Länk kopierad!

Visningar

sön 28 nov 12:00 - 12:45
Varmt välkommen!
mån 29 nov 17:30 - 18:00
Varmt välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Motalavägen 21, Hjorthagen, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
44.2 kvm
Avgift
3 146 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus och trivsam 2:a utan insyn!

Mycket välplanerad 2:a på eftersökt adress med underbar utsikt mot Motalkaparkens härliga grönska och med insynsskyddat läge. Belägen i byggnad från 1935 med närhet till tunnelbana Ropsten som tar dig ner till Östermalmstorg på 5 minuter, samt buss. Ordentligt med ljusinsläpp från flertalet fönster i två väderstreck och generös takhöjd ger lägenheten ljus och rymd. Här finner ni ett lättmöblerat och rymligt vardagsrum, trivsamt kök med matplats, sovrum mot lugnt läge, med garderobsvägg. Möblerbar hall och kaklat badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Lägenhetens effektiva planlösning ger känslan av ett betydligt större boende än vad den verkliga ytan antyder! Mycket bra kommunikationer med både buss, tunnelbana och Lidingöbanan. Ett fantastiskt läge i fina omgivningar med promenadavstånd till service och livsmedelsbutiker samt vackra omgivningar i skog och natur.

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna ljusa och väldisponerade 2:a med genomgående planlösning och ogenerat läge. Några hundra meter från lägenheten finns matbutik, restauranger, caféer, grönsakshandlare och frisör. Mycket goda kommunikationer med flera busslinjer (6, 54, 75) och både Lidingöbanan och T-bana (Ropsten) på några minuters promenadavstånd. Med tunnelbanan når du Östermalmstorg på 5 min. Buss 75 tar dig till Kungsgatan korsning Sveavägen på 10 min och buss 6 till Karolinska Universitetssjukhuset. Buss 54 stannar i absolut närhet till lägenheten. Cykelavstånd till både Stockholms universitet och KTH samt fina strövområden och motionsspår i Lill-Jansskogen, Stora skuggan och Norra Djurgården som ligger runt hörnet. Gott om förvaring både i lägenheten och i de två förrådsutrymmena som ligger i direkt anslutning.

Lägenheten disponeras enligt följande:

- Välkomnande hall i ljusa färger med vackert och tidstroget golv - som för enhetlighetens skull - även löper genom vardagsrum och sovrum. Gott om plats för endera hemmakontor eller extra förvaring.

- Ljust och lättmöblerat vardagsrum med ett fantastiskt ljusinsläpp från flera fönster och trivsam vy. Här finns det plats för både sällskapsdel och matsalsgrupp för den som önskar.

- Välplanerat kök med goda förvaringsmöjligheter och matplats för ca 4 personer. Vita skåpsluckor ger ett alltid lika modernt och aktuellt intryck. Stort ljusinsläpp från flera fönster med vy mot grönska. Köket är utrustat med gasspishäll, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys.

- Rogivande och insynsskyddat sovrum med plats för dubbelsäng som idag tillhandahåller hela 5 garderobsenheter.

- Badrum med vita kaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Fönster ger ljusinsläpp och vädringsmöjligheter. Utrustat med toalett, handfat, kommod, kombinerad tvättmaskin/torktumlare och dusch.

Kort sagt: en fantastiskt ljus lägenhet med genomgående väldisponerad planlösning som upplevs klart större än vad den verkliga ytan visar.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration - MV 21 Hjorthagshus stadgar 2018 Frågelista MV21 Årsredovisning 2020 Brf Hjorthagshus (e.u) Årsredovisning - 200101-201231 (3)

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 995 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

44.2 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen (via den ekonomiska förvaltaren)

Gatuadress

Motalavägen 21

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer

115/1002

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Hjorthagshus

Organisationsnummer

702000-8954

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Hjorthagshus består av 351 lägenheter med bostadsrätt samt 10-tal lokaler med hyresrätt. Föreningens fastigheter är belägna på adresserna: Untravägen, Motalavägen, Krångedevägen och Älvkarleövägen. Föreningen förvärvade fastigheterna 1935. Marken upplåts med tomträtt, nytt tomträttsavtal slöts 2015 och gäller i 10 år. Samtliga lägenheter är kopplade till gasnätet. Då lägenheterna har 1-fas och är säkrad till 16Amp är det ej tillåtet att byta ut gasspis till elspis. Dock kan elugn användas. Bredablick Förvaltning sköter både den tekniska och ekonomiska förvaltningen.

Föreningen har en egen hemsida www.hjorthagshus.se

GÅRDSPLATS
Stora härliga grönområden med flera sittgrupper finns mellan föreningens 8 fastighetskroppar.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Brf Hjorthagshus har upphandlat central bredbandsuppkoppling via fiber från Ownit för samtliga medlemmar med i hastigheten 1000/1000. Ingår i avgiften.

Utförda renoveringar

- Omfattande fönsterrenovering 2020
- Säkerhetsdörrar 2017-2018
- Reliningsprojekt genomfördes i alla fastigheter 2013-2016
- Dränering längst en huskropp genomfördes 2016
- Bredband drogs in i lägenheterna 2014
- Trapphus bättringsmålades 2014-2016
- Omfattande fönsterrenovering genomfördes 2007-2010
- Stamspolning genomfördes 2006
- Tak renoverades 1998

Övriga utrymmen i föreningen

Två tvättstugor med totalt 4 stationer att boka och två drop-in maskiner för medlemmarna. Flera cykelförråd finns i föreningen samt cykelställ utanför porten. Varje lägenhet har två källarförråd. Sopstationer med källsortering i området.

Antal lägenheter

351

Byggnader

Byggår

1935

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 146 SEK/månad. I avgiften ingår Avgiften inkluderar vatten, värme, bredband via fiber (1000/1000) Mbps och kabel-TV (ComHem).

Avgiftsförändringar

Föreningen har ej beslutat om några avgiftsförändringar.

Andelstal insats

0,29251%

Andel av månadsavgift

0,29251%

Andelstal kommentar

Andelstal insats definierat som andelstal ek plan enligt den ekonomiska förvaltaren.
Andelstal avgift insats definierat andelstal exkl kapital enligt den ekonomiska förvaltaren.

Kommentar

Angivna DRIFTKOSTNADER är individuella och kan variera över tid och ägande.

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

356 SEK/månad

Försäkringskostnad

218 SEK/månad

Gas

253 SEK/månad

Summa driftkostnad

827 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Boendeparkering i området. Tillstånd ansökes hos Stockholms Stad (08-508 263 00).

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

246 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

174 kWh/m²

Energiklass

F

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta