Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 375 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Kapplandsgatan 84A, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
55 kvm
Avgift
2 916 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Tilltalande 2:a med Inglasad balkong!

Nu finns möjligheten att förvärva denna välplanerade och renoverade tvåa på populära Kapplandsgatan. En trappa upp med en härlig inglasad västerbalkong . Ljus och välplanerad lägenhet men stambytt badrum och gott om förvaring.

Här bor du i en lugn och trygg förening. Föreningen har bland annat en gemensam föreningslokal, gästlägenhet och bastu som kan bokas och användas av medlemmarna. Grillplatser fria att användas finns på innergården. Passa på att lära känna dina grannar och låt dessa platser bli mötespunkter och en plats för många trevliga middagar.

Mycket bra kommunikation och här tar du dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. Du tar dig lätt till såväl centrum som havet. Än idag är Högsbo faktiskt en liten stad i staden, där Axel Dahlströms torg som stod klart 1954 fortfarande är navet. Här finns inte bara bageri, matbutik och apotek, du kan också gymma, köpa fredagsräkor eller besöka skönhetssalongen. Här finns även Axelhuset, en given mötesplats för alla åldrar, komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola. Frölunda Torgs butiker nås på under tio minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Det är inga som helst problem att få det bästa av två världar i Högsbo. Knyt på löparskorna eller pumpa däcken på mountainbiken för en uppfriskande tur i Änggårdsbergen eller Slottsskogen, här är det nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på. Men när kvällen närmar sig låter kanske en värmande ramen eller läcker pasta lockande? Såväl restaurangstråken i Linné som de ambitiösa kvarterskrogarna vid Mariaplan nås på bara fem minuter med spårvagn från Marklandsgatan.

Rumsbeskrivning

Rymlig hall med plats för både avhängning och mindre hallmöbel för den som önskar. Från hallen når du alla rum. Väggarna har en snygg tapet i ett mönster med ljusgrått och vitt. På golvet ligger ett matchande klinkergolv i ljusgrått. I anslutning till hallen ligger en rejäl klädkammare som löser det mesta av klädförvaringen.

Vardagsrummet och köket har en halvöppen planlösning då en vägg tagits ner och öppnat upp, vilket ger en social prägel till denna del. På golvet i vardagsrummet ligger den fiskbensmönstrade originalparketten och väggarna är vitmålade samt en fondvägg i grått. Ett stort fönsterparti berikar rummet med ljus och låter det falla över den vackra parketten. Här får du plats för soffgrupp med kompletterande möblemang och en arbetshörna om så önskas.

Stilfullt kök med sinne för både det praktiska och stilfulla. Här erbjuds goda arbetsytor och fantastiska förvaringsmöjligheter. Skåpsstommen är vit med en grå bänkskiva och rektangulärt kakel i vitt som matchar den bakomliggande läggen. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, ugn & micro samt spishäll med ovansittande fläkt. Matplatsen får sin naturliga placering mellan kök och vardagsrum.

Sovrummet är väl tilltaget och rymmer med lätthet både dubbelsäng och kompletterande garderober för extra förvaring. Väggarna är målade i vitt. Härifrån når man även balkongen med västersol som blir en given favoritplats under vår- och sommartid. Den reglerbara inglasningen förlänger nyttjandeperioden.

Badrummet är helkaklat i vitt och sandfärgat klinkergolv. Renoverades i samband med stambytet, som utfördes i föreningens regi. Utrustning som finns är toalett, handfat, ovansittande spegelskåp, handdukstork och badkar med vikbara glasdörrar.

Till lägenheten hör ett förråd.

Renoveringar 2020/2021:
Vardagsrum-Golv, väggar tak- målat och slipat.
Kök- golv, vägar, tak, kakel, kyl, frys, spis och fläkt.
Hall- nytt golv, väggar tak.
Sovrum- nytt golv, tak och vägar.
Klädkammare- Tak och väggar målat samt nytt golv.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning Skörden 2018 Brf Skörden stadgar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 375 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

55 kvm

Gatuadress

Kapplandsgatan 84A

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer

1102

Våningsplan

1

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s Brf Skörden

Organisationsnummer

757200-9384

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB:s Brf Skörden är en trevlig förening med 250 bostadsrättslägenheter fördelat på 29 st. 1 r o k, 77 st. 2 r o k, 123 st. 3 r o k, 15 st. 4 r o k, 6 st. 5 r o k. Husen är trevåningshus, byggda 1961. En stam- och badrumsrenovering är genomförd (2002) och föreningen har även bytt ut all el och satt in automatsäkringar i lägenheterna.

TV OCH BREDBAND
Kabel-tv. Via Comhem, basutbud för tv-kanaler ingår. Se www.comhem.se för mer information om utbud och priser.
Bredband ingår med 10/100 Mbit. 10 Mbit ingår för varje bostad. Högre hastighet och fler tjänster går att köpa av Telia. Till varje bostad ingår även en router med inbyggt WI-FI som Telia levererat.

GÅRDSPLATS
Bostadsrättsföreningen Skörden har härliga gröna gårdar med tillgång till grill- och lekplatser.

BYGGNADSÅR
1961

Juridisk person kan accepteras

Nej

Utförda renoveringar

1995/1996: Utbyggnad av balkonger och inglasning, byte av fönster
2002/2003: Stambyte, el, renovering av badrum
2003/2004: Målning av trapphus samt nya säkerhetsdörrar
2004/2005: Nybyggnad av 4 bostadsrättslägenheter från hyreslokaler, ombyggnad av gården Kapplandsgatan 84-112
2005/2006: Nybyggnad av två bostadsrättslägenheter från föreningslokal, nybyggnad gård på Kapplandsgatan 120-148, nybyggnad föreningslokal i före detta hyreslokal
2006/2007: Ytterdörrar till cykel- och soprum
2010/2011: Ombyggnad av innergårdar
2015/2016: Dränering
2016/2017: Bergvärme
2017: Ny bastu.
2018/2019 Nya porttelefoner
2018/2019 Nya belysningsarmaturer i i trapphusen.
2020/2021: Renovering av tak och fasader samt planerar även att förbättra ventilationen

Kommande renoveringar

Framledes kommer föreningen ta fram ett bricklåssystem för entré och övriga utrymmen samt digital bokning av tvättstuga, övernattningslägenhet och föreningslokal.

Kommande större underhåll är tak.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 250
Antal lokaler: 5

GEMENSAMMA UTRYMMEN
En övernattningslägenhet som kan hyras av föreningens medlemmar, den kostar 200 kr per natt och debiteras via hyresavin.
Det finns också cykel- och barnvagnsrum, nyrenoverad bastu och tre biltvättplatser.

Föreningslokal som kan hyras av föreningens medlemmar. Lokalen är utrustad med 40+ sittplatser och har matmöjligheter med kylskåp och spis/ugn etc. Det är dock inte tillåtet att laga mat i lokalen, bara att varmhålla. Det går även bra att använda lokalen för konferens om så önskas. Projektor finns att nyttja. Lokalen kostar 300 kr per tillfälle och debiteras via hyresavin.

Antal lägenheter

250

Byggnader

Byggår

1961

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 916 SEK/månad

Andelstal insats

0,34736%

Andel av månadsavgift

0,34736%

Inre reparationsfond

1 485 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkeringsplats och garageplats finns att hyra. Separat kö.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy