Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 800 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Östra Finnbodavägen 39, Finnboda, Nacka
Typ
Bostadsrätt
KVM
49.5 kvm
Avgift
2 817 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad 2:a i 55+ boende med balkong om 12 kvm

Välkommen hem till nyproducerad ljus bostad för dig över 55 som vill njuta av livet i en lugn och skön miljö. Denna 2:a är belägen på våning 1 med en stor balkong. Trevlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med snygga materialval. Sovrummet är rymligt med praktisk klädkammare intill. Badrummet är stort med både tvättmaskin och torktumlare, praktisk arbetsbänk och överskåp för bra förvaring. Lägenheten har en takhöjd om genomgående 2,5 meter och ett källarförråd. Finnboda Trädgårdar ligger beläget högt i trivsam miljö, här bor du så nära stan att du kan promenera eller ta cykeln in till Södermalm samtidigt som du får njuta av fantastisk utsikt och natur. Härlig strandpromenad tar dig från Finnboda ända in till Slussen.

Som föreningens namn avslöjar har man valt att fokusera på härlig omgivning och utemiljö. Därför kommer det att finnas gott om sittplatser och utsiktsplatser i olika lägen och nivåer med härliga vyer över vatten och stad. När det blir lite kallare eller när den första vårsolen tittar fram, kan du ta med dig fikat till skyddade växthuset. Flera terrasser och uteplatser får bänkar med bord att duka upp mat på, men också härliga schäslonger där du kan slappna av med en god bok i handen. Vackra gamla ekar bevaras och kompletteras med blommande buskar och smakfullt komponerade perenner.

Korshusen får gemensamma takterrasser med utekök som man som boende i smalhusen också får njuta av. I det befintliga klubbhuset finns pool och relaxavdelning och utomhus möts de boende på boulebanan för ett trevligt parti boule. Det blir gott om plats för bilen i garage och på markparkeringar och SL:s bussar planeras stanna intill fastigheten, vilket gör att du behändigt kan vänta inomhus i korshusen när du ska åka. Det finns även båtförbindelse till Nybrokajen och Lidingö.

Området har ett högt historiskt värde och här blandas moderna hus, strandpromenad längs kajen, service och närhet till skärgården med charmiga industribyggnader. Möjlighet till båtplats i närområdet finns genom Finnboda båtklubb, Svindersviks båtklubb och Segelsällskapet Gäddviken. I det angränsande området Saltsjöqvarn finns det tillgång till flera restauranger såsom populära Boule och Berså. Elite Hotell Marina Tower i närområdet har dessutom Sturebadet SPA-avdelning och gym.
Läs mer om projektet på: www.hsb.se/stockholm/sok-boende/projekt/?projektlan=stockholm&projektkommun=nacka&projektnamn=finnboda-tradgardar---55--boende

Rumsbeskrivning

HALL - Via säkerhetsdörr når du en välkomnande hall med grått klinkergolv och målade väggar. Här finns städskåp och garderob.

VARDAGSRUM - Ljust och öppet vardagsrum med parkettgolv och målade väggar. Öppen planlösning med kök och utgång till den stora balkongen.

BALKONG - Väl tilltagen balkong om 12 kvm med trevlig utsikt.

KÖK - Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Köksluckor i vitt, beslag i silver, bänkskiva i grå laminat, underlimmad diskho med två hoar och stående kakel i vitt ovan arbetsbänk. Vitvaror såsom induktionsspishäll, varmluftsugn i rostfritt, inbyggd fläkt med spiskåpa, kyl/frys i rostfritt, mikrovågsugn i rostfritt och integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror från Electrolux.

SOVRUM - Trevligt sovrum med parkettgolv och målade väggar. Här finns även en rymlig klädkammare om 3 kvm inredd med Elfa-system.

BADRUM - Smakfullt helkaklat badrum med kakel i vitt och klinker i silver. Här finns toalett, handfat med kommod i vitt, badrumsskåp i vitt, handdukstork, dusch med vikbara dörrar samt takdusch och tvättmaskin och torktumlare från Electrolux med praktisk vit arbetsbänk och överskåp i vitt.

Dokument (pdf)

Planlösningar Ekonomisk Plan Stadgar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 800 000 SEK (Accepterat pris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

49.5 kvm

Areauppgift enligt

Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Östra Finnbodavägen 39

Ort

Nacka

Kommun

Nacka

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten hör ett källarförråd ca 1,5 kvm.

Lägenhetsnummer

049

Våningsplan

1 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Balkong om 12 kvm

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB brf Finnboda Trädgårdar

Organisationsnummer

769633-4429

Allmän information

HSB brf Finnboda Trädgårdar kommer att bestå av 109 lägenheter fördelade på fem hus i två husgrupper varav två korshus och tre smalhus. 2-4 rum och kök. De har alla ljusa putsade fasader och alla lägenheter har balkong eller uteplats. Alla balkonger som är skurna ur hörn i korshusen är inglasade. Föreningen söker bygglov för inglasning av övriga balkonger till inflyttningen. HSB brf Finnboda Trädgårdar är medlem i HSB Stockholm.

Finnboda Trädgårdar är ett boende inom HSB:s koncept HSB+. Det innebär att dem utrustar lägenheterna och föreningen med flera extra förmåner som gör livet enkelt och bekvämt. Dem specialanpassar bostäderna så att de blir optimala för människor i alla åldrar. Trösklar byggs extra låga, inredning anpassas för att undvika tunga lyft, parkeringsplatser görs så lättillgängliga som möjligt och fina gemensamhetsytor som underlättar umgänge. För allas trevnad bildas en seniorklubb där du kan bli medlem.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Samtalskostnad för telefoni betalas av bostadsrättshavaren mot en separat faktura från Telenor. Anslutningen är en obligatorisk kostnad om 144 kr för samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme/ FTX-system

Övriga utrymmen i föreningen

De gemensamma ytorna i bostadsrättsföreningen består av styrelserum/gemensamhetslokal som även kan användas som övernattningslägenhet, relax, bastu, tvättstuga, barnvagnsrum, garage, cykelförvaring och miljörum. Det finns även fyra gemensamma terrasser i korshusen som är bokningsbara. Det finns även möjlighet till nyttjande av ett befintligt klubbhus med pool och relaxavdelning.

Hushållssopor samt matavfall kastas i markbehållare placerade på gården vid respektive husgrupp.
I hus 1 och 4 finns ett återvinningsrum för källsortering.

Finnboda Trädgårdar får fokus på fina och trevliga utemiljöer. Det blir gott om sittplatser och utsiktsplatser i olika lägen och nivåer med härliga vyer över vatten och stad. Det finns även ett växthus för kyligare dagar.

Antal lägenheter

109

Byggnader

Byggår

2020

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 817 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår: värme, kallvatten

Överlåtelseavgift

1 627 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

698 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

310 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I garaget under korshusen (1 och 2) finns 65 parkeringsplatser som nås med hiss direkt från korshusens trapphus. 10 av dessa är elladdplatser och det är förberett för ytterligare 20 platser. Det finns även 22 stycken markparkeringar. Kostnad för markparkeringsplats är 400 kr och för garageplats 1300 kr

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Beskrivning

Övrigt

Området är känt för sin anrika historia och för de magnifika vyerna över Stockholms inlopp, innerstan och Djurgården. Detta är det optimala området för dig som vill bo nära naturen men samtidigt vill ha nära till innerstans puls. Servicen i området byggs ut successivt och nu finns en bra mataffär, ett gym och en trevlig restaurang med fantastisk utsikt. Ett större serviceutbud finns närmast i charmiga Sickla köpkvarter som erbjuder matbutiker, ett stort shoppingutbud och fantastiska restauranger. Södermalm ligger nära tillhands och en kort båttur bort når du Nybroviken och innerstan. På gångavstånd finns förskola vid Finnboda Hamn och Vilans Skola som rymmer daghem, förskola och årskurs 1-6. I angränsning till området ligger tre stycken båtklubbar och charmiga promenadstråk intill vatten tar dig till populära Boule & Berså och vidare bort mot Saltsjöqvarn med Elite Hotel och dess trevliga uteservering. Det finns också en promenad/cykelväg till Sickla och Alphyddan längs Svindersviken.

Hela området är under förändring framförallt Finnboda hamn och Kvarnholmen som bebyggs med bostäder såväl nybyggda som ombyggda industrier. På sikt i takt med inflyttningen kommer det även byggas ut butiker, närservice och gång och cykelvägar längs vattnet. En högbro för bil- och kollektivtrafik har nyligen tagits i bruk och förbinder Kvarnholmen med Nacka för att förstärka kommunikationerna till och från Kvarnholmen.

Området trafikeras av buss 402 som går till Slussen, 469 som går till Nacka sjukhus via Sickla köpkvarter samt 53:an som tar er hela vägen in till Slussen, Centralen och Fridhemsplan. Finnboda ligger endast ett par minuters bilväg från Stockholm city och en kort promenad till Henriksdal ger tillgång till samtliga Nacka/Värmdö bussar. Det finns även möjlighet att ta sig till stan via båt (SL-kortet gäller). I Finnboda hamn intill restaurang Docklands finns hållplatsen för båten som tar dig vidare in till Nybroviken via Djurgården och Saltsjöqvarn. Du också välja båten som åker vidare mot Nacka strand, Lidingö och Frihamnen. Läs mer om båttrafiken på: www.sjovagen.nu

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta