Länk kopierad!

Visningar

sön 23 jan 13:00 - 13:30
Välkommen att anmäla dig till visningen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 695 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Norrlandsgatan 44B, Luthagen, Uppsala
Typ
Bostadsrätt
KVM
76.5 kvm
Avgift
4 077 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Gavel-trea med balkong på attraktiv adress!

Välkommen hem till Norrlandsgatan 44B och denna ytterst välplanerade hörntrea (möjlig 4a) med balkong i attraktiva Luthagen! Är du ute efter ett bekvämt boende i ett lugnt område fast med närhet till allt man kan tänka sig så är detta bostaden för dig. Här bor du i en rymlig och ljus hörnbostad med god standard och flertalet bekvämligheter som bl.a. diskmaskin gott om förvaringsmöjligheter, möjlighet att installera tvättmaskin m.m.

Bostaden i sig erbjuder en välkomnande hall. Ett välutrustat kök med gott om arbetsytor och förvaring i över- och underskåp. Ett rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och annat möblemang om så önskas samt utgång till bostadens härliga balkong i kanonläge. Vidare erbjuds två bra sovrum samt ett fräscht badrum med bl.a. badkar och möjlighet att installera tvättmaskin. Lägenheten har gott om förvaringsmöjligheter samt garderober. Till bostaden hör även två stycken förråd i form av ett rymligt källarförråd, samt ett matkällarförråd. I lägenhetens vardagsrum finns möjlighet att sätta upp en vägg för att göra lägenheten till en mindre 4a.

Här på Norrlandsgatan 44B bor du i populära Luthagen som är ett av Uppsalas attraktivaste områden. På adressen bor du med promenadavstånd till centrala Uppsala, nationsliv, matbutiker, restauranger, shopping och Ekonomikum med flera av Uppsalas olika universitetsinstitutioner. Tycker du om att motionera och promenera finns även fina Stabbyskogen med elljusspår inom kort avstånd från bostaden.

Vänligen anmäl ert intresse till mäklaren för att ta del av all information. Bostäder i området är populära och kan säljas innan visning!

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hall

Ljus och välkommande hall med förvaringsmöjligheter i garderob. Mörkt klinkergolv och tapetserad vägg en bit in för att sedan gå över i vitt.

Kök

Välutrustat kök med gott om arbetsytor och förvaring i över och underskåp. Köket är utrustat med spis/ugn med fläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Ljust golv och ljusa väggar.

Vardagsrum

Stort och rymligt vardagsrum med utgång till bostadens trevliga balkong. i vardagsrummet finns gott om plats för soffgrupp och annat möblemang om så önskas. Rummet kan även göras om i form av att sätta upp en vägg för att skapa ett ytterligare sovrum i lägenheten.

Badrum

Helkaklat och stilrent badrum med möjlighet att sätta in en tvättmaskin. Idag erbjuds wc, badkar, handukstork, handfat med kommod samt spegelskåp ovan.

Sovrum 1

Ljust och lättmöblerat sovrum med plats för både säng och kontorsmöbel om så önskas. Mörkt golv och ljusa väggar.

Sovrum 2

Väl tilltaget sovrum med plats för dubellsäng. Gott om förvaring i garderober. Klinkergolv och ljusa tapetserade väggar.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning 2019-2020

Allmän information

Pris

2 695 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3

Boarea (BOA)

76.5 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Norrlandsgatan 44B

Ort

Uppsala

Kommun

Uppsala

Lägenhetsnummer

12-2040-2-78-6

Våningsplan

1

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf 40 Tiunda

Organisationsnummer

717600-4765

Allmän information

Föreningen HSB 40 Tiunda består av 138 st bostadsrätter med adress Tiundagatan 43 och 45, Sibyllegatan 18 samt Norrlandsgatan 42 och 44. Föreningen har även två hyreslägenheter och två lokaler som hyrs till kommersiell verksamhet. Föreningens hus byggdes 1959-1960.
Antal bostadslägenheter med bostadsrätt
(Till en sammanlagd yta av 10 452 kvm.).

2 rok - 50 st
3 rok - 40 st
4 rok - 32 st
5 rok - 16 st

Föreningen godkänner delat ägande om minst 5%.

Brf bildades

1960

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Ansluten till bredband och IP-telefoni via Telenor (fiber) hastighet 250/250 Mbit/s, samt kabel-tv genom Comhem.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme och Självdrag

Byggnadskommentar

Norrlandsgatan 42 och 44

Utförda renoveringar

2019: OVK utförd och godkänd.
2018: Upprustning av hissar samt målning av trapphus Tiunda 43+45.
2016: Ny utrustning i gymmet, postboxar i entréplan.
2015: Byte portelefoner. OVK utförd och godkänd.
2014: El- och stamrenovering.
2011/12: Byte av garageportar och underhåll av balkongerna.
2010: Renovering av entrédörrar, nytt klinkers i tvättstugor. Nya fönster i alla lägenheter. Ommålning av trapphusen på Sibyllegatan och Norrlandsgatan, byte av radiatorventiler i alla lägenheter i föreningen. Hissrenovering.

Kommande renoveringar

Planerad tak-och fasadrenovering samt löpande underhåll under våren 2022
(kontrollerat med föreningens vicevärd 2022-01-13)

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns det tvättgarage, cykelförråd, barnvagnsförråd, hobbyrum, samlingslokal, övernattningsrum (200 kr/dygn) och lekplatser samt en träningslokal som ligger på entréplan Tiundagan 45. Föreningen har även fyra tvättstugor. Dessa finns på Tiundag 43, 45, Sibylleg 18C och Norrlandsg 44. Det finns flera iordningsställda grillplatser på föreningens gårdar som medlemmar är välkomna att använda.

Lägenhetsförråd finns i bostadshusen. Utöver de större förråden i källare/vinden så finns även mindre matkällarförråd till varje lägenhet.

Antal lägenheter

138

Ekonomi

Månadsavgift

4 077 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår vatten, värme, gemensamt bostadsrättstillägg och kabel-TV grundutbud.

Avgiftsförändringar

Ingen kommande avgiftsförändring
(Kontrollerat med föreningens vicevärd 2022-01-13)

Andelstal

0,71608

Andel av månadsavgift

0,71608

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 14 st varmgarage och 66 st kallgarage. Hyran för kallgarage är 300 kr/månad och för varmgarage kostar 400 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. Det är lång kö till både kallgarage och varmgarage.
Det går via kommunen att få tillstånd för boendeparkering på vissa gator i närheten av föreningens hus, kostnad för detta för närvarande 400 kr/månad.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

116 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Svante Fahlén

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta