Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Åsögatan 165, Södermalm - Sofia, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
54 kvm
Avgift
2 863 SEK / mån
Rum
2 rum

Härlig 1910-talstvåa med lugnt läge mitt i SOFO

Välkommen till ett härligt boende i en charmig och välplanerad lägenhet. Mysigt och härligt Söderkvarter mellan Renstiernas Gata och Borgmästargatan. SOFO:s utbud av riktigt bra kvartersrestauranger, Nytorget och den härliga Vitabergsparken ligger utmed gatan och i närmaste kvarteren. Goda kommunikationer med buss 3 och 76 runt knuten. Ett riktigt attraktivt läge sammanfattningsvis.

Lägenheten har en hemtrevlig känsla. Här finns många bevarade originaldetaljer med gamla trägolv, höga golvsocklar och vackra korspostfönster. Breda fönsterbänkar, högt i tak mm.

Kök, vardagsrum och sovrum ligger i fil och har ett lugnt och skyddat läge. Samtliga fönster vetter mot föreningens innergård och här är iordningställt med krukor och planteringar samt utemöbler om sommaren.

Föreningen är välskött och har mycket bra ekonomi med låg skuldsättning.

Detta är en REDO-bostad. Skicka gärna en intresseanmälan så kontaktar vi dig när lägenheten blir aktuell för visning.

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall med plats för förvaringsmöbler och klädhängare. Från hallen når du kök, badrum och vardagsrum. Säkerhetsdörr.

Hemtrevligt kök, välskött men lite upprustningsbehov. Bra förvaring i lådor och skåp. Praktiskt kallskafferi och bra arbetsytor. Här finns kyl/fris samt spis och matplats för 2-3 personer. Fönster mot innergården. Parkettgolv.

Luftigt och mysigt vardagsrum. Charm och karaktär med bevarade detaljer från byggåret såsom fina trägolv, högt i tak och fina snickerier. Stort fönster som vetter mot den fina och lugna innergården. Här finns det plats för både soffhörna och en bra matplats för den som önskar. Från vardagsrummet nås det rymliga och ljusa sovrummet. Även i detta rum är sekelskiftesdetaljerna bevarade. Två praktiska inbyggda garderober samt en klädkammare.

Fräscht badrum som renoverades vid stambytet 2010. Kakel på väggarna och klinkers på golvet. Badkar, handfat och wc.

Vindsförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar

Allmän information

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

54 kvm

Gatuadress

Åsögatan 165

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

10

Våningsplan

3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Nybygget 19

Organisationsnummer

716420-0029

Allmän information

Föreningen förvärvade fastigheten år 1993 och upplåter idag 42 lägenheter med bostadsrätt, 2 hyreslägenheter och 5 lokaler.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

1980 - Nya fönster
1981 - Omputsning av fasad
1991 - Fjärrvärmeinstallation
1996 - Trapphusrenovering (målning och belysning)
1998 - Renovering av tvättstugan
2004 - Ommålning av södra delen av taket
2005 - Nya balkonger
2009 - Säkerhetsdörrar
2010 - Stambyte
2012 - Ventilationsarbete
2013 - Gårdsrenovering

Kommande renoveringar

Föreningen planerar för renovering av fasad och fönster inom det närmaste 1-2 åren.

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstuga.

Byggnader

Byggår

1910

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 863 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

336 SEK/månad

Försäkringskostnad

134 SEK/månad

Kabel-tv

72 SEK/månad

Summa driftkostnad

542 SEK/månad

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy