Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 13 010 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
11 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Skillinggränd 5, 1,5 tr, Kungsholmen - Norr Mälarstrand, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
115 kvm
Avgift
4 889 SEK / mån
Rum
4.5 rum

Ansvarig mäklare

Carina Larsson
Ansvarig mäklare Carina Larsson

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Invid Norr Mälarstrand -Stora fönster i två väderstreck -Balkong i väst & öppen spis - Skuldfri brf

Underbart 20-talsboende som renoverats varsamt med bevarade originaldetaljer och med stilsäker blick. Här bor du invid Norr Mälarstrand på en attraktiv adress och i en skuldfri förening som äger marken. Redan utanför porten blir du kär i den vackra fastigheten med gräsmatta och vackra rosor utanför entrén. I det pampiga och luftiga trapphuset med marmortrappa tar du dig 1,5 våningar upp till denna magiska lägenhet.

Lägenheten bjuder på en underbar rymd med cirka 2,85 cm i takhöjd och stora spröjsade fönster i två väderstreck. Här finner du generösa sällskapsytor som ligger i direkt anslutning till varandra med matsal/bibliotek som öppnar upp mot det stora vardagsrummet. I matsalen finns en fungerande öppen spis som värmer och skänker en härlig mysfaktor under vinterhalvåret. Från det intilliggande vardagsrummet ger två stora fönster ett härligt ljusinsläpp samt har en underbar vy mot grönska och Stadshusets torn med Kungliga myntet i förgrunden. Infällda och skjutbara pardörrar i original sitter mellan matsalen och masterbedroom där du även når lägenheten balkong. Den rymliga balkongen har ett soligt västläge och har utsikt mot föreningens lugna och grönskande innergård. Sovrummet har två stora fönster för ljusinsläpp och med pardörrarna öppna mot matsal och vardagsrum får du en genomgående vy i två väderstreck. Det stilrent renoverade köket är stort och ger dig fantastisk förvaring i grå skåpinredning. Här finns även utrymme att möblera med matbord för 4-6 personer.
I såväl masterbedroom som i sovrummet som du når via vardagsrummet finner du generösa ytor att möblera med såväl dubbelsäng, arbetsplats och extra förvaring. I båda rummen finns även mycket bra förvaring i garderober som löper längs med en av väggarna. I sovrummet som vetter ut mot Skillinggränd kan du vakna till utsikten över Stadshustornet med grönskande trädkronor framför. Lägenhetens mindre sovrum når du via en passage från köket där det även finns platsbyggda garderober för förvaring. Sovrummet som har ett lugnt läge mot innergården passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Lägenhetens lyxigt stora badrum är förberett för tvättpelare. Genomgående är lägenheten i mycket gott skick och har vackert bevarade originalgolv, speglade innerdörrar, takrosetter samt fönsterbänkar i sten.

Här flyttar du in i en ytterst välskött och skuldfri bostadsrättsförening som äger marken. Till lägenheten hör två förråd och ytterligare förråd finns att hyra i föreningen.

Redan när du viker av från Hantverkargatan och når Skillinggränds lugna kvarter inser du vilket underbart läge fastigheten har. Här ser du direkt Riddarfjärdens vatten och framför fastigheten ligger grönskande gräsmattor och blommande planteringar. Passerar du förbi huset når du direkt vackra Norr Mälarstrand med promenad- och löparspår som tar dig runt Kungsholmen längs med vattnet. Tar du till vänster når du Stadshuset och tar du till höger kantras strandpromenaden av populära restauranger som Orangeriet, Trattorian och Mälarpaviljongen. Längs med Norr Mälarstrand finns flertalet restauranger, blomsteraffär mm. Du når snabbt Kungsholmstorg med all tänkbar service och torghandlare för frukt och blommor. Går du upp mot Hantverkargatan passerar flertalet bussar förbi samt att du når tunnelbanans blå linje Rådhuset ligger strax över gatan. Med ca. 10 minuters promenad når du även City och T-centralen.

Rumsbeskrivning

HALL
Till vänster om entrén finns hatthylla i original som ger plats för ytterkläder och skor. Lite längre in finns ytterligare avhängningsmöjligheter samt en garderob för förvaring. Hallen tar dig vidare in mot matrum och vardagsrum samt att du till höger om entrén hittar lägenhetens kök. Väggarna är målade i en sober grå nyans och på golvet ligger en oljad ekparkett i original som även återfinns i matrum och vardagsrum. På hallens vänstra sida når du badrummet.

MATSAL/BIBLIOTEK
I matsalen kan du njuta av värmen och mysfaktorn från den öppna spisen som pryder rummets ena hörn. Här kan du duka upp med ett stort middagsbord för 8-10 middagsgäster som även kan förlängs till ett långbord mot vardagsrummet. Matrummet öppnar upp i varsitt väderstreck mot vardagsrummet samt mot masterbedroom . Mot masterbedroom kan du stänga till med speglade pardörrar som sitter infällda i väggen. De vitmålade väggarna är återkommande i flertalet rum.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet bjuder på en underbar rymd och ger dig generösa ytor för sällskapsdel och övrig möblering. Två stora spröjsade fönster skänker fantastiskt ljusinsläpp och presenterar en underbar utsikt mot grönska samt mot Stadshustornet med Kungliga myntet i förgrunden. I och med att vardagsrummet förlängs ut mot matsalen kan du även här njuta av mysfaktorn från den öppna spisen.

KÖK
I det stora köket finner du mycket bra förvaring i grå över- och underskåp som löper längs med ena väggen. Bakom den generösa arbetsytan kvartskomposit sitter ett vitt kakel och ovanför samt under överskåpen finns infällda spotlights för extra belysning. En fullstor kyl och frys samt diskmaskinen sitter dolda bakom skåpfronter. I övrigt består vitvarorna av ugn och micro i högskåp, fläkt samt induktionshäll infälld i bänkskivan. Invid det stora spröjsade fönstret finns plats att möblera med middagsbord för 4-6 middagsgäster. Köket som du når via hallen tar dig vidare mot masterbedroom samt lägenhetens barnrum/gästrum/kontor. I passagen mot de båda sovrummen finns två garderober som ger dig mycket bra förvaring.

MASTERBEDROOM
I lägenhetens masterbedroom finner du generösa ytor att möblera med dubbelsäng och en arbetsplats. Invid pardörrarna som öppnar upp mot matsal/bibliotek står på varsin sida dubbelgarderober som ger dig mycket bra förvaring . Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och i rummet finns också gott om utrymme för övrig möblering. Två stora spröjsade fönster ger härligt ljusinsläpp och vetter ut mot föreningens tysta och grönskande innergård. Härifrån når du även lägenhetens rymliga balkong som bjuder på värmande eftermiddag-kvällssol.

SOVRUM 1
Lägenhetens andra stora sovrum når du via vardagsrummet och även här finns gott om utrymme för dubbelsäng och arbetsplats. Längs med ena väggen löper mycket bra förvaring i stora garderober med skjutdörrar och rummet har ett stort spröjsat fönster för ljusinsläpp. Från fönstret har du utsikt över lugna och grönskande Skillinggränd och kan vakna samt somna till utsikten över vackra Kungliga myntet och Stadshustornet.

SOVRUM 2
Sovrum 2 passar utmärkt som barnrum/gästrum eller kontor. Rummet som du når via en passage från köket samt via masterbedroom har ett stort spröjsat fönster som vetter mot föreningens innergård.

BADRUM
Det lyxigt stora badrummet har vitkaklade väggar samt grå klinkergolv med golvvärme. Takduschen skärmas av med en kaklad vägg samt glasdörrar och på andra sidan väggen finns toalettstolen. Här finns dubbla handfat med bred kommod samt spegelskåp ovanför. På höger sida av kommoden finns fantastisk skåpförvaring som sitter infälld i väggen dold bakom skåpfronter. I badrummets bortre del finner du ytterligare förvaring i en bred kommod samt en handdukstork. Här är det även förberett för tvättpelare.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2019 Brf Fem Skilling Energideklaration Brf Fem Skilling Stadgar Brf Fem Skilling

Länkar

Film

Allmän information

Pris

11 995 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

4.5 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

115 kvm

Gatuadress

Skillinggränd 5, 1,5 tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd

Lägenhetsnummer

6

Våningsplan

1,5 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Ekonomi

Månadsavgift

4 889 SEK/månad. I avgiften ingår värme och vatten

Andelstal

7,105

Andel av månadsavgift

6,84

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Fem Skilling

Organisationsnummer

769603-4789

Allmän information

FÖRENINGEN
Brf Fem Skilling förvärvade fastigheten 2006 och består idag av 18 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen huserar på en attraktiv adress på en lugn och grönskande gata precis intill vackra Norr Mälarstrand med Stadshuset runt hörnet.

RENOVERINGAR
Föreningen utför löpande underhåll på fastigheten och stora renoveringar har sett ut enligt följande:
2019 - Radonsanering i källaren där värden nu är näst intill noll, gården iordningställdes med uteplats, gräsmatta och nya utemöbler
2018 - Renovering av källarlokalen, OVK
2017 - Anslutning av fiberkabel, Inbyggnad av elcentral, uppfräschning av källarlokal, förbättrat brandskydd
2016 - Spolning och filmning av stammar, renoveringsmålning av samtliga fönster, byte av 3 balkongdörrar, byte av värmeväxlaren till undercentralen, injustering av alla radiatorer
2015 - Genomgång av alla rökkanaler, byte av styrenhet till undercentral.
2014 - Inrättande av två förråd och renovering av dörr till cykelförråd
2012 - Inköp av trädgårdsmöbler
2011 - Tillbyggnad av 9 balkonger, ommålning av yttertak, automatisk avvisningsutrustning på tak och i stuprör,
2010 - Grundmålning av yttertak, kontroll av alla radiatorer samt byte av vissa, tätning av samtliga rökkanaler
2009 - Filmning av hela avloppssystemet, spolning av stammar, OVK-besiktning, beskärning av träd mot gatan
2008 - Upprustning av lägenhet inför försäljning, om- och nyplantering av rabatter, utbyte av alla radiatorventiler, renovering och ommålning av samtliga fönsters ytterpartier
2007 - Injustering och optimering av värmesystemet, nytt system för sophantering, omisolering och omdränering av grunden mot gatan.
2001- Fjärrvärme installerades, två nya elstigare är dragna i trapphuset och 10 av 17 lägenheter är anslutna till nya elstigar
1995 Renoverades fasaden och kungsbalkongen samt värmeisolering och dränering av grunden mot gården
1990 - Hissens styrsystem byttes
1980 Stambyte samt renovering av badrum i de större lägenheterna. För de mindre lägenheterna utförs stambyte successivt vid behov.

EKONOMI
Föreningen har en mycket god ekonomi och är idag skuldfria med cirka 2 miljoner i kassan

KABEL-TV och BREDBAND
Kabel-TV och bredband leverareas via ComHem är ett grundutbud av tv-kanaler ingår i avgiften. Till hösten planerar föreningen att dra fram fiber till respektive lägenheten.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Föreningen har en underbar grönskande gård som om sommaren möbleras med utemöbler
- I källaren finns en föreningslokal med 4 sängar, toalett och kylskåp som medlemmarna kan hyra för en billig summa när vänner och familj är på besök.
- Tvättstuga ligger belägen i källaren och är utrustad med tvättmaskin, torktumlar, torkskåp och mangel
- Till vänster om entrén ligger cykel- och barnvagnsrum

Byggnader

Byggår

1929

Hiss finns

Ja

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

122 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl