Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Södervärnsgatan 3 A, Möllevången, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
64.5 kvm
Avgift
3 635 SEK / mån
Rum
2 rum

Generös 2:a på våning åtta i populära Möllevången!

På åttonde våningen finner man denna trevliga och charmiga bostad på ypperligt läge i hjärtat av Malmö. Här kombineras en genomgående planlösning med kvadratsmarta ytor i ljusa kulörer och modern interiör. Det härliga ljusinsläppet är det som bara våning åtta kan tillföra och ger en fantastisk vy som man kan njuta av i den inglasade balkongen. Här bor du i en av Malmös bästa föreningar på ett enastående läge med en fantastisk innergård.
Med närhet till Folkets Park, shoppingkvarteret Triangeln, cykelavstånd till Pildamm och runt hörnet finner man allt det mysiga Möllevången har att erbjuda av caféer, lekplatser, restauranger och mataffärer. De goda bussförbindelser som finns blir en knappt 10-minuters resa till Malmö C.

Rumsbeskrivning

Hall
Väl inne i bostaden möts vi av en rymlig hall med vackert ekgolv, vita väggar och god förvaring i form av inbyggda garderober.

Kök
Ljust och stilfullt kök med god förvaring. Köket är utrustat med spis, ugn, kyl/frys, dubbelvask och en integrerad bänkdiskmaskin. På golvet ligger samma enhetliga ekgolv och väggarna i vitt.

Vardagsrum
Vidare in välkomnas man till det generösa vardagsrummet som har ett härligt och rikligt ljusinsläpp. Ytan, de ljusa väggarna och eleganta ekgolvet gör att man lätt kan sätta sin egen prägel. Här ryms enkelt en större soffgrupp och matrumsmöblemang.

Sovrum
Från hallen kommer man till det fantastiska sovrummet med vitmålade väggar och god plats för dubbelsäng och sängbord. Intill sovrummet erbjuds en walk-in-closet och det är från sovrummet man även når den trevliga och inglasade balkongen.

Badrum
Modernt och renoverat badrum med ljust kakel och grått klinker. Badrummet är försett med WC, duschkabin, handfat med kommod, handdukstork och tvättmaskin.

Balkong
Det är svårt att missa den fantastiska vy våning åtta erbjuder. Balkongen är i generös storlek och ger ett ypperligt ljusinsläpp. Här får man plats med en utomhusgrupp och ger bostaden en extra social yta för många av årets månader.

Dokument (pdf)

Planlösningar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 995 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

64.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Södervärnsgatan 3 A

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

21-2149-2-122-7

Våningsplan

8 av 9

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Stenbocken i Malmö

Organisationsnummer

746000-6229

Allmän information

HSB Brf Stenbocken är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1964 i samband med byggnationen. Föreningen består av 4 huskroppar på de friköpta fastigheterna Stenbocken 2, 4, 5 och 6, med sammanlagt 410 st bostadsrättslägenheter och en galleria med 4 lokaler och ytterligare 17 lokaler. Fastighetsadresserna är Sofielundsvägen 23 A-E, Södervärnsgatan 3 A-D, Bangatan 6 A-F och Bangatan 4 A-D.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1190 kr år 2021)
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant. (476 kr år 2021).
Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsförening tillkommer även;
-Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB.
-Medlemsavgift 300 kr/adress i familjerelation, betalas per år.

Senaste avgiftshöjningen gjordes 2021-01-01 med 2%. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.
Gemensamt el-avtal har tecknats via föreningen. Varje lägenhet har en el-mätare i lägenheten vilket innebär att man endast betalar för förbrukad el och slipper den fasta el-kostnaden.
Varje hushåll betalar för sin faktiska förbrukning och debitering sker via månadsavin med avstämning kvartalsvis.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Genomförda renoveringar:
2003 Renoveringar av taket.
2003-2004 Fönster byttes och balkongerna glasades in.
2010 Installation av nytt porttelefonsystem.
2012-2013 Vattenstammar och avloppstammar spolades.
2014 Fasad och hissar.
2015 Dörrar, fönster, fasad. OVK utförd.
2017 Loftgångar, yttertak, bebyggdes övernattningslägenhet
2019 Byttes radiatorer i samtliga bostäder.
2019-2020 Renoverades bilgaragen: ny belysning, ventilation och uppförandet av 6 elbilplatser i vardera av de två garagen.
Planerat underhåll:
Föreningen anlägger en ny utemiljö med ny lekplats och nytt områdesskydd, detta pga. renovering av garagebjälklag. Färdigt vid årsskiftet.
2021 Relining av samtliga avloppsstammar, ombyggnad/modernisering av samtliga hissar.
2022 Tvättstugor och takplåt.
2023 Källare och gemensamma utrymmen, fasader.
2024 Ledningar för kall och varmvatten, elsystem.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har totalt 19 gemensamma tvättstugor med tillhörande torkrum och mangelrum.
Föreningen disponerar över en samlingslokal som kan nyttjas mot en avgift om 300kr/tillfälle, gym och en relaxavdelning med bastu samt duschar som kan användas mot en kostnad om 400kr/år och en övernattningslägenhet som går att hyra mot en kostnad om 300kr/natt.
Det finns även cykelrum, barnvagnsrum, bibliotek och hobbyrum som kan nyttjas kostnadsfritt. I föreningen finns en innergård med lekplats och grillmöjligheter.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via ComHem och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 30 kr/mån.
Fiberoptiskt bredband via HSB Bolina 2.0 vilket är en kostnadsfri medlemsförmån.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har två garage med sammanlagt 243 platser varav 6 är elbilsplatser, samt 126 parkeringsplatser på markplan. Garageplats går att hyra för ca 300 kr/mån, parkeringsplats för ca 200 kr/mån och elbilsplats för ca 450kr/mån + elförbrukning. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området, för mer information besök Malmö stads hemsida www.malmo.se.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

KONTAKT
Hemsidan: http://www.hsb.se/malmo/stenbocken
Mail:styrelsen.stenbocken@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Antal lokaler

17

Antal lägenheter

410

Byggnader

Byggår

1964

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 635 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg på 30 kr/mån för Kabel-TV.

Andelstal insats

0,21026

Andel av månadsavgift

0,21026

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

122 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

150 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl