Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 695 000 SEK / Utgångspris
Adress
Bageribacken 8, Saltsjöqvarn, Nacka, Nacka
Typ
Bostadsrätt
KVM
41.5 kvm
Avgift
2 470 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Välplanerad mini 2:a med egen ingång, precis intill Södermalms puls!

Välkommen hem till idylliska Saltsjöqvarn och denna charmiga mini 2:a som ligger med absolut toppläge. Här bor du i en unik lägenhet med egen ingång som skapar maximal villakänsla. Lägenheten är inbäddad i grönska endast ett stenkast från kajen och SL-båten, Södermalm och mycket goda kommunikationer. I Saltsjöqvarn startar promenadstråket längs kajen med utsikt mot Stockholms inlopp och Djurgården. Här finner du också Boule & Berså samt populära Elite Hotel Marina Tower med grannrabatt unikt för boende i området samt spa i Sturebadets regi. Under sommaren lever hela kajen upp och här finns härliga promenadstråk och breda bänkar. Inom gång- och cykelavstånd når du enkelt såväl Hammarby Sjöstad som östra Södermalm och Kvarnholmen.

Med utmärkta kommunikationer tar du dig till Slussen och stadens puls på bara ett par minuter. Buss 55 till Tanto och buss 53 till Centralen passerar i närområdet och från Henriksdal går Saltsjöbanan och flertalet bussförbindelser med mycket täta avgångar. Med SL-båt tar du dig smidigt till bland annat Djurgården, Nybrokajen, Lidingö eller Frihamnen. Det tar endast 20 minuter att cykla till Stockholm centrum och några minuter att gå till Södermalm. Nere vid kajen tar du enkelt båten (SL) till Djurgården, Nybroplan och Frihamnen på Lidingö.

Denna unika bostad har en genomgående mycket hög standard och är smart planerad till en mini 2:a, trots dess yteffektiva rum så känns bostaden luftig och rymlig. Här har du ett komplett renoverat kök med matplats, trevligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp och sovrum som rymmer en stor säng. Det helkaklade badrummet är även det rymligt, helkaklat med dusch. Lägenheten har genomgående stora fönster mot det lugna torget och god förvaring i form av klädkammare och platsbyggd förvaring. Utanför den egna ingången finns det sittplatser att nyttja och intill finns föreningens mysiga innergård som också leder upp till föreningens utsiktsplats på berget med magisk utsikt över stan.

Här bor du i en mycket välskött förening med god ekonomi, 2018 amorterade man 6 miljoner på lånen. Här finns också faciliteter som gästlägenhet, festlokal och parkering.

Rumsbeskrivning

Hall - Via egen ingång når du en välkomnande hall med ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Plats för avhängning och ingång till stor klädkammare.

Vardagsrum - Ljust och mysigt vardagsrum med ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Stora fönster i två väderstreck mot det lugna torget och öppen planlösning mot kök.

Sovrum/Sovalkov - Inbjudande sovrum med ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Platsbyggd förvaring över sängen och skjutdörr mot vardagsrum.

Kök - Smakfullt kök med ekparkettgolv och målade väggar i vitt. Nyrenoverat och tillbyggt med vita köksluckor, bänkskiva i rökt ek och vitt kakel. Köket är uppdelat på två väggar och har byggts ut för att få in mer förvaring. Vitvaror såsom spishäll, kombinerad ugn och micro (2021), rostfri fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Matplats för 4-6 personer intill vardagsrummet.

Badrum - Fräscht badrum med gråblått klinkergolv och vitt kakel. Här finns toalett, handfat, badrumsskåp, handdukstork och dusch med glasväggar.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2019 Stadgar Energideklaration

Länkar

Film Brf:s hemsida

Allmän information

Pris

2 695 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

1.5 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

41.5 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Bageribacken 8

Ort

Nacka

Kommun

Nacka

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten hör ett förråd om ca 4-5 kvm.

Lägenhetsnummer

4041

Våningsplan

0 av 7

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Saltsjöqvarn 1

Organisationsnummer

769602-1646

Allmän information

Brf Saltsjöqvarn 1 är en välskött förening som omfattar fyra flerbostadshus med 172 lägenheter och 4 lokaler. Fastigheterna är uppförda 1999-2001. Föreningen har mycket god ekonomi och har under 2018 amorterat av 6 000 000 kr på sina lån. Föreningen har en mycket informativ hemsida www.saltsjoqvarn.se.

Föreningen tillåter delat ägande och har gemensamt elabonnemang vilket innebär att man endast betalar för sin elförbrukning.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-TV via ComHem. TV-basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via fiberanslutning (1000 Mbit/s). Leverantör: Bahnhof. Ett obligatoriskt tillägg för bredband om 100 kr/mån aviseras på månadsavgiften.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme/Frånluft

Utförda renoveringar

2020 - Fasad (penthouse) Bageribacken 2 och 6
2019 - OVK genomförd
2018 - Putsat om fasad
2017- 2024 Byte av hissmotorer
2017 - Ommålning träpartier på fasad

Inga större renoveringar planerade (styrelsen 2021-04-28). Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2045.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns också cykelrum, grov tvättstuga (på gaveln vid Bageribacken 8) utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel, samlingslokal (kan hyras för 200 kr/dygn) och gästlägenhet på Hästholmsvägen 25 (kan hyras för 450 kr/dygn).

Föreningen har en trevlig innergård med liten lekplats, sandlåda och sittplatser. Uppe på berget finns också en trevlig "park" med fantastisk utsikt över Stockholm.

Antal lokaler

4

Antal lägenheter

172

Lån i BRF per kvm

8 052

Byggnader

Byggår

1999-2001

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 470 SEK/månad. I avgiften ingår I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg för bredband om 100 kr/mån.

Avgiftsförändringar

Planerade avgiftshöjningar är fn beslutade till 1% årligen (styrelsen 2021-04-28)

Andelstal insats

0,35083

Andel av månadsavgift

0,35

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

260 SEK/månad

Försäkringskostnad

110 SEK/månad

Summa driftkostnad

370 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningen finns 130 garageplatser. Dessa kan hyras för 900 kr/mån eller 1200 kr/mån plus schablon för elkostnaden för elbil. I garaget finns också MC/EU-moped platser för 150 resp. 275 kr/mån. Det är kö för närvarande och det tar (enligt uppgift från föreningen 2021-04-28) ca 6 månader att få en plats. Parkeringsplatser går också att hyra i två olika p-hus i närområdet via Aimopark (0771-969000). För besökande finns 11 platser (med P-automat) utanför Bageribacken 8 samt i tunnelgaraget Utsikten. Däckförvaring kan hyras av föreningen. För mer info om p-plats se www.saltsjoqvarn.se.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

132 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

136 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Peter Sundmark

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Välkommen till en fantastisk stadsdel så nära City man kan komma. Här trivs du som vill du bo med innerstan runt ena knuten och skärgården runt den andra. I Saltsjöqvarn har du gångavstånd till Södermalm men bor också i ett levande område med strandpromenad, trevliga parker, restauranger, hotell med trevlig uteservering och ett av Stockholms bästa SPA. Om du blickar ut från Slussen ser du områdets kronjuveler resa sig majestätiskt, på berget intill Södermalm och mittemot Kungliga Djurgården. Här förvandlas ett kulturhistoriskt industriområde till ett vackert bostadsområde med fantastiska framtidsutsikter

I området finns Vilans för- och grundskola och flera populära förskolor.

Ett stenkast från lägenheten ligger hållplatsen vid Henriksdal vilken erbjuder Nackas bästa utbud av kommunikationer, här trafikerar hela Nacka/Värmdös bussutbud och Saltsjöbanan. En kort bit bort finns också flera stadsbussar och tvärbana. Det går dessutom bra att ta båten med ditt SL-kort in till Nybrokajen (ca 10 minuter) och Djurgården (Gröna Lund, Skansen) m.m. Dessutom finns skärgårdsbåtarna som går från bryggan utanför hotellet mot Fjäderholmarna och Waxholm via Nacka Strand.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy