Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 695 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Mäster Henriksgatan 11D, S:t Knut, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
72 kvm, biarea 11 kvm
Avgift
1 965 SEK / mån
Rum
3 rum

Pittoresk etagelägenhet i omtyckta kulturhusen!

Nu kan vi med stolthet äntligen presentera denna fantastiska etagelägenhet som ligger
i våra vackra pastellfärgade kulturhus.
Bland S:t Knuts mysiga kullerstensgator finner ni nu en karaktäristisk trerummare där möjlighet finns för att bygga till ytterligare rum om önskas.

Här har ni ett naturligt tänk där moderna detaljer möter tidstypiska attribut från 1930-talet som charmigt brädgolv, tilltagen takhöjd och lamprosetter. Man finner ett hemtrevligt kök där påkostade materialval är gjorda för att skapa en lyxig känsla tillsammans med det glamoröst renoverade badrummet. Ni har en magisk ovanvåning där husets karaktär utmärks genom den charmiga tegelväggen med kamin, snedtak med takfönster samt det fantastiska träbjälklaget som man får ta del av på båda våningar. Bostaden erbjuder er spatiösa ytor där varje kvadratmeter är planerad med fingertoppskänsla. Mäster Henriksgatan 11 är enastående anpassat för de mindre familjer såsom paret som sätter värde på karismatiska detaljer.
Föreningen har en fenomenal innergård som går runt hela byggnaden. Här har ni ljuvliga planteringar som fjärilsbuskar, flertalet daggkåpa, lagerhägg, lavender och romantiska syrener. Till varje trapphus tillhör en berså i avenbok där ni kan avnjut morgonkaffet såsom ha mysiga kvällsmiddagar under det varmare halvåret.

Området S:t Knut präglas av pastellfärgade byggnader, mysiga fik runt varje hörn och kulturell atmosfär. Ni har närhet till all tänkbar service som önskas såsom närhet till Malmös citypuls. Det omtalade S:t Knuts torg har ni endast ett stenkast från er bostad där restauranger och fik förlänger sina serveringar under sommarhalvåret såsom livliga Folkets Park.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN
HALL:
Från föreningens grönskande innergård går man in i trapphus D för att ta sig upp till bostaden på andra våningen. Ni kliver direkt in i den spatiösa hallen där ni möts av det vackra slipade (2020) brädgolvet som leder er vidare till bostadens samtliga rum. Ni har väggar klädda i vitt som ger er en stilren atmosfär för bostaden. Det finns utrymme för hatt- och skohylla såsom annat möblemang.

SOVRUM:
Med fönster ut mot innergården har ni det rofyllda sovrummet. Ni har en lugn pastellblå kulör på väggar som tillsammans med den charmiga dörr och taklister skapar en karaktäristisk känsla. Här har ni god plats för dubbelsäng och ytterligare förvaring om önskas.

BADRUM:
Det glamoröst renoverade badrummet från 2020 är en av de många exklusiva detaljer som utmärker bostaden. Påkostade materialval är gjorda där ni har en ljuvlig skogsgrön fasat kakel som tillsammans med Terrazzo klinkers ger er känslan av lyx. Andra detaljer som utmärker badrummet är duschutrymmet där glasdörrarna sträcker sig längst hela badrummets kortsida. Badrummet är även utrustat med stilren kommod med spegel ovanför, wc samt handdukstork.

KÖK:
Till er som är förtjusta i långa mysiga middagar har ni nu ett enastående kök där era gäster kan avnjuta ett glas vin medans middagen tillagas. Detta karaktäristiska rum erbjuder er det moderna tillsammans med tidstypiska attribut. Ni har ett stilrent kök där ni finner vita köksluckor, bänkskiva i mörk sten samt vitt kakel ovanför som gjordes 2018. Ni har påkostade vitvaror från SMEG där ni har en större spis med fläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Köket utstrålar charmiga detaljer där det vackra brädgolvet möter lamprosetter och det förtjusande bjälklaget.
Från köket tar man sig även upp till andra våningen.

OVANVÅNING:
På den magiska ovanvåningen har ni i nuläget ett stort allrum och hemmakontor. Här finns det olika valmöjligheter där man kan bygga till ett rum genom en glasvägg. Ni har detsamma brädgolv på ovanvåning som på entréplan för en mer enhetlig känsla. Den generösa takhöjden skapar en luftig atmosfär där ni även genom bjälklaget får en översikt över köket på entréplan. Under de mer kyligare dagar kan ni tända upp kaminen på ovanvåningen och avnjuta de mysiga höstkvällarna.
Byggnaden präglas av 30-talet där husets karaktär lyfts fram på ovanvåningen genom tegelväggen där kaminen är placerad, det fascinerade bjälklaget och takfönstret.
Det finns även här en utgång till trapphuset.

Dokument (pdf)

Planlösningar BRF Liljan A?rsredovisning 2020 BRF Liljan Stadgar

Länkar

Bostadsfilm

Allmän information

Pris

3 695 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 1 Sovrum

Max antal sovrum

2

Boarea (BOA)

72 kvm

Biarea (BIA)

11 kvm

Areauppgift enligt

Mätning

Gatuadress

Mäster Henriksgatan 11D

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

0009

Våningsplan

2 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Liljan

Organisationsnummer

746000-2962

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Liljan i Malmö är en äkta bostadsrättsförening som äger marken för Ollonet 2 i Malmö. Föreningen upplåter 11 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen bildades 1994 och byggnaden är uppförd 1933.
Föreningen köpte nyligen (2021) loss marken för Ollonet 2 från Malmö Kommun.

EKONOMI
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Pantsättningsavgift 1 % gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättare (476 kr år 2021).
Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar denna avgift (1190 kr år 2021).

Senaste avgiftshöjningen: Avgiften höjdes i oktober 2021 med 4 %.
Planerade avgiftshöjningar: Under 2022 är ingen ytterligare höjning planerad men avgifterna kommer att höjas med 2 % per år under fem år från och med 2023-2028 för att gradvis kompensera för utökade räntekostnader i och med friköpet av tomträtten 2021. (Kontrollerat med föreningen 21/9-2021).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Gjorda renoveringar
2020, Gemensamma utrymmen
2016, Markytor, dränering
2015, Torktumlare
2014, Värme:plattpaket
2013, Takrenovering
2009, Stambyte
2008, Relining
Planerade renoveringar

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen innehar en ljuvlig innergård där varje trapphus har en gemensam berså.
Utöver den gemensamma trädgården har föreningen tvättstuga samt pannrum/redskapsrum.

KABEL- TV OCH BREDBAND
Kabel- tv samt bredband levereras via ComHem. En avgift för kabel-tv och bredband tillkommer på 173kr/månad.

GARAGE OCH PARKERING
Boendeparkering råder i området. För mer information, besök malmo.se.

ÖVRIGT
Föreningen tillåter delat ägande så länge kravet för permanent boende uppfylls.
Föreningen tillåter inte juridisk medlem.
I föreningens försäkring ingår bostadsrättstillägg och ingår i månadsavgiften.

KONTAKT
Styrelseordförande Petter Hartman

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

1994

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Byggnadskommentar

Renoveringar gjorda i lägenheten:
2020, Badrum
2020, Slipat golv
2020, Målat väggar och tak
2020, Säkerhetsdörr
2020, Nya listor runt bjälklag
2020, Besiktning samt sotning av kamin
2018, Kaklat i köket

Byggnader

Byggår

1933

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

1 965 SEK/månad. I avgiften ingår Obligatoriskt tillägg tillkommer på 934 kr avseende kabel- tv + bredband (173 kr), värmeavgift (601 kr) samt kallvatten avgift (160 kr).

Andelstal

5,68175

Andel av månadsavgift

5,59556

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Antal personer i hushållet

2

Beskrivning

Områdesbeskrivning

S:t Knut är området för dig som gillar det bevarade och charmiga. Här har funkishusen pampiga entréhallar, gallerhissar och högt i tak. Här kryllar det av välbesökta caféer och restauranger. I närområdet finner du även mataffär och gym. Från Mäster Danielsgatan har du endast kort promenadavstånd till stadens centrum, ett stenkast till Malmös bästa bussförbindelser och endast några minuters bilfärd till motorväg. Möllevångens pulserade krogliv frestar runt hörnet och närheten till Folkets Park lockar såväl gammal som ung.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy