Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 850 000 SEK / Pris
Adress
Chamottevägen 19, Gustavsberg hamn, Gustavsberg
Typ
Bostadsrätt
KVM
72 kvm
Avgift
4 296 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Underbart läge i läcker trerumsvåning med utblick åt tre håll

Livet är gott i denna supersociala och eleganta bostad där de sociala ytorna är väl tilltagna och himmelsljuset skapar rymd och luft. Kök, matsal och vardagsrum är sammanslagna till en enda härlig och generös öppen planlösning. Därtill skönt sovrum med balkong i söder mot en av de finaste gårdarna i porslinskvarteren. Det andra sovrummet har ett fint gavelfönster åt sydväst med långt blickfång och trevlig kvällssol. Köket är fullt utrustat, har plats för en en rejäl köksö för att maximera bänkytan, och bra access till matsalsdelen med plats för många! Rummets djup gör att såväl matplats som hela vardagsrumsdelen är generös i sina mått och ger utrymme till massor med rymd och stora möblemang om så önskas. Hallen har plats för rejäl skjutdörrsgarderob samt avhängning och skoställ. Dessutom välkomnande blick in mot lägenheten. Stort badrum med tvätt och tork. Klassiska material och färger och dusch med glasväggar. Plats finns för ett badkar om man hellre vill ha det.
Till lägenheten hör ett bra vindsförråd på ca 4 kvm.
En av de första föreningarna i Porslinskvarteren med läge nära hamnen och vattnet.
Tillträde januari -23. Vid intresse kontakta mäklaren.

Allmän information

Pris

3 850 000 SEK (Pris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

72 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Chamottevägen 19

Ort

Gustavsberg

Kommun

Värmdö

Lägenhetsnummer BRF

121

Våningsplan

2 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Glasera Porslinsfabriken

Organisationsnummer

769629-8541

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Glasera Porslinsfabriken äkta bostadsrättsförening belägen på Chamottevägen och Stig Lindbergs gata i Gustavsberg. Föreningen registrerades 2015 och innehar 84 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Besök gärna förenings hemsida: http://www.brfglasera.se och lägenheterna är på 34-89 kvadratmeter fördelade på 1-4 rum och kök. De är ljusa och välplanerade och varje lägenhet har minst en balkong eller uteplats. Fastigheten är bebyggd med två flerbostadshus (2017) och består av 84 st lägenheter och 1 st uthyrd lokal. TV OCH BREDBAND Comhem

Brf bildades

2015

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

COM HEM

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 84
Antal lokaler: 1

Antal lägenheter

84

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 296 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Värme, vatten, bredband

Andelstal

0,0143810

Överlåtelseavgift

1690,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

724,5 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

577 SEK/månad

Försäkringskostnad

212 SEK/månad

Summa driftkostnad

789 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

42 st parkeringsplatser i det närbelägna Porslinsgaraget. Kostnad: 962 kr/mån för oreserverad plats. P-plats med laddstolpe: 1292,50 kr/mån, MC-plats: 469 kr/mån.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

69 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

80 kWh/m²

Energiklass

C

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Bostadsområdet i Gustavsbergs Hamn har blivit en modern småstad med nya bostäder där den kända porslinsfabriken tidigare låg. Här finns vårdcentral, trevliga butiker, Hemköp, apotek, restauranger och caféer. Lägenheten ligger i direkt anslutning till mysiga Gustavsbergs hamn och Farsta Slottsvik och är en nyare del i det centrala Gustavsberg. Här bor ni mitt bland fina strövområden, mycket naturskönt beläget med vackra omgivningar och populära vandringsleder längs havet (Tjustviksrundan och Gottholmarundan). Det finns också tillgång till gym och padelbana. På sommaren kan man spela minigolf och med närheten till vattnet finns möjligheten att hyra kajak och SUP.
Kvarnsjön, på kort promenadväg från lägenheten, är en populär badsjö i närområdet.
Konsthallen "Artipelag" ligger också på gångavstånd från lägenheten. För mer information, se: artipelag.se
Ytterligare några minuter bort finns Gustavsbergs Centrum som erbjuder det mesta av den närservice man behöver: Coop Konsum, flera olika banker, systembolag, apotek, kiosk och frisör för att nämna något. Gustavsbergs Centrum är även knutpunkten för alla bussar på Värmdölandet med sin busscentral.
Utöver kommersiell service erbjuds mycket olika fritidsaktiviteter för alla åldrar. I centrum ligger Ekvallens idrottsplats med konstfrusen bandyplan, ishall, tennishall och sporthall. Gustavsbergsbadet, en badhusanläggning med bl.a. motionsbassäng, rehab bassäng samt en äventyrsavdelning med bl.a. vattenrutschbanor, finns också här.
Med en kort biltur nås både Mölnvik Köpcentrum och Värmdö Marknad finns på promenadavstånd, eller nås enkelt med buss eller bil.
Flera skolor och förskolor ligger i och runt Gustavsberg.

För mer information se kommunens hemsida: www.varmdo.se
För den hästintresserade finns "Gustavsbergs Ryttarsällskap och Skärgårdens Rid & Friskvårdscenter" i närområdet. Se www.skargardens.se
Här får du alla fördelar med att bo nära naturen och ändå ha storstadens utbud på bekvämt avstånd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta