Länk kopierad!

Visningar

sön 12 dec 12:00 - 12:45
Max 2 personer per sällskap.
Varmt välkommen på visning!
mån 13 dec 17:15 - 17:45
Max 2 personer per sällskap.
Varmt välkommen på visning!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Frejgatan 37, 2tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
72 kvm
Avgift
3 682 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Nyrenoverad och oerhört välplanerad trea med stor balkong i högt och fritt läge mot Vanadislunden.

Välkommen hem till denna välplanerade och nyrenoverade gaveltrea med ett härligt ljusinsläpp genom flertalet fönster. Från de sociala ytor finns utgång till balkong som bjuder på ett grönskande läge ut mot Vanadislunden. Hemmet disponeras med kök- och vardagsrum i öppen och social planlösning. Bostaden är förädlad till perfektion där samtliga ytskick, kök- och badrum har renoverats med exklusiva materialval och omtanke. Denna lägenhet har verkligen alla rätt.

Här bor du i en förening med mycket god ekonomi och låg skuldsättning per kvadratmeter. I föreningen finns garage och inga större planerade renoveringar framåt föreligger.

Rumsbeskrivning

Välkommen hem till denna nyrenoverade och oerhört välplanerade trea med balkong ut mot Vanadislunden.
Genomgående för den här mycket fina trean är de vitpigmenterade ekgolvet som återfinns i hela bostaden. Väggarna är målade i en sober vit/beige kulör.

Hall:
Välkomnande hall med platsbyggd garderobsvägg som erbjuder mängder med förvaring. Hallen ger ett luftigt intryck och erbjuder ett härligt naturligt ljus från både sovrum- och köksfönstret.

Kök:
Stilrent och modernt kök med ljusa skåpsfrontar och svarta beslag som bryter av snyggt mot bänkskivan i sten. Fullt utrustat med vitvaror från bl.a. Bosch och Siemens.
I köket finns god plats för tilltagen matgrupp. Köket ligger i öppen- och social planlösning med vardagsrummet.

Vardagsrum:
Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket och har ett oerhört härligt ljusinsläpp genom flertalet fönster. Från vardagsrummet finns utgång till bostadens soliga balkong som ligger i sydväst med grönskande utsikt.

Sovrum 1:
Rymligt och rogivande sovrum med god plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Från sovrummet finns en oerhört rymlig walk in closet som erbjuder all förvaring man kan önska.

Sovrum 2:
Det här sovrummet fungerar bra som ett gästrum/kontor eller barnrum. Rummet har god plats för säng och har plats för dubbelsäng. För förvaring finns en platsbyggd garderob.

Badrum:
Helkaklat exklusivt badrum med komfortgolvvärme. Fullt utrustat med bl.a vägghängd wc, duschhörna med vikbara glasdörrar, handfatskomod, förvaring samt tvättpelare.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Årsredovisning 2020 Stadgar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

6 995 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

72 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Frejgatan 37, 2tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Källarförråd om ca 5 kvm

Lägenhetsnummer

73

Våningsplan

2 av 6

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Stor balkong i sydväst

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Geten 30

Organisationsnummer

716460-1952

Allmän information

Brf Geten 30 är en äkta och mycket välskött bostadsrättsförening med låg skuldsättning (1189kr/kvm). Föreningen består av flerbostadshus på adresserna Frejgatan 33-37. Fastigheten förvärvades 2001 och är upplåten med tomträtt. Det nuvarande avtalet sträcker sig till 2038-11-01 med omförhandling 2028.. Den totala byggnadsytan uppgår till 4980kvm varav 4380kvm utgör lägenhetsyta och 600 kvm lokalyta. I föreningen finns varmgarage med 27 bilplatser varav två i låsta burar, samt ytterligare 1 MC plats. Föreningen har 49 lägenheter och 47 upplåtna med bostadsrätt och två med hyresrätt. Vilket utgör ett dolt kapital. Föreningen har även tre stycken lokaler vilket genererar ett bra kassaflöde.

Det finns inga planerade ändringar av avgiften, kontrollerat med styrelsen 2021-12-03.

Brf bildades

1988

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Comhem levererar kabel-Tv där basutbudet ingår i avgiften.
Även Bredband 50/10 Mbit7s kommer från Comhem och ingår för alla boende utan extra kostnad.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

2009 Hissar
2011 Indragning av fibernätskoppling
2012 Byte av värmeundercentral
2013 Målning av entréer och hissar
2013 målning av tak, ny plåt och säkerhet
2014 Gårdsrenovering
2015 Nytt ventilationssystem
2017 Stamspolning
2019 OVK
2019 Byte av synliga horisontella huvudavloppsrör i källaren
2019 balkongrenovering
2021 Renovering av fönster och balkongdörrar
2021 Utbyte av tvättmaskin
2021 Värmeelement kontroll för bättre energianvändning
2021 Installation av brandvarnare
2021 Gatuentré - förbättring av skalskydd
Inga större planerade renoveringar utöver normalt underhåll den närmaste tiden.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en vacker innergård som är en av Stockholms största. Den efterliknar en Japansk trädgård med små broar över vattendrag och en antydan till terrasser. Här finns trädgårdsmöbler och grillområde, belysning, infravärme samt en boulebana.
Det finns ett stort fint cykelrum innanför garaget, på gården finns även cykelställ.
Återvinningsrum och grovsoprum.
Två stycken tvättstugor med tvättmaskiner, torkskåp samt mangel.
Två stycken barnvagnsrum.
Dusch och toalett i källaren

Antal lokaler

3

Antal hyresrätter

2

Antal lägenheter

49

Byggnader

Byggår

1980

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Stor hiss.

Ekonomi

Månadsavgift

3 682 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, VA, kabel-TV och bredband

Beskrivning månadsavgift

Inkl. värme, VA, kabel-TV och bredband

Andelstal

1,7882

Kommentar

Schablonberäknade driftkostnader.

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Pantförskrivning

Är pantsatt.

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

135 SEK/månad

Summa driftkostnad

435 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningen finns varmgarage med 27 bilplatser med laddstolpar och 1 motorcykelplats som endast hyrs ut till de boende. 1500 kr/ mån och i dagsläget är det ett par stycken i kö.

Boendeparkering tillämpas i området för hela Vasastan.
I närområdet finns garagemöjligheter.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är beställd

Specifik energianvändning

88 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

95 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Områdesbeskrivning

I Vasastan finns närhet till såväl innerstadspulsen som lugnet. Området är känt för sina många parker såsom bl.a. Vasaparken, Observatorielunden, Tegnérlunden och Vanadislunden med fina promenadstråk och motionsspår. Grönska och lummighet i parker kan alltså smidigt kontrasteras med mer puls ifrån flertalet barer, restauranger och caféer. På Rörstrandsgatan finns många populära restauranger och vid Odenplan finns goda shoppingmöjligheter och önskar man ett ännu större utbud av butiker är det bara en kort promenad till Drottninggatan och City.

Kommunikationer:
Med bostadens adress tillkommer ypperliga kommunikationer med flertalet innerstadsbussar med knytpunkter vid bl.a. Sankt Eriksplan, Odenplan och Tekniska högskolan. Dessa bussar går frekvent. Tunnelbanans gröna linje stannar vid flera stationer i Vasastan och vid Odenplan finns även pendeltåg. Även flygbussen stannar vid Sankt Eriksplan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta