Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Granitvägen 12B, Centrala Tyresö, Tyresö
Typ
Bostadsrätt
KVM
66 kvm
Avgift
4 236 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen till Granitvägen 12B!

Redan vid första stegen in i lägenheten upplever man wow-känsla. De renoverade ytskikten och härliga färgvalen gör att man bara vill stanna kvar, slå sig ner vid matplatsen i köket eller bre ut sig i det rymliga vardagsrummet. Här erhåller ni den stora fröjden att bara kunna flytta in och trivas från första stund. Den här chansen vill du inte missa!

Rummen är stora, det är enkelt att möblera och till sovrummet finns en drömlik walk-in-closet. Utöver den härliga interiören så har lägenheten även en solig balkong med fri utsikt! Här sitter man gärna med morgonkoppen och vaknar till i sommarsolen. Utsikten är över föreningens innergård och det är långt bort till nästa hus så man behöver inte känna sig iaktagen vare sig man är på balkongen eller är inne i bostaden.

Mitt emot sovrummet ligger vardagsrummet med utsikt åt det andra innergården och trätoppar. Här får enkelt en stor soffa plats och även kontorshörna eller matplats om så önskas. På golvet ligger ekparkett.

Köket är renoverat med mörka luckor och bänkskiva och stänkskydd i ett, och är verkligen ett kök utöver det vanliga. Härliga arbetsytor och alla maskinell utrustning som man önskar i forma av kyl/frys, ugn, spishäll, mikro, fläkt och massor av förvaring.

- Högt och insynsskyddat läge
- Balkong i soligt läge
- Nyrenoverad med nytt kök, golv och målade väggar
- Tillträde enligt överenskommelse
- Föreningen innehar gästlägenhet, samlingslokal samt tvättstugor
- God ekonomisk förening som löpande utför renoveringar

Badrummet är från föreningens stambyte och här finns både wc, tvättmaskin och stor rymlig dusch.

I fastigheten finns barnvagnsförråd, cykelförråd samt rymligt källarförråd för god förvaring. Utanför porten finns lekpark samt en gemensam grillplats.
Föreningen erbjuder i övrigt gästlägenhet, tvättstuga, samlingslokal och bouleplan.

Området som är bilfritt inger en parkliknande känsla med härliga platser att umgås på såväl som en trevlig bouleplan, i området finns även gott om lekplatser och grillplatser.
På bekvämt promenadavstånd finns Tyresö C med all dess service, goda kommunikationer mot Handen, Gullmarsplan, Tyresö Strand/Kyrka och under rusningstider avgår även direktbussar mot Stockholm C. Även flertalet skolor och förskolor finns på bekväma gångavstånd.

På det stora hela ett underbart boende att längta till. Anmäl gärna ditt intresse och missa inte visningarna!

VÄLKOMMEN HEM

Rumsbeskrivning

HALL
Väl inne i bostaden möts vi av en välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och bra förvaring genom garderober samt en rymlig klädkammare med gott om plats för säsongens all ytterplagg.

BADRUM
Direkt till vänster i hallen når vi det stilrena och helkakalade badrummet som stambytts.
Badrummet går i ljusa toner med ett vitt kakel som klär väggarna samt ett mörkare klinker på golv. Badrummet innehar WC samt handfat.
När vi fortsätter in i badrummet finner vi ett badkar samt en tvättmaskin.

KÖK
Vidare öppnar bostaden upp sig med ett fantastiskt arbetskök. Kökets snickerier går i mörka sobra toner med ett stänkskydd samt maskinell utrustning i form av kyl/frys, spis och ugn.
I köket finns det plats för matplats vid fönstret som skänker fint ljus till köket.

SOVRUM
Bostaden erbjuder ett sovrum av bra storlek med tillhörande walk-in closet. Sovrummet har plats för dubbelsäng samt möblemang efter tycke och smak.
Från detta sovrum nås den möblerbara balkongen i härligt solläge.

VARDAGSRUM
Vidare in i bostaden finner vi vardagsrummet som har bra plats för stor soffgrupp samt möblemang efter tycke och smak. Ytskikten går i mörkgrön ton vilket skapar en härlig känsla.

ÖVRIGT
Förråd finns i fastigheten som tillhör bostaden.

VÄLKOMMEN HEM

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Solhöjden Årsredovisning - Brf Solhöjden 2021

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2

Boarea

66 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Granitvägen 12B

Ort

Tyresö

Kommun

Tyresö

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Solhöjden

Organisationsnummer

769616-7878

Allmän information

Föreningen Brf Solhöjden äger fastigheten Bollmora Berg 1 bestående av femton flerfamiljshus uppförda mellan åren 1964-1966.
Det finns allt från 1 rum och kök till 5 rum och kök. Föreningen förvärvade fastigheten 2009.
Föreningen består av 508 lägenheter varav ca 90 st avser kvarvarande hyresrätter sedan ombildningen. Dessa hyresrätter säljs och upplåts som bostadsrätt vid avflyttning för hyresgäst vilket ger föreningen goda tillskott av fritt kapital.
Området innehar grill och lekplatser, boulebana, basketplan samt fotbollsplan.
Köparen betalar en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbelopp per pantnotering.
Föreningen godkänner delat ägande med minsta andel 10%.

Brf bildades

2007

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

2020 Renovering av tvättstugor.
2019 Byte av fönster.
2018 Byte av radiatorventiler i samtliga lägenheter.
2017 Trapphusen har renoverats.
2017 OVK, är gjord.
2017 Radonmätning är gjord och godkänd.
2016 Renovering av flerbilsgaraget.
2016 Fläktarna i fastigheten är bytta.
2015 Stambyte är klart.
2010-2011 Taken är renoverade 2010-2011, det sista säkerhetsarbetet är utfört 2013.

Det avsätts pengar varje år enligt stadgarna till en yttre fond för renoveringar.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd, samlingslokal och två fina tvättstugor (Granitvägen 26, 38) som renoverades 2020. Fullt utrustade med nya maskiner. Det finns 3st miljöstugor för sopor.
Det finns även en fin gästlägenhet att hyra belägen på Granitvägen 10C för 300 kr/dygn. Lägenheten har plats för 6-7 bäddar, ett kök och vardagsrumsdel.

Antal lägenheter

508

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 236 SEK/månad. I avgiften ingår Ingår: Värme, vatten, kabel-tv grundutbud samt källarförråd.

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Till fastigheterna hör 366 parkeringsplatser som är fördelade på garageplatser med eller utan el, utomhusplatser samt ett fåtal mc platser.
Garageplats: 309 kr/mån utan el samt 420 kr/mån med el.
Parkeringsplats 136 kr/mån.
Parkeringsplats med eluttag 200 kr/mån .
MC-plats: 131 kr/mån.
Gästparkeringar finns i området.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy