Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Sätunavägen 14A, Centralt Sätuna, Märsta
Typ
Bostadsrätt
KVM
38.5 kvm
Avgift
2 936 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Central 1:a intill Station!

I centralt läge med närhet till Märsta station hittar du denna välplanerade 1:a på tredje våningen.
Här är lägenheten för dig som är redo att få till det på ditt eget vis! Lägenheten är i renoveringsbehov men är fullt inflyttningsbar för den som vill vänta med hårdhandskarna!
Hallen, köket, vardagsrummet och badrummet är alla rymliga och väl disponerade.
Föreningen Arenberga är en mycket populär och stabil förening med bostäderna placerade i gångavstånd till Märsta station och centrum, helt enkelt ett optimalt läge för pendlaren!

Välkommen in på vising som bokas i förhand!

VÄLKOMMEN HEM!

Allmän information

Pris

995 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

38.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsföreningen

Gatuadress

Sätunavägen 14A

Ort

Märsta

Kommun

Sigtuna

Lägenhetsnummer

96

Våningsplan

3 av 3

Anbudsdatum

29/6 2021

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB BRF Arenberga

Organisationsnummer

714800-0057

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen Arenberga äger fastigheterna Sätuna 3:186 och Sätuna 3:197 Fastigheterna styckades av från Sätuna gård och utgjorde tidigare jordbruksmark.
De bebyggdes 1962 med 6 stycken flerfamiljshus uppdelade på två gårdar med parkering och garage emellan. Adresserna är Sätunavägen 8 A - C, 10 A - C, 12 A - D, 14 A - E, 16 A - F och 18 A - D. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam och i den ingår även ett gemensamt bostadsrättstillägg i fastighetsförsäkringen för samtliga bostadsrättslägenheter. I föreningen finns även en relaxavdelning med bastu.

I föreningen finns 228 lägenheter, 27 lokaler och förråd, 42 kallgarage, 39 varmgarage.

Förvaltning: HSB Arlanda ansvarar för administration och fastighetsskötsel, områdesförvaltare Bo Wiberg.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Inga planerade avgiftshöjningar.

TV OCH BREDBAND
Alla lägenheter har Comhem och uttag för bredband via Bredbandbolaget. Sedan 1/1 2017 läggs en kostnad på 190kr på månadsavin för bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.

ÖVRIGT
Det finns källarförråd, tvättstuga, bastu och relaxavdelning. Föreningen är delfinansiär i en gemensamhetslokal på Stationsgatan 4, för medlemmarna att utnyttja.

Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband.

Det finns 5 st. tvättstugor i föreningen. 2 tvättstugor finns i huset Sätunavägen 12 i 14, 16
och 18 finns 1 tvättstuga.


KOMMUNIKATIONER
Från Märsta station går det tåg både mot Stockholm C och Uppsala. Med buss kan man ta sig från stationen till Arlanda på ca 15 min.

SERVICE
I anslutning till stationen hittar man Sätuna torg med både mataffär, restauranger, café och frisörsalonger.

I Märsta centrum finns ett större utbud av både mataffärer och butiker, här ligger även systembolaget samt ett bibiliotek.

För den träningsintresserade finns flertalet gym- och träningsanläggningar i området. Inte lågt ifrån ligger Midgårdsbadet som erbjuder både inomhus- och utomhus bad.

FÖRSKOLOR/SKOLOR
I centrala Märsta finns ett flertal förskolor. Förskolan Sätuna ligger på Södergatan. Tallholma förskola finner du på Skolgatan ca 10 min promenad bort. Vidare finns även förskolan Vallmon på Vallmostigen, förskloan Kanonkullen på Dragonvägen. På Odensalavägen ligger både Skutan och Norrbacka och på Ekorrvägen ligger Lyan som är öppet dygnet runt.

I närområdet finns det tre skolor, Norrbackaskolan åk F-6, Sätunaskolan åk F-6 och Centralskolan åk F-6.

Brf bildades

1963

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Badrummen renoverades i mitten av 90-talet. Relining av stammarna utfördes 2011-2012, byte av vattenrör under 2013-2014.
Samtliga brandvarnare byttes - 2011. Nya balkonger under 2016. Total upprustning av gården inklusive marklägenheternas uteplatser (2017). Innergårdarna har fått bredare gångvägar, stenkantade rabbater samt nya cykelparkeringar. Större uteplatser med nya stenplattor och skiljeväggar i impregnerat trä.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 228
Antal lokaler: 27

Antal lägenheter

228

Byggnader

Byggår

1963

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 936 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Varmvatten, Kabel-TV, Internet

Andelstal

0,30815

Överlåtelseavgift

1 183 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Årlig elförbrukning

132 kWh/år

Hushållsel

100 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

250 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 39 varmgarage, 42 kallgarage, 20 motorvärmarplatser och 3 husvagnsplatser - till vilka det är separat kösystem. Därutöver finns det ett antal avgiftsbelagda p-platser. Medlemmar kan stå på dessa med p-tillstånd (750kr/år).

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

132 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta