som gillar friluftsliv och träning finns Älvsjöskogens naturreservat och för ett svalkande dopp eller långfärdsskridskor rekommenderas Långsjön. Vill ni äta gott finns massor av spännande matställen och fik i form av; Långbro Värdshus, Aloé, Vivels konditori, Fru Marias Bak, TESO sushi, Rinos Bodega, och Herrängens gård.

Maila mäklaren vid frågor om bostaden. Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med ljusa väggar och gott om plats för både avhängning av kläder samt skor.

Kök
Mysigt originalkök med stort fönsterparti och härligt ljusinsläpp. Matplats för ca 4-6 personer. Gott om förvaring bakom ljusgröna skåpluckor. Praktisk diskbänk med vitt kakel ovan bänkskivan. Ingång till badrum. Dörren till köket finns kvar om man vill ha den.

Utrustning i form av:
- Spisfläkt
- Kyl
- Frys
- Spis
- Ugn (Dubbel, praktiskt när man lagar två rätter samtidigt, sparar massor av tid)

Badrum
Rymligt badrum med dubbla ingångar. Ljust. Vita väggar. Plastmatta. WC. Handfat. Badkar. Tvättmaskin.

Klädkammare
Praktisk klädkammare med smart extra förvaring. Kan även användas som ett litet kontor såhär i Corona-tider.

Sovrum
Ljust och fint sovrum med gott om plats för dubbelsäng och liten kontorshörna. Finns även plats för eventuell garderob eller barnsäng.

Vardagsrum
Grönt vardagsrum med stora fönster och gott om ljusinsläpp. Utgång till balkong. Gott om plats för TV-möbler och soffgrupp. Perfekt för större sällskap.

Balkong
Härlig balkong med grönskande utsikt mot park.

Dokument (pdf)

Planlösningar frågelista Årsredovisning 2020 Stadgar

Länkar

Film Film

Allmän information

Pris

Utgångspris

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

63 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Solberga hagväg 9

Ort

Älvsjö

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer

194

Våningsplan

3

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Lerkrogsparken

Allmän information

På Solberga Prästgårds gamla gärde ligger ett skönt 80-tals kvarter i rött tegel. Området är mycket barnvänligt, bilfritt och med en nyanlagd lekplats. Mitt på gården finns också en välutrustad tvättstuga. I samma hus ligger föreningslokalen. Byggår 1985. Värmesystem: Bergvärme och Fjärrvärme.

Vi som bor här har lika nära till den rofyllda Solbergaskogen, Älvsjöskogen och Långsjön, som till Älvsjös livliga centrum med pendeltågsstation och bussar som går åt alla väderstreck. Numera går det bland annat direkttåg till Arlanda och Uppsala. Det planeras också för tunnelbana i Älvsjö. Den gröna linjen till Hagsätra ska förlängas till Älvsjö, och en ny tunnelbanalinje ska dras från Fridhemsplan via Liljeholmen till Älvsjö. Även en ny tvärbana till Västertorp och Skärholmen ingår i planerna.

Kommunikation finns i kvarterets ryggmärg: Den lilla gatstumpen Solberga Hagväg (som är vår adress, med tillägg av numrena 7, 9, 11 eller 15) ansluter till Götalandsvägen, som har historiska anor. Vägen - Göta landsväg - var före 1600-talet Stockholms enda landförbindelse söderut. Här passerade man om man kom från, eller skulle till, Götaland, eller kontinenten.

Men också glädjen och gästfriheten sitter djupt. I parken, som kvarteret vetter mot, ligger den gamla Lerkrogen, där resande förr tog in och fick mat, dryck och vila. Mitt emot den finner ni den tjusiga "Doktorsvillan".

Precis runt om hörnet ligger bland annat Vårdcentral och BVC och Fysioterapeutmottagning. Och i det nybyggda Älvsjö Centrum, som ligger på några stegs avstånd, finns mataffär, apotek, café, restauranger och mycket annat. Tre olika gym finns att tillgå. De boende i Brf Lerkrogsparken har nära till allt!

RENOVERA DIN LÄGENHET
Styrelsen måste godkänna - För att du ska få lov att göra väsentliga ändringar i din lägenhet, måste du skriftligen anmäla detta till bostadsrättsföreningens styrelse, som ska godkänna ändringarna.

Vissa ändringar innebär att du också, enligt plan- och bygglagen, måste göra bygganmälan hos kommunen minst tre veckor före byggstart. Det är din skyldighet att undersöka om sådan bygganmälan behöver göras.

När renoveringen är slutförd kommer lägenheten att besiktigas, en besiktning som föreningen står för. Ett papper att besiktning är utförd ska skrivas under.

Vad är väsentliga ändringar?
Väsentliga ändringar är sådana som till exempel berör bärande konstruktioner, som avsevärt förändrar planlösningen, eller som påverkar ventilation, vatten, el och avlopp. Om du är osäker på huruvida en vägg är bärande eller inte, måste du inhämta uppgift via styrelsen eller byggnadsnämnden.

Viktigt att veta
Icke bärande innerväggar är ditt ansvar som lägenhets-innehavare. Dessa får du ändra, så länge det inte påverkar fastigheten enligt ovan.

För att undvika framtida vattenskador, ska du vid renovering/ombyggnad i våtrum följa Byggkeramikrådets branschregler för våtrum (BBV), samt råd och anvisningar för vattenskadesäkert byggande enligt Golv-branschens våtrumskontroll (GVK).

Ombyggnad eller andra ingrepp i elsystem får endast utföras av behörig elektriker. Ska du göra ombyggnad som berör fastighetens stigarledning, elcentral eller det ordinarie nätet, måste den först dokumenteras på ritning och godkännas av föreningens styrelse.

Ombyggnad av fastighetens vvs-system får endast utföras av för uppgiften utbildad och godkänd person. Även i detta fall behövs styrelsens medgivande.

Du får inte sätta igen befintlig ventilation, eller ändra till annan typ av ventilation. Du får inte ansluta ny spisfläkt med motor till utluftskanalen. Kolfilterfläkt får installeras. Om det inte finns ventilationslucka för självdragsluften, måste sådan installeras. Detta för att förhindra kondens/fukt som leder till mögel.

Det är du som lägenhetsinnehavare som ansvarar för att ditt byggavfall forslas bort. Det får inte läggas i föreningens soprum (Miljöhus) eller container och inte heller belamra gemensamma utrymmen, såsom trapphus, källargångar och gård.

Tänk på att inte störa dina grannar i samband med ombyggnad. Anslå gärna ínformation i porten innan du sätter igång. Ombyggnadsarbetet får inte utföras på kvällar och nätter. Blankett finns på föreningens hemsida att hämta vi ansökan om renovering.

BREDBAND
Från och med 2021-01-28 har BRF Lerkrogspakren ingått gruppavtal med Stockholms stadsnät gällande fiberanslutning. Hastigheten på denna anslutning är 1000/1000 Mbit/s och kostar 85 kr/lägenhet/mån och avgiften läggs till på månadsavgiften. Det går inte att välja att inte ingå i detta avtal och du kan heller inte ansluta andra bredbandsleverantörer via fiberanslutningen.

Vid anslutningsproblem eller behov av teknisk support, vänligen kontakta kundtjänst på 08-501 220 10. För mer information, var god se Stockholms stadsnäts hemsida: https://www.stockholmsstadsnat.se/

TV
Tv ingår inte i månadsavgiften men kan läggas till individuellt via Sappa som har ett brett utbud av olika kanalpaket. För mer information om utbud och beställning, var god se deras hemsida: https://sappa.se/. Kabel-Tv finns i fastigheten, leverantör ComHem (www.comhem.se).

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Kommande renoveringar

Inga kommande stora arbeten i föreningen, kontrollerat 2021-07-09.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en gemensam tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och mangel.

Det finns barnvagnsrum, cykelförråd, vindsförråd och tvättstuga.

Föreningen har ingen lokal för uthyrning.

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

83

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 080 SEK/månad

Avgiftsförändringar

Det finns inga planerade avgiftshöjningar, kontrollerat 2021-07-09.

Andelstal

0,013122400

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Pantsättningsavgift

490 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har inte tillgång till garage och parkering.
Närmaste parkeringshus "Älvsjö P-hus" finns på Solberga Hagväg 2 och ägs av Aimo Park. Medlemmar kan ansöka om plats på deras hemsida.

Det finns andra bilparkeringar inom närområdet och dessa anläggningar finns på Stockholm Parkerings hemsida.

Länk till Stockholm Parkering:
www.stockholmparkering.se

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy