Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Nicoloviusgatan 6A, Ribersborg, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
97 kvm
Avgift
4 958 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverad trea med fantastiska detaljer, öppen planlösning och stor balkong i väst!

Varmt välkomna till denna pampiga bostad på Ribersborg. Här möts nya moderniteter med gamla attraktiva attribut från förr. Det bjuds bland annat på fiskbensparkett, kalkstensgolv, industriglas och handtag som matchar byggåret. Köket från HTH går i vitt med påkostade vitvaror från bland annat Smeg. Dessutom ligger köket i en social och öppen planlösning mot vardagsrummet. Badrummet är stilrent renoverat med bekvämligheter som golvvärme och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Bostadens rum har en härlig rymd med dess gedigna takhöjd och härliga ljusinsläpp. Detta är ett boende för dig som har höga krav på läge, komfort och funktionalitet. Du bor dessutom i en förening med god ekonomi. Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

En nyrenoverad lägenhet med fiskbensparkett i ek, enstavsparkett, kalkstensgolv och med väggar som är bredspacklade och målade. Lägenheten har en rymlig balkong som nås från vardagsrummet.

Lägenheten har större garderober med gråa fronter och belysning i hallen, väggar är ljusa, kalkstensgolv och spotlights i taket.
Köket är renoverat från HTH. Här finns en ljus bänkskiva och stänkskydd i vita kakelplattor med tegelförband.
Vitvarorna i köket är i rostfritt och består av integrerad diskmaskin, kyl samt frys, spishäll, ugn, inbyggnadsmikro och spisfläkt från Smeg.
Vardagsrummet har fiskbensparkett här finns plats för både soffa och matbord. Väggarna är målade i en ljus kulör och på taket finns spotlights.
Från vardagsrummet når du balkong som med sitt soliga västerläge blir ytterligare ett rum för umgänge varma sommardagar. Här ligger ett trädäck.
Sovrummet har också fiskbensparkett och väggar i en ljus kulör, här finns även garderober med belysning.
Lilla sovrummet används idag som walk in-closet/arbetsrum men här finns utrymme för säng. enstavparkett med vita väggar.
Badrummet är renoverat med kvalitetsdokument. WC, kombinerad tvättmaskin/torktumlare från LG, tvättställ med kommod och dusch. Spotlights i taket, blandare från Gustavsberg.

Renoverat:
2019 är original fiskpensparkett i kök/vardagsrum/sovrum slipat och oljat.
2019 är hela lägenheten målad i vitt
2019 är nya golvlister monterade
2019 är kök delvis renoverat och tilbyggt av HTH kök, nytt kakel på väggarna i köket, ny köksfläkt från SMEG, ny inbyggnadsmicro.
2019 är alla strömbrytare och vägguttag utbytta mot Svarta Renova uttag.
2019 är nya garderober platsbyggda i masterbedroom och hall.
2019 är original kalkstensgolv i hall behandlat.
2019 är Industriglas platsbyggt som skiljevägg mellan hall och kök.
2020 är badrummet renoverat med fina detaljer i mattsvart från Gustavsberg, synliga rör i koppar samt montering av kombinerad tvätt/torkmaskin. Golvet i snyggt marockanskt kakel med Metro kakel plattor på två väggar och matt grå marmor på övriga två väggar. Golvvärme.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Ribersborg 1 Årsredovisning 2020 Ribersborg 1 Stadgar Brf Ribersborg 1 Energideklaration

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

4 995 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Max antal sovrum

2

Boarea (BOA)

97 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Nicoloviusgatan 6A

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

348-115

Våningsplan

2 av 8

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Ribersborg 1

Organisationsnummer

769609-8792

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Ribersborg 1 registrerades 2003 och fastigheterna övertogs 2008. Föreningen förvaltar fastigheten Ljungbyhus 12 vilket 1957/1958 bebyggdes med flerbostadshus innehållande sammanlagt 136 lägenheter, 118 bostadsrätter och 9 hyresrätter, samt 3 lokaler med adress Nicoloviusgatan 6A och 6B samt Sergels 12A och 12B.

EKONOMI
Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
- Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 208 kr år 2022).
- Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (483 kr år 2022).

Föreningen har inte tagit något särskilt beslut om avgiftshöjningar. Styrelsen meddelar nya avgifter om behov finns. (kontrollerad 2022-03-21)

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
- Gjorda renoveringar
2021 - Byte av lampor till energisnål ledbelysning på gård, fasader och vind samt i källare och garage. Renovering av källargångar. Installering av 20 laddstolpar. Termostatbyte och värmeinreglering. Installation av digitala råttfällor i avloppen. Relining av samtliga avlopp, klart under våren 2021.
2020 - Nya frånluftsfläktar installerade i båda husen.
2019- Stor renovering av hissarna. Nytt system med taggar till portar och garage.
2018- Tappvatten.
2018 - Fönsterrenoveringen avslutades i mars 2018. Under arbetet monterades energiisolerglas på insidan av fönstret, tätningslister och dammlister byttes mot nya. Dessutom monterades nya koppelbeslag samt säkerhetsskruv på ytterbågen.
2017 - 3 st nya garageportar, taggar till garagen.
2016 - Färdigställande av gårdsmiljö mellan husen, nytt tätskikt på underjordsgaragen mellan husen.
2015 - Installation av gemensam el med individuell mätning, nya ventilationsdon i alla lägenheter.
2014 - Installation av bredbandsnät i samtliga lägenheter.
2013 - Anläggning av trädgård och färdigställande av uteplatser och västra garaget. Ny anslutning mellan garage och källare på Sergels väg 12.
2012 - Färdigställande av uteplatser och västra garaget.
2011 - Omläggning av tak, inklusive säkerhetsutrustning. Renovering av balkonger, fronter och räcken. Omfogning och tvättning av fasader.
2010 - Byte av portar i två av garagen. Byte av torktumlare. Byte av samtliga. Besiktning tak, fasader, balkonger, garage inför planerat renovering. Färdigställande av gästlägenheten. Iordningställande av barnvagnsrum i uppgångarna på Segels väg 12. Iordningställande av ramp i garaget på Nicoloviusgatan 6.
2009 - Färdigställande av styrelserum och vidare arbeten på övernattningslägenhet. Byte av 2 torktumlare och 2 Hydrotork. Rensning av avloppsstammar, inkl. dagvatten. Garage Nicoloviusgatan 6, östra ? igenkalkade rör har bytts ut. Besiktning tak. Nya gårdsarmaturer. Målning hissdörrar.

- Planerade renoveringar
2022 - Obligatorisk ventilationskontroll.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns fyra tvättstugor som kan bokas kostnadsfritt alla dagar. Det finns även cykelrum och barnvagnsrum i båda fastigheterna. Vind- och källarförråd tillhör varje lägenhet.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Com Hem är leverantör av kabel-TV, 99 kr/mån för ett digitalt basutbud. Bredbandsleverantör är Bahnhof och i basutbudet ingår 1000/1000 Mbit/s symmetrisk överföringshastighet till varje hushåll. Bredbandet kostar 150kr/mån.

GARAGE OCH PARKERING
131 garageplatser som för närvarande kostar 625 kr/månad. För ca 275 kr/mån kan man hyra MC-plats och det går även att hyra gästparkeringar. Kösystem tillämpas. Boendeparkering råder i området.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.

KONTAKT
E-post: styrelsen@ribersborg1.se
Hemsida: https://www.ribersborg1.se/

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2003

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

3

Antal hyresrätter

18

Antal lägenheter

136

Byggnader

Byggår

1957-58

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 958 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår: Värme, vatten och bostadsrättstilläggsförsäkring.
Obligatoriskt tillägg tillkommer för Kabel-TV 99 kr/mån, bredband 150 kr/mån och 50 kr/mån för admin avgift el.
Summa: 5 257 kr/mån
Föreningen har gemensamt elavtal. lägenhetens elförbrukning betalas via månadsavin som innehåller en specifikation om hur många kWh el som lägenheten har förbrukat samt en administrativ avgift på 50 kr/mån.

Andelstal

0,74408%

Andelstal insats

0,00928

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

105 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

126 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy