Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
9 350 000 SEK / Pris
Adress
Alpstigen 4, 2 tr, Stocksund, Stocksund
Typ
Bostadsrätt
KVM
132 kvm, biarea 27 kvm
Avgift
6 445 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

FANTASTISK VY ÖVER STOCKHOLM

Étagevåning om 4 rum och kök högst upp i huset i välskött förening belägen i bästa sydvästläge. Fantastisk utsikt över stora delar av Stockholm och närhet till Stocksundets glittrande vatten. Gångavstånd till kommunikationer, livsmedel och vårdcentral.

"Den stora Villa Solhäll på Alpstigen 4 byggdes 1904 som pensionat. Den hade 18 gästrum samt matsal och sällskapsrum och ägdes av Anna Berg som drev pensionatet till 1922. Då arrenderade Lisa Bennet rörelsen som gick så bra att hon 1929 försökte köpa fastigheten. En familj Schmidt, som hjälpte till med pensionatets skötsel, förekom dock henne. De köpte villan och fortsatte driften med oförändrat namn till 1979 då de sålde Solhäll till en byggmästare som byggde om huset till lägenheter." (Utdrag ur boken Affärslivet i Stocksund, Sällskapet Amorina)

Rumsbeskrivning

Pampig entré med porttelefon och eleganta gångmattor i hela trapphuset.
Välkomnande, delvis möblerbar hall med garderob för klädavhängning, ljusa väggar och marmorgolv. Till höger om hallen kommer man in i vardagsrummet med fint ljusinsläpp från ett spröjsat bågfönster. Ljusa väggar och på golvet ligger ekparkett. Det är en fantastisk utsikt över stor delar av Stocksund och Stockholm.
Vidare in i hallen ligger köket, som har en stor platsbyggd matplats framme vid fönstret, även här fantastisk utsikt över stora delar av Stocksund och Stockholm. Utrustningen i köket är ugn och micro, spishäll, fläkt, dubbla diskhoar, diskmaskin samt kyl och frys. Arbetsbänk i laminat och vitt kakel ovan bänkytorna. Från köket kommer man även in i vardagsrummet.
Längre in i lägenheten ligger två sovrum, varav det ena används som matsal i dag. Det mindre sovrummet har plats för dubbelsäng, garderobsvägg med spegeldörrar, parkettgolv, ljusa väggar och en mindre fönsternisch. Det större rummet har också parkettgolv och ljusa väggar och en större fönsteralkov.
Längs korridoren till vänster löper en stor kattvind/förråd samt finns en rymlig klädkammare.
I anslutning till entréhallen ligger det helkaklade badrummet med badkar, wc, handfat och fönster. Här återfinns även tvättmaskin och torktumlare, väl dolda i skåp. Separat finns en gästwc med elektrisk toalett samt handfat.
Från hallen leder en trappa upp till "tornrummet", ett rum som fullkomligt badar i ljus och där de vitmålade takstolarna är synliga. Film-rullgardiner finns för att skydda från sol, men samtidigt inte missa den hänförande utsikten. Den bortre kortväggen består av en platsbyggd bokhylla. Rummet lämpar sig bra som sovrum eller tv-rum/arbetsrum.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2020 Ekonomisk plan Energideklaration (4) Stadgar Frågelista upprättad av säljaren.

Länkar

Film

Allmän information

Pris

9 350 000 SEK (Pris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

3

Boarea (BOA)

132 kvm

Boareabeskrivning

Étagevåning

Biarea (BIA)

27 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Alpstigen 4, 2 tr

Ort

Stocksund

Kommun

Danderyd

Beskrivning av förråd m.m.

Båda förråden finns i lägenheten.

Lägenhetsnummer

1201

Våningsplan

2 av 4

Upplåten mark

Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Solhäll

Allmän information

Det finns gemensamma utrymmen i förrådshuset. Det finns soprum, cykelrum och trädgårdsförråd, tankrum och ett extra förråd. En stor, välskött tomt med fin uteplats.

Brf bildades

1987

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Telia Fiber, ingår i månadsavgiften

Uppvärmning och ventilation

Bergvärme 2009

Byggnadskommentar

Byggnadens avloppssystem är relinat 2014.

Utförda renoveringar

Ett antal underhållsprojekt utfördes under 2020. De största avsåg renovering av taket och högtrycksspolning av avloppet.

Kommande renoveringar

Framtida renoveringar/investeringar gäller främst taket. Styrelsen överväger ett närtidsbehov uppskattat till under 100 tkr och ett framtida behov uppskattat till 1,5-2 miljoner kronor. Vi har också en underhållslista för mindre åtgärder som vi planerar genomföra efter behov och ekonomi.
Löpande underhåll varierar efter behov och ligger på 50-150 tkr per år.

Övriga utrymmen i föreningen

Lägenhetsförråd finns i källaren och på gården. Det finns även förråd för trädgårdsredskap och ett hobbyrum med verktyg.

Byggnader

Byggår

1904

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

6 445 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, vatten, renhållning, bredband/internet och bilplats samt förråd.

Avgiftsförändringar

Efter många år av oförändrad avgift höjdes den med 5% ett par år och kommer att höjas med 5% 2022.

Andelstal

16,9%

Inre reparationsfond

92 500 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

En parkeringsplats med elstolpe tillhör lägenheten.

Typ

P-plats med elvärme

Ingår i avgiften

Ja

Har strömuttag

Ja

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

52 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Erik Albertsson, AN-Profil AB

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Lugnt läge, men ändå gångavstånd till Stocksunds centrum med mataffär, bibliotek, vårdcentral, tandläkare, gym, restauranger m.m. Nära även till förskolor och skolor samt till Cedergrenska tornet.
Fastigheten ligger mittemot Stocksunds hamn och Marina läroverket. I hamnen finns ett mycket trevligt café/restaurang. Fina promenadvägar längs Stocksundet.
Tillgång till en trevlig trädgård, där man kan äta frukost under träden.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta