Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Åminnevägen 19,½ tr, Ekhagen/Östermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
72 kvm
Avgift
4 449 SEK / mån
Rum
3 rum

Härlig hörnlägenhet med idylliskt läge och stora portioner charm!

Välkommen till vår huvudstads kanske mest idylliska del. Här väntar ett sällan skådat lugn med grönområden och vatten (småbåtshamn blott 300 meter bort) samtidigt som stadens rika utbud finns bara en cykeltur bort. Dessutom finns Brunnsviken och Stockholms universitet på promenadavstånd. Lägenheten i sig är en välplanerad hörnlägenhet med stora fönsterparti och härligt, ostört läge i trivsam fastighet anno 1935. Trivsamt kök med matplats för cirka 4 personer. Vackert och rymligt hörnvardagsrum. Två bra och rogivande sovrum med bra förvaringsmöjligheter. Kaklat badrum. Kort sagt: Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

En extremt välplanerad hörnlägenhet i, om 72 kvm, som erbjuder ett trivsamt och modernt boende med stora portioner charm bland annat i form av spegeldörrar med samt många och stora fönster. Direkt utanför dörren återfinns stora grönområden och underbar småbåtshamn med vacker strandpromenad och dessutom finns bra MTB.-bana i närheten. Nära till innerstadsbuss och T-bana (cirka 700 meter).

Lägenheten disponeras enligt följande:

- Välkomnande hall med plats för ytterkläder. De ljusa färgvalen skänker harmoni till lägenheten redan här.

- Trivsamt och ljust kök i öppen plan med matplats för cirka 4 personer. Köket är utrustat med spis, spisfläkt samt kyl och frys. Vidare finns här bra förvaringsutrymmen och goda arbetsytor. Kort sagt: ett kök som inbjuder till många och långa middagar.

- Vackert vardagsrum med med fönster i två väderstreck (vars vy inkluderar såväl fastighetens egna förgård som stora gräsytor). Ett lättmöblerat rum som erbjuder stora sällskapsytor och utan svårigheter gör det möjligt att ha matsalsgrupp samt ordentligt soffmöbel.

- Två välfungerande sovrum: Sovrum (1) är det större av de två sovrummen och rymmer tex. dubbelsäng, fåtölj och förvaringsmöbel. Här finns även inbyggd garderobsvägg. Sovrum (2) erbjuder ordentlig sängplats och och har platsbyggd förvaring runt dörren till rummet.

- Stilrent badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. Utrustat med wc, handfat och dusch.

- Funktionell och monterbar innehall som fungerar som navet i den härliga lägenhet.

Lägenhetens effektiva planlösning i kombination med de många fönsterpartierna gör detta till ett ytterst attraktivt boende.

Dokument (pdf)

Planlösningar frågelista - ÅV19 Brf Ekstubben 1 - stadgar 2009 Energideklaration - Brf Ekstubben 1 Årsredovisning 2020 Brf Ekstubben 1

Länkar

Film

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

72 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen (via den ekonomiska förvaltaren)

Gatuadress

Åminnevägen 19,½ tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer

19002/1004

Våningsplan

1

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Ekstubben 1

Allmän information

Föreningen förvärvade fastigheten 2010. Föreningen disponerar 855 kvm lägenhetsyta, fördelat på 12 bostadsrätter och en hyresrätt samt 49 kvm lokalyta.

TV/internet

Kabel-tv och bredband levereras av Telia. Hastighet på fiber, 100/100 Mbit/s.

Uppvärmning och ventilation

Markvärmepump (el)

Utförda renoveringar

2020: Fönstertätning, byte av entrédörr och häckplantering
2017: Värmepanna/pump är bytt
2012-2011: Trapphus, el, tvättstuga, stambyte, dränering, gårdsplanering

Kommande renoveringar

Målning av fönster och reparation av några balkonger är planerade för 2021/2022

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd och tvättstuga.

Byggnader

Byggår

1935

Ekonomi

Månadsavgift

4 449 SEK/månad. I avgiften ingår I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband 257 kr/mån.

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgiften med 1% från och med 2021-09-01.

Andelstal insats

0,088344

Andel av månadsavgift

8,8344%

Andelstal kommentar

Andel insats och andel avgift definierat som bostadsrättsandel samt bostadsrättandel i föreningen enligt den ekonomiska förvaltaren.

Kommentar

Angivna DRIFTKOSTNADER är individuella och kan variera över tid och ägande.

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

339 SEK/månad

Försäkringskostnad

365 SEK/månad

Gas

274 SEK/månad

Summa driftkostnad

978 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 6 parkeringsplatser som går att hyra för 600 kr/mån och 1 parkeringsplats för motorcykel.

Boendeparkering i området.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

65 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

104 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Ekhagen, som är en del av Nationalstadsparken, är en del av stadsdelen Norra Djurgården i Stockholm och tillhör Östermalms stadsdelsnämnd. Området bebyggdes - om än i liten skala, vilket bidrar till känslan av att befinna sig i ett trygg villa område - under funktionalismens glansdagar.

Närmaste tunnelbana är Universitet (röda linjen), med vilken du på ca 7 minuter med tunnelbana når city. Buss 50 ett stenkast bort. Naturhistoriska Riksmuseet med den biografen Cosmonova kan du nästan anna från från bostadens fönster. Det är även nära till Stora Skuggan, en stadsnära bondgård, och till den vackra Bergianska trädgården. Frescatihallen vid universitetet erbjuder bland annat badminton, tennis och gym.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy