Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 575 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 395 000 SEK / Utgångspris
Adress
Porlabacken 47, Hagsätra, Bandhagen
Typ
Bostadsrätt
KVM
28 kvm
Avgift
2 043 SEK / mån
Rum
1 rum

Låg avgift - nära tunnelbana - Fräscht kök - Renoverat badrum

Välkommen till detta ljusa och mysiga boende på trevliga Porlabacken 47,

Här får du en kostnadseffektiv etta med låg avgift, helkaklat badrum, snyggt uppfräschat kök med diskmaskin och stora fönsterpartier som skapar ett fint ljusinsläpp. Bostaden har nyligen målats om och har en egen sovalkov som rymmer en 140-säng. Dessutom ett stort vardagsrum med plats för soffa, matplats för ca 2-3 personer och TV-möbler. Hall med god förvaring som kompletterar det befintliga källarförrådet och matkällaren som ingår. Ett minst sagt yteffektivt boende perfekt för förstagångsköparen.

Någon minuts promenadavstånd till tunnelbanans gröna linje som tar dig in till Stockholm City på ca 25 minuter. Buss 143 mot Liljeholmen tar dig dessutom mot Älvsjö och pendeltåget på dryga tio minuter. Stabil bostadsrättsförening med god ekonomi och inga kommande avgiftsförändringar. Trevligt grannskap och en fin gemenskap.

Ta chansen nu och förvärva din drömbostad!

Rumsbeskrivning

Genomgående parkettgolv i bostaden (bortsett från badrummet).

Hall
Rymlig hall med två inbyggda garderober, högt i tak och plats för ytterligare en dubbelgarderob. Vita väggar. Gott om plats för avhängning av kläder och förvaring av sådana. Säkerhetsdörr.

Vardagsrum/alkov
Ljust vardagsrum med stora fönsterpartier som släpper in ett härligt ljusinsläpp. Plats för soffa, 140-säng, matbord för ca 2-3 pers samt garderober och tv-möbler.

Kök
Snyggt kök med gråa skåpsluckor, diskmaskin, kombinerad kyl och frys, spis, ugn och kolfilterfläkt. Mycket förvaring i form av skåp.

Badrum
Helkaklat badrum med svart klinkergolv och vitt kakel på väggarna. WC, dusch med vikbara duschväggar, handfat med kommod, spegelskåp.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2021 Energideklaration Stadgar

Allmän information

Pris

1 395 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

1

Boarea (BOA)

28 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Porlabacken 47

Ort

Bandhagen

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Matkällare och ett källarförråd ingår.

Lägenhetsnummer BRF

44

Våningsplan

2 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Porlabacken 1

Organisationsnummer

769615-9255

Allmän information

Porlabacken är en bostadsrättsförening i Hagsätra med två huskroppar på 3 våningar som byggdes 1957. Den totala boytan är 3 360 kvm och lokalytan är 130 kvm. 50 bostadsrätter och 4 hyresrätter.

Föreningen tillåter delat ägande: minsta ägarandel är 10 %.

Föreningen förvaltas av:
Storholmen Förvaltning AB.

Brf bildades

2007

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fastigheterna är anslutna till A3 där det går att beställa, bredband, tv och telefoni. Bredbandet är via fiber där A3 är leverantör. Bredband upp till 1000mb/sek.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

2001 - Putsad fasad.
2015 - Stambyte i kök och badrum.
2015 - 2018 - OVK.
2019 - Tvättstuge-renovering.
2019 - Parkeringsplatser uppfräschade.
2019 - Lokal (35:an) renoverad.
2021 - Byte av garageportar.

I föreningen är det 3-fas (enligt föreningen hemsida). Föreningen tillåter kolfilterfläktar. Uppvärmningen sker med fjärrvärme. Just nu finns inget bygglov för balkonger (2021-03-05).

Kommande renoveringar

Man diskuterar renovering av innergården men inget är fastställt i nuläget.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns källarförråd, matkällare, tvättstuga, grovtvättstuga (för mattor, täcken, etc.) och barnvagnsförråd/cykelförråd. Föreningen har även en möteslokal och ett pingisrum som kan nyttjas av medlemmar.

Antal lokaler

2

Antal hyresrätter

4

Antal lägenheter

54

Lån i BRF

13

Lån i BRF per kvm

9 813

Byggnader

Byggår

1957

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 043 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår värme, VA, källarförråd och matkällare.

Avgiftsförändringar

Inga kommande förändringar av avgiften (kontrollerat 2021-03-05).

Andelstal

0,90631

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

500 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

300 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det finns 10 garageplatser. Går att hyra för 550 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. 27 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra för 250 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö.

Kontakta styrelsen om du vill ställa dig i kö för garage eller parkeringsplats.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

F

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Hagsätra byggdes med start 1957 och har under senare år haft en tillväxt med nyproduktion och ombildningar. Området har senaste tiden ökat markant i popularitet och efterfrågan på lägenheter här ökar hela tiden. I Hagsätra centrum finns den mesta service man kan önska med bl.a. vårdcentral, tandläkare, apotek, bibliotek, livsmedel, kvarterskrogar m.m.

Under sommarhalvåret är Älvsjöbadet med flera bassänger stora gräsytor ett populärt utflyktsmål. Hagsätra idrottsplats med fotbollsplaner och ishockeyrink är ett välbesökt och omtyckt område. Närheten till skog och natur är naturligtvis ett plus.
Det finns flera skolor i området bl.a. Hagsätraskolan (1-9) och ett antal daghem.

Kommunikationerna är mycket bra med fina bussförbindelser till bl.a. Älvsjö station (buss 143). Inom gång och cykelavstånd ligger även Stuvsta centrum med pendeltågsstation och flera bussar som tar dig till Huddinge och söderut. I Hagsätra centrum ligger tunnelbanestation (gröna linjen) tåget tar ca: 20 minuter till Centralen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta