Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 395 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Bergsgatan 7, Rådmansvången / Triangeln, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
139 kvm
Avgift
5 735 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Sekelskifteslägenhet anno 1907 med balkong!

På detta attraktiva läge mitt i city ligger denna vackra sekelskifteslägenhet anno 1907 med balkong i sydväst. Här råder en väldisponerad genomgående planlösning med tidstypiska originaldetaljer som ger våningen sin karaktäristiska prägel och trots det centrala läget infinner sig en tyst och lugn atmosfär.

Genomgående för bostaden finner vi tilltalande attribut som förgyller; slående takhöjd, stuckaturer, höga lister, fiskbensparkett, burspråk och en öppen spis. Utöver detta bjuds det på två fantastiska rum i fil, som försluts med vackra pardörrar samt ett makalöst ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Ett rymligt och modernt kök med bänkskiva i marmor och gott om förvaringsmöjligheter, ett badrum i sobra färger med tvättmöjligheter, en gäst-WC samt tre rum perfekt för sovrum, barnrum eller arbetsrum vänt mot föreningens innergård.

Bo på ett av Malmös bästa cityläge och möt pulsen utanför dörren eller njut av lugnet på föreningens vackra innergård. Här finns allt man behöver enbart ett stenkast iväg, Triangelns köpcenter, matbutiker, Stadsteater, konserthus, caféer, gym, busskommunikationer samt citytunneln som snabbt tar dig till den "konglige byen".

Rumsbeskrivning

HALL
Den funktionella och inbjudande hallen öppnar upp denna fantastiska bostad och välkomnar både boende och gäster. Här finns det svängrum och det mesta man kan kräva av en hall. Parkettgolv och vita väggar.

MATSAL/ARBETSRUM
Från hallen stiger du in till de två pampiga salongerna i fil. Det som gör rummen till något utöver det vanliga är originaldetaljerna såsom slående takhöjd, stuckaturer, höga lister, pardörrar, fiskbensparkett, burspråk samt det fantastiska ljusinsläppet från de stora fönsterna. Det första rummet disponeras idag som arbetsrum men kan nyttjas som matsal. Fiskbensparkett och vita väggar.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet ligger i fil med matsalen och präglas av samma vackra detaljer; takhöjd, stuckaturer, höga lister, fiskbensparkett och fantastiskt ljusinsläpp. Här finns även en öppen spis och rummet har plats för hela familjen och utgör den perfekta samlingspunkten. Fiskbensparkett och vita väggar.

KÖK
Det välplanerade köket bjuder på vit inredning och bänkskiva i sten. Fönster som skänker ljus och utsikt mot den vackra innergården och utgång till bostadens balkong i sydväst. Utrustningen består av dubbel kyl och frys, diskmaskin (Miele 2019), induktionshäll (Siemens 2021), ugn och mikrovågsugn. Skeppgsgolv och vita väggar. Här finns plats för matplats till 6 personer.

SOVRUM1
Bostadens första sovrum ligger i anslutning till hallen och är vänt mot föreningens innergård. Brädgolv och vita väggar.

SOVRUM2
Bostadens andra sovrums disponeras idag som träningsrum. Brädgolv och vita väggar, vänt mot innergården.
Detta rum får enligt regler inte räknas som ett rum, därav annonseras bostaden som 4rok.

SOVRUM3
Bostadens tredje sovrums disponeras idag som extrarum/arbetsrum. Skeppsgolv, vita väggar samt tegel, vänt mot innergården.

BADRUM
Badrum med vitt klinker och vitmålade väggar samt svart kakel i duschhörnan med vikbara klarglasdörrar och regndusch i krom. Utrustat med WC, handfat med tvätt- och torktumlare undertill och spegelskåp med extra förvaring.

GÄST-WC
Gäst-WC i anslutning till hallen. Utrustad med WC och handfat. Plastmatta och vitmålade väggar.

Dokument (pdf)

Planlösningar Tocken Energideklaration Tocken Stadgar Tocken Årsredovisning 2020

Allmän information

Pris

5 395 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4

Boarea (BOA)

139 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Bergsgatan 7

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

2

Våningsplan

2 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Tocken

Organisationsnummer

716438-5283

Allmän information

BRF Tocken är en äkta förening som bildades år 1987 och innehar fastigheten Rapphönan 12 med äganderätt. Huset byggdes 1907 och har 8 stycken lägenheter och 3 lokaler med adressen Bergsgatan 7 i Malmö.

EKONOMI
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1190 kr år 2021).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (476 kr år 2021).

Föreningens avgifter har varit oförändrade i flera år. Föreningen kommer att höja avgiften 2022 med min 2% (kontrollerat 2021-09-08).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Gjorda renoveringar:
2021 Taket målades och skorstenarna lagades samt fasaden målades på innergården.

Planerade renoveringar:
Föreningen har för avsikt att måla om och renovera trapphuset.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en tvättstuga med 2 tvättmaskiner en torktumlare samt 2 torkskåp.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Bredband och tv levereras via Telia och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 254 kr/mån.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har inga parkeringsplatser eller garage. Boendeparkering finns i området och sköts av Malmö stad, för mer information besök Malmö Stads hemsida www.malmo.se

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägget ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

1987

Juridisk person kan accepteras

Ja

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

3

Antal lägenheter

8

Byggnader

Byggår

1907

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

5 735 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 254 kr/mån avseende bredband tillkommer. Totalt: 5989 kr/mån.

Andelstal insats

13,07692%

Andel av månadsavgift

11,7722%

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

240 kWh/m²

Energiklass

G

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Rådmansvången är beläget mitt i city mellan Pildamsmvägen och Bergsgatan. Det är ett levande med ändå lugnt område med allt som kan tänkas behövas inom räckhåll. Här finns hela Malmö Citys utbud och vimmel utanför dörren, med både shopping, trevliga restauranger och närservice. Här bor du även nära köpcentrat Triangeln och Möllan, med dess trevliga utbud av restauranger och uteserveringar finner du bara en kort promenad bort. Trots cityläget ligger här också flera parker i närheten. Här erbjuds goda kommunikationer med både buss och tåg från Triangeln och Citytunneln, vilket gör detta till ett perfekt område för dig som pendlare. Här har du även närhet till både skolor och förskolor och mycket där till!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy