Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 395 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Friggs gränd 14, Hyllie, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
28 kvm
Avgift
2 146 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Etta på prima läge, med bland annat Emporia, Hyllie tågstation och City Gross som närmaste granne.

Förstagångsköparen, studenten eller Danmarks-pendlaren, se hit!

Välkomna hem till denna kvadratsmarta etta som ligger i Malmös snabbast växande stadsdel. En halvtrappa upp i husets hittar ni denna välplanerade pärla om 28 kvm med lättmöblerad planlösning och högt i tak. Lägenheten är nyproducerad och erbjuder i och med det tidlös design och bra materialval rakt igenom. Till skillnad från nyproduktion i övrigt bjuds ni här på ett badrum som är alldeles lagom i storlek och erbjuder samtidigt egna tvättmöjligheter. I hallen har ni en längre garderobslänga för förvaring, som rymmer det mesta i klädväg. Det lättmöblerade allrummet är ljust tack vare de stora fönsterpartierna och går i öppen planlösning mot det tidlösa kvalitetsköket från Vedum som erbjuder både gott om förvaring och arbetsyta. Då lägenheten har en dedikerad sovalkov har alla möbler sin givna plats i lägenheten.

Välkomna till ett riktigt kvalitetsboende på bästa läge med närhet till allt!

Rumsbeskrivning

Hall:
Bakom säkerhetsdörren möts ni av en rymlig hall som välkomnar och erbjuder bra med plats för förvaring i garderobslänga på vänster sida. Sobra vita väggar kombineras med trestavs ekparkett och är genomgående för hela lägenheten.

Kök:
Till höger kommer du in till det tidlösa kvalitetsköket från Vedum med läckra vita köksluckor som kombineras med stänkskydd i vitt kakel och grå bänkskiva i laminat. Bakom köksluckorna finns det gott om förvaringsutrymme. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys i rostfritt stål, helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn, samt inbyggd mikrovågsugn.

Allrum:
Lägenhetens ljusa allrum är lättmöblerat då sängen praktiskt får plats i sovalkoven. I anslutning till köket finns det plats för en mindre matgrupp för två. I övrigt finns det plats i allrummet för både soffa och soffbord med möjlighet att ha TV:n monterad på väggen intill köksskåpen för en optimal utrymmesmaximering.

Badrum:
Lägenhetens helkaklade badrum har vitt kakel på väggarna och grå klinkers på golvet. Badrummet är utrustat med dusch bakom vikbara glasdörrar, handfat med kommod, WC, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Ovanför kombimaskinen finns en arbetsbänk och vägghängt överskåp.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Årsredovisning BRF Hyllie Gränd 1, 2020 Stadgar

Allmän information

Pris

1 395 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1

Boarea (BOA)

28 kvm

Gatuadress

Friggs gränd 14

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

1004

Våningsplan

1 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Hyllie Gränd 1

Organisationsnummer

769632-1822

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Hyllie Gränd 1 är en äkta bostadsrättsförening som består av 139 nyproducerade moderna lägenheter där JM är byggherre. Bygglov beviljades 2016-12-01 och första inflyttning var i oktober 2018. Lägenheterna består av 1-5 rum och kök om 27-109 kvadratmeter. Adresserna för lägenheterna är Bures Gata 15,17A-C,19A-B och Friggs Gränd 12,12B,14,16. Total boarea enligt ekonomisk plan är 8 473 kvadratmeter.

EKONOMI
Föreningen har tecknat avtal med JM@home AB om ekonomisk förvaltning.

I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar. (kontrollerad 2019-10-03)
Föreningen har gemensamt avtal för varmvatten och medlemmen debiteras utefter faktisk förbrukning. Mätare för individuell varmvattenmätning finns till varje lägenhet.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Då byggnaden uppfördes 2018 finns inga planerade renoveringar i dagsläget.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trevlig innergård håller i dagsläget på att växa fram med perenner, träd, buskar och en lummig pergola. Lekplats finns intill, mellan Allétorget och Hyllie Gränd 1. Föreningen har en lokal för uthyrning i gatuplan, adressen är Bures Gata 15. Miljörum för källsortering av sopor. Det finnas även cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighets,- och rullstolsförråd.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Telia Triple play kostar 220 kr/månad och tillkommer obligatoriskt på månadsavgiften.

GARAGE OCH PARKERING
57 st. garageplatser finns under huset, 6 st. av dessa är utrustade med laddningsmöjligheter för el-bil. Kostnad för vanlig garageplats är 1050 kr/månad och för el-bil kostar garageplats 1400 kr/månad exklusive förbrukad el. Separat kösystem tillämpas.

Enligt ett 25-årigt avtal med Malmö Kommun har föreningens medlemmar rätt att hyra 27 st. platser i intilliggande parkeringshus.

Om man inte har egen bil så fungerar tjänsten Sunfleet väldigt bra och bilar finns i nära anslutning till föreningen, det finns olika typer av abonnemang beroende på hur mycket man behöver använda deras bilar.

Föreningens medlemmar hade 5 år gratis medlemskap från det att 50% av medlemmarna hade flyttat in i Brf Hyllie Gränd 1.

ÖVRIGT
I föreningens försäkring ingår bostadsrättstillägget.

Ett förråd (vinds- eller källarförråd) disponeras av lägenhetsinnehavaren.

Styrelsen har för 2021 beslutat att genomföra en avgiftshöjning på årsavgiften på 3 % och att låta avgifterna för föreningens garageplatser ligga på oförändrad nivå. (2021-06-03)

Uppgifterna är hämtade från ovan berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av nedanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

BYGGNADSÅR
2018

Juridisk person kan accepteras

Ja

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Uppvärmning och ventilation

Vattenburet radiatorsystem. Föreningen har gemensamt avtal för varmvatten och medlemmen debiteras utefter faktisk förbrukning.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 139
Antal lokaler: 1

Antal lägenheter

139

Byggnader

Byggår

2017

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 146 SEK/månad. I avgiften ingår Ingår i avgiften:
Vatten
Uppvärmning
Bostadsrättstillägg

Andelstal

0.4451%

Andel av månadsavgift

0.44506%

Överlåtelseavgift

1 163 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

465 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

289 SEK/månad

Försäkringskostnad

180 SEK/månad

Summa driftkostnad

469 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 57 garageplatser i underjordiskt garage, av dessa är 6 utrustade med laddstation för elbil. Kostnad för vanlig garageplats är 1050 kr/månad och för el-bil kostar garageplats 1400 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. Utöver dessa platser så har föreningen även ett avtal med Malmö Kommun som ger medlemmarna rätt att hyra 27 platser i intilliggande pakeringshus (25-årigt avtal).

Om man inte har egen bil så fungerar tjänsten M väldigt bra och bilar finns i nära anslutning till föreningen, det finns olika typer av abonnemang beroende på hur mycket du behöver använda deras bilar. Föreningens medlemmar har 5 år gratis medlemskap från det att 50% av medlemmarna hade flyttat in i Brf Hyllie Gränd 1.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

48 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

71 kWh/m²

Energiklass

C

Besiktningsman

Kjell-Åke Henriksson

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl