Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Finnbergsvägen 50, Finnberget, NACKA
Typ
Bostadsrätt
KVM
58 kvm
Avgift
3 285 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Bästa läget på Finnberget med en helt magisk utsikt!

Välkommen hem till denna totalrenoverade lägenhet med absolut drömläge på Finnberget med en slående vy över Stockholms inlopp och Djurgården. En modern bostad där varje del av lägenheten totalrenoverats och här har det skapats en otroligt snygg och yteffektiv 3:a om 58kvm med högt läge, öppen planlösning och två balkonger.

Lägenheten är genomgående vilket skapar ett härlig och vackert ljusflöde i hela bostaden och här har man färgsatt i sober och modern färgskala med vitlaserade askgolv, målade väggar och carraramarmor i hall och badrum. Det smakfulla köket är verkligen inbjudande med mörkgrå köksluckor och en bänkskiva i grå komposit med struktur och stänkskydd i polerad granit keramik. Badrummet är även det totalrenoverat med snyggt carraramarmor golv och helkaklade väggar i vitt. Det stora sovrummet bjuder på god förvaring med platsbyggd förvaring med grå bänkskiva. Utgång till den mindre balkongen ut mot innegården som har morgon-och förmiddagssol. Det andra sovrummet har en platsbyggd garderob och utsikt över innergården.

Den inglasade balkongen som förlänger vardagsrummet ligger högt och fritt med en magnifik utsikt som måste upplevas på plats. Här njuter man av den hänförande utsikt kan man avnjuta eftermiddags- och kvällssol samt se solen gå ner över Stockholm.

Området präglas av lugn och under sommarhalvåret av grönska. Här bor du mittemellan skärgård och storstad och närkontakten med vattnet och båtlivet är något alldeles speciellt. Trots det så är innerstan nära och du når Slussen på bara 10 minuter. SL har även en båtlinje med färja från antingen närliggande Finnboda hamn eller Kvarnholmen direkt in till Nybroplan.

En lägenhet ni måste se på plats och absolut inte får missa - Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hall - Välkomnande hall med carraramarmor och målade väggar i vitt, ytskikt från 2021. Garderob och avhägningsdel

Kök - Totalrenoverat kök från 2021 med vitlaserad askparkett och målade väggar i vitt. Köket är inrett med grå köksluckor, bänkskiva i grå komposit med struktur och stänkskydd i polerad granitkeramik. Maskinell utrustning i form av varmluftsugn, induktionsspishäll, inbyggd fläkt, integrerad diskmaskin, integrerad kyl och frys. Plats för litet matbord intill köket och öppen planlösning mot vardagsrum. Utgång till inglasad balkong.

Vardagsrum - Rymligt och ljust vardagsrum med vitlaserad askparkett, målade väggar i vitt. God plats för såväl soffa som matbord. Härligt ljusinsläpp och underbar utsikt via stort fönster och balkongdörr. Ingång till klädkammare som har platsbyggda garderober.

Balkong - Stor härlig inglasad balkong om ca 6 kvm som nås från vardagsrummet med en helt fantastisk utsikt över havet, Stockholms inlopp och Djurgården. Nordvästläge med eftermiddag- och kvällssol med vackra solnedgångar över Stockholm.

Klädkammare - Klädkammare med platsbyggda garderober rummet har ett mindre fönster.

Sovrum 1 - Trevligt och rymligt sovrum med vitlaserad askparkett och målade väggar i vitt. (Här kommer en industrivägg att sättas upp) Platsbyggd förvaring. Fönster med utsikt över den lugna innergården och utgång till lilla balkongen med morgon- och förmiddagssol.

Sovrum 2 - Trevligt och rymligt sovrum med vitlaserad askparkett och målade väggar i vitt. Här finns platsbygg garderobsvägg. Fönster med utsikt över den lugna innergården

Badrum - Renoverat 2021 väggar klädda med arredo metro biselado vit blank 7,5x15 cm plattor och carraramarmor på golvet. Här finns toalett, kommod, sidoskåp, spegel, spotlights, handdukstork, dusch med vikbar duschvägg och golvvärme

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Årsredovisning 2020 Energideklaration

Länkar

Föreningens hemsida

Allmän information

Pris

4 995 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

58 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Finnbergsvägen 50

Ort

NACKA

Kommun

Nacka

Lägenhetsnummer

30

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Finnberget Sicklaön 37:24

Organisationsnummer

769606-5841

Allmän information

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen köpte fastigheten 2003 (äger marken). I föreningen finns 226 lägenheter varav 11 är hyresrätter (enligt ÅR 2021), det finns även 6 st hyresrättslokaler. Föreningen accepterar delat ägande, minsta andel 10%. Läs mer om föreningen på www.finnberget.se

Brf bildades

2001

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-tv via ComHem eller fibertv via Telia. Bredband via ComHem eller via fibernät via Telia (upp till 250 Mbit/s). Fritt val för varje medlem.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme
Mekanisk frånluft

Utförda renoveringar

2020 bytte tak och målade fasaderna på punkthusen (fbv. 2 och 3)
2020 Solceller installerades på nybygget
2020 Nya balkonger
2019 renoverades tak och fasad på "nybygget"
2017 Stamspolning
2017 OVK genomförd
2015-2016 fönsterbyte
2014 underhåll av lekplatser och miljöstugor, nya garageportar
2013 byta av VA-ledning
2012 Underhåll av undercentraler med byte av varmvattenväxlare, byte av samtliga ventiler på värmestammarna, renovering av uteplatser, installation av fiber (Telia)
2010 Ommålning trapphus
2008 OVK genomförd
1988-1991 byte av stammar, nya el-stammar i lägenheterna, ny ventilation, ny fasad

Kommande renoveringar

Föreningen kommer inom de närmsta åren renovera tak och fasad, exakt tidsplan är ej satt ännu (Kontrollerat med styrelsen 2021-11-01)

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns flera tvättstugor i föreningen som är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Tvättstugan i port 42-44 är utrustad med grovtvättmaskin. Det finns även en samlingslokal/övernattningsrum (uthyres för övernattning och lugnare tillställningar 300 kr/dygn), grillplatser, miljöstuga, cykelförråd och barnvagnsrum. Föreningen har även ett antal förråd att hyra ut i varierande storlek, kostnad ca 500 kr/kvm och år.

Mysiga innergårdar i området med lekplatser och sittgrupper omringade av stora träd. I föreningen finns också en fin grillplats uppe på värnet med underbar utsikt över hela Stockholm.

Antal lokaler

6

Antal hyresrätter

11

Antal lägenheter

226

Lån i BRF per kvm

4 798

Byggnader

Byggår

1948-1956

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 285 SEK/månad. I avgiften ingår Värme och vatten

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt balkongtillägg om 119 kr per balkong.

Avgiftsförändringar

Inga planerade avgiftshöjningar (Kontrollerat med styrelsen, 2021-11-01)

Andelstal

0,0048140

Andelstal insats

0,43400

Andel av månadsavgift

0,45505

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Obligatoriskt balkongtillägg

119 SEK/månad

Summa driftkostnad

469 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningen finns 134 parkeringsplatser att hyra för 350-500 kr/mån beroende på läge och storlek, till dessa är det 15 st i kö (Kontrollerat med styrelsen, 2021-11-01) och uppskattas ta ca 1 år. Det finns 13 garageplatser att hyra för 1 250 kr/mån, för närvarande lång kö (2021-11-01), 15 garageplatser hos grannföreningen att hyra för 800 kr/mån. Viss kö råder även till dess platser (2021-11-01).

Medlemmar som är intresserade av p-plats ombeds skicka ett mail till parkering@finnberget.se. Observera att man endast kan ha en parkeringsplats per lägenhet.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

161 kWh/m²

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Finnberget är en lugn och välskött oas som ligger mitt i ett expansivt område. Finnberget är känt för sin anrika historia och för de magnifika vyerna över Stockholms inlopp, innerstan och Djurgården. Detta är det optimala området för dig som vill bo nära naturen men samtidigt vill ha nära till innerstans puls. Uppe på Finnberget finns en härlig utsiktsplats med grill och mysiga klippor för sol eller picknick. I direkta närområdet finns en mindre servicebutik och en pizzeria och nära till hands finns även mataffärer och annan service i Finnboda Hamn och på Kvarnholmen. Det större serviceutbudet finns närmast i charmiga Sickla köpkvarter eller Nacka Forum som tillsammans erbjuder ett utbud i världsklass som matbutiker, ett stort shoppingutbud och fantastiska restauranger. Södermalm ligger nära tillhands och en kort båttur bort når du Djurgården, Nybroviken och innerstan.

På gångavstånd finns förskola vid Finnboda Hamn och Vilans Skola F-6. I angränsning till Finnberget ligger flera båtklubbar och charmiga promenadstråk intill vatten tar dig till populära Boule & Berså och vidare bort mot Saltsjöqvarn med Elite Hotel. Det finns också en promenad/cykelväg längs Svindersvik hela vägen till Nacka Strand.

Hela området kring Finnberget är under förändring framförallt Kvarnholmen som bebyggs med bostäder såväl nybyggda som ombyggda industrier. I takt med inflyttningen har det även byggts butiker, bageri, restauranger, närservice och gång och cykelvägar längs vattnet. En högbro för bil- och kollektivtrafik har tagits i bruk och förbinder Kvarnholmen med övriga Nacka och Nacka Forum för att förstärka kommunikationerna ytterligare.

Området trafikeras av buss 402 som går till Slussen, 469 som går till Nacka sjukhus via Sickla köpkvarter samt 53:an som har hållplats uppe på Finnberget som tar er hela vägen in till Slussen, Centralen och Fridhemsplan. Det finns även möjlighet att ta sig till city via båt (SL-kortet gäller). Båthållplatsen ligger i Finnboda hamn tar dig vidare in till Nybroviken via Djurgården och Saltsjöqvarn eller mot Nacka strand, Lidingö och Frihamnen. Båtarna går ofta i rusningstid och sent in på kvällen. Läs mer på: www.sjovagen.nu.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy