Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 3 650 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 750 000 SEK / Utgångspris
Adress
Smörgatan 14, Kallebäck, GÖTEBORG
Typ
Bostadsrätt
KVM
88 kvm
Avgift
5 859 SEK / mån
Rum
4 rum

Genomgångsfyra med social planlösning och nyrenoverade badrum

Välkommen till en öppen och socialt planerad fyra med dubbla toaletter och en stor inglasad balkong i lummigt västerläge. Bostaden är fint renoverad med ett vitt kök i öppen planlösning med vardagsrummet samt att både gästtoaletten och badrummet är renoverade år 2021. Balkongen är drygt 8m² och ger härlig eftermiddags-/kvällssol. Mycket stabil förening och parkeringsmöjligheter finns att tillgå till en låg kostnad.

I Kallebäck bor du med naturen som granne och en kort promenad tar dig till Delsjön där du finner löpspår, badplats, golf m.m. Här finns närservice i form av matbutik, frisör, pizzeria och du finner även flera förskolor i området samt närhet till Skårsskolan via cykelleder. Flertal lekplatser i närheten passar småbarnsfamiljer perfekt. Några minuters promenad eller bilfärd tar dig till ICA Maxi på Mölndalsvägen medan busslinjerna 50 och 86 är frekventa och tar dig till centrum respektive Mölndals innerstad på 10 minuter. Till Chalmers på ca 20 minuter.

Kallebäck har en mycket positiv utveckling framför sig, då nybyggnadsprojekt för handel, kontor och boende i olika former just nu byggs. Detta kommer bidra till ökat serviceutbud, fler mötesplatser och en ännu trevligare stadsdel inom de närmsta åren.

Rumsbeskrivning

Hall

Innanför säkerhetsdörren möts vi av en välkomnande hall med ett praktiskt grått klinkergolv som sedan övergår till ett parkettgolv. Vitmålade väggar är genomgående för bostaden. Plats för hatthylla och skoförvaring finns till vänster innanför entrén.

WC

Gästtoaletten som nås från hallen är nyrenoverad och har fått halvkaklade väggar i vitt samt ett grått klinker på golvet. Andra höjdpunkter är att det finns vädringsfönster, golvvärme samt tvättmaskin med Wi-Fi uppkoppling.
Övrig utrustning utgörs av: WC, handfat, samt spegel med belysning.

Sovrum

I anslutning till entrén ligger bostadens första sovrum. Vitmålade väggar och fina golv. Ljusinsläpp via fönster i öster och förvaring erbjuds i fyra platsbyggda garderober. Här ryms både dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna eller förvaringsmöbel.

Kök/Vardagsrum

Köket har en härligt social planlösning mot vardagsrummet då det är öppet mellan rummen. Matsalsbord för 4-6 personer faller sig naturligt mellan de båda rummen och vardagsrummet rymmer med enkelhet den stora soffgruppen. Köket har tidlöst vita ramluckor, svart bänkyta och ett vitt kakel som skydd ovan bänkytorna.
Den maskinella utrustningen kommer från Siemens och består av: induktionshäll med variabel kokzon, varmluftsugn i arbetshöjd, kyl, frys, inbyggd mikrovågsugn samt diskmaskin (Asko).

Balkong

Balkongen har ett härligt västerläge som ger eftermiddags-/kvällssol. Balkongens inglasning går att skjuta åt sidan för en helt öppen känsla och har infällda spotlights i innertaket samt utrustad med plisségardiner för sommarens varmare dagar. Lummig utsikt mot ravinen.

Sovrum

Längst in i bostaden finner vi de andra två sovrummen. Belägna på varsin sida om det nyrenoverade badrummet. Här finner vi vitmålade väggar och ett fint golv. Ljusinsläpp från fönster i öster och förvaring i tre platsbyggda garderober. Plats för säng, arbetshörna samt förvaringsmöbel vid behov.

Badrum

Från hallen nås badrummet som är renoverat år 2021 i samband med föreningens stambyte. Badrummet har fått ett vitt kakel och ett grått klinkers. Badrummet är välutrustat och påkostat med infällda spotlights i taket, duschhörna med vikbara glasväggar och takdusch, wc, golvvärme, handdukstork. Vi finner också eluttag och gott om förvaring i kommod och spegelskåp.

Sovrum

Det största av de tre sovrummen ligger till höger om badrummet och erbjuder förvaring i tre garderober. Fina golv och vitmålade väggar. Här ryms dubbelsängen med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel eller arbetsplats. Ljusinsläpp från fönster i väst.

Välkommen hem.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2020 Stadgar Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 750 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

88 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Smörgatan 14

Ort

GÖTEBORG

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer

11

Våningsplan

3 av 4

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Smörgatan 12-18

Organisationsnummer

769614-4927

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen äger byggnaden på fastigheten Kallebäck 12:5 som är upplåten med tomträtt. Fastigheten är belägen på Smörgatan 12-18. Byggnaden är uppförd 1960 och består av ett fyravåningshus med 32 lägenheter. Föreningen upplåter 31 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt.

Parkering:
Föreningen har 10 st garageplatser samt 20 st parkeringsplatser. En utomhusparkering kostar 350 kr/mån och en garageplats kostar 650 kr/mån. För att ha tillgång att ladda elbil tillkommer 300kr/mån.
Till dessa är det separat kö. Parkering kommer finnas tillgängligt när stambytet är klart (2020-08-30).

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gemensam tvättstuga med tillhörande torkrum som ligger i källarplan mellan port 16 och 18
Gym
Cykelrum och barnvagnsrum
Styrelserum
Varje lägenhet har ett eget förråd
Föreningen har även nyanlagda uteplatser på båda sidor av huset med grillmöjligheter intill föreningens lekplats.

Renoveringar:
2008 - Relining av stammar.
2009 - Dränering runt fastigheten samt sanering av krypgrund med tillhörande rör samt att mekanisk ventilation installerades.
2015 - En ny underhållsplan upprättades.
2015 - Målning av grund, underhåll av fönster i allmänna utrymmen.
2015 - Projektering för nya balkonger.
2015 - Garagelängan målad, taket bytt, nya armaturer samt översyn av alla portar.
2015 - Byte av expansionskärl och cirkulationspump varmvatten.
2015 - Förstärkt säkerhet i källarplan/förråd.
2015 - Ytterligare investering i gymmet med nytt löpband och träningscykel.
2016 - Dräneringspump bytt för dagvattenbrunnar.
2016 - Entrétak över portar samt över ingång cykelrum.
2016 - Allmän el från elcentral till trapphus m.m. delvis bytt.
2016 - Nytt belysningssystem med rörelse/LED lampor i trapphus och källargångar.
2016 - Akustik i trapphus och tvättstuga.
2016 - Trapphus, källargångar samt tvättstugans ytskikt, väggar, tak och golv åtgärdade.
2017 - Nya balkonger med inglasning, installation av 3 uttag för laddning av elbilar, nya porttelefoner. Avloppssystemet är underhållsspolat. Nya dörrar och fönster i marklägenheterna samt förberedelser för uteplatser.
2018 - Uteplatserna färdigställda våren 2018
2018 - Tomtens baksida har inhägnats med staket och häckar.
2018 - Ny stensatt uteplats/grillplats på baksidan och pergola byggd på framsidan.
2018 - Ny utebelysning utmed framsidans mur och ny belysning vid miljöstationen
2018 - Låsbara sopluckor
2018 - Tomträtt omförhandlad, ny avtalsperiod 2019-2039.

För mer information angående genomförda renoveringar hänvisas till årsredovisningen där en längre redogörelse görs.

Pågående renoveringar
2021 - Stambyte

Ekonomi
Föreningen har en god ekonomi. Det finns i dagsläget inga planer på att förändra månadsavgiften.

Ovanstående information har hämtats från föreningens hemsida, senaste årsredovisningen och kontakt med styrelsen. (2020-08-30).

BYGGNADSÅR
1960

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 32
Antal hyresrätter: 1

Antal hyresrätter

1

Antal lägenheter

32

Byggnader

Byggår

1960

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

5 859 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv samt ett balkongtillägg om 245kr

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

113 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

124 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta