Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Flottbrovägen 27, Kungsholmen - Stora Essingen, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
62 kvm
Avgift
2 913 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Exklusiv etagelägenhet - 4,4m i takhöjd - stor uteplats i gavel

Välkommen till denna etagelägenhet i gavel med radhuskänsla. Här bor ni i en bostad i toppklass med genomgående exklusiva materialval, ca 4,4 meter i takhöjd, grönskande uteplats i gavel samt stora fönsterpartier för fantastiskt ljusinsläpp. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum i kombination med den enastående takhöjden och de höga fönsterpartierna ger lägenheten en klockren social yta med underbar rymd som måste upplevas på plats. Från det stora sociala rummet finns direktkontakt med uteplats i gavel som blir ett extrarum under sommarmånaderna och ger er såväl förmiddags- som kvällssol. I bostaden har ni även ett exklusivt och fullt utrustat badrum samt ett väl tilltaget sovrum varifrån ni blickar ut över det nedre våningsplanet. Gott om förvaring i inbyggd garderob och klädkammare. Delar av lägenheten går som biarea och den totala ytan är 62 kvm, dvs 40,1 boarea + 22,3 biarea. Till bostaden hör dessutom ett förråd.

Stor, stabil och extremt välskött förening med mycket god ekonomi. Väldigt låg belåning om 1127 kr/kvm och kassa större än de långfristiga skulderna. Under 2018 producerades 10 nya bostäder i föreningen och detta är en av dessa. I föreningen finns även en gemensam trädgård med pergola, grill, trädgårdsmöbler och vida gräsytor.

Smått oslagbara kommunikationsmöjligheter med direkt närhet till både tvärbanan, som går mellan Solna station och Sickla Udde via Alvik och Liljeholmen, och 1:ans buss som tar dig in genom city och hela vägen till Frihamnen via bland annat Fridhemsplan, Hötorget och Stureplan. Buss 56 och 91 finns också att tillgå. Sommartid går det naturligtvis att ta färjan in till city och Stadshuset eller ut till Drottningholm.

Stora Essingen har skärgårdskänsla mitt i stan! Atmosfären är gemytlig och här finns kvarterskrogar, mataffärer, caféer samt flera badställen inom gångavstånd. Självklart finns här även ett vackert promenadstråk längs vattnet. Stora Essingen ligger på cykel/gångavstånd från centrala Kungsholmen och city. Ni kan promenera hela vägen in till centrala Stockholm via vattnet och då passerar ni både Rålambshovsparken, Smedsuddsbadet samt Norr Mälarstrands vackra promenadstråk.

Rumsbeskrivning

KÖK
Stilrent platsbyggt kök från Marbodal. Integrerad maskinpark från Siemens med induktionshäll, inbyggnadsugn med mikrofunktion, köksfläkt, diskmaskin och kyl/frys. I direktanslutning till köket finns plats för matbord för de större sällskapen.

VARDAGSRUM
Mycket generös social yta som är sammanlänkat med köket i en öppen planlösning. Flera stora ljusinsläpp. Vitpigmenterade ekgolv med matt lack och vita väggar.

SOVRUM
På övre plan finns det rofyllda sovrummet med en egen klädkammare i anslutning. Vitpigmenterade och mattlackade ekgolv och vita väggar. Fönster mot gård.

BADRUM
Helkaklat badrum med golv och väggar i exklusiv marmor terrazzo . Badrummet är utrustat med tvättmaskin samt torktumlare från Siemens. Takdusch i svart krom med glasvägg, wc, kommod i svart ek och spegel med belysning infällt i vägg. Här finns även spotlights i tak, golvvärme och handdukstork.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2020 Stadgar Energideklaration

Allmän information

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

62 kvm

Boareabeskrivning

Boarea 40,1 + biarea 22,3 kvm.

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Flottbrovägen 27

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Till bostaden hör ett förråd.

Lägenhetsnummer

198

Våningsplan

BV

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Klädstrecket 24

Organisationsnummer

769614-4075

Allmän information

Brf Klädstrecket 24. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av adresserna Badstrandsvägen 20-26, Flottbrovägen 23-25 och Gammelgårdsvägen 26 A-J. Föreningen äger två fastigheter med totalt 84 lägenheter. Föreningen har även tre hyresrätter och tre lokaler.

Föreningen har en fantastiskt välskött ekonomi med större kassa än långfristiga skulder.

RENOVERINGAR
2021 - Bygglov erhålls för de 4st utvidgade lägenheterna på vinden Badstrandshuset, vilket även omfattar att 10 befintliga takfönster byts ut emot 22 st nya och något större i den takentreprenad (byte av papp, läkt, tegel och skorstensinklädnader) som också utförs under året.
2020 - Utförsäljning av delar av vindsutrymme och tidigare torkrum. Detta har inbringat ca 6 miljoner till föreningen. Ombyggnaden beräknas vara klar första halvåret 2022.
Föreningen har även sålt ut en källarlokal som inbringat ca 500 000 kr samt förväntas sälja ett tidigare soprum för ca 500 000 kr.
2018 - Ombyggnad av souterrängplanet (inkl .stamrenovering av detta plan) till 10 st nya lägenheter samt renovering/ommålning av garaget. Dessa lägenheter såldes sedan och inbringade mycket pengar för föreningen.
2017 - Grundisolering av gårdssidan på Badstrandshuset (inför kommande ombyggnad av souterrängplanet), ny värmekulvert till Flottbrohuset, nya utvändiga sopskåp på 3 platser
2016 - Målning av plåttak
2016 - Installation av tidsenliga säkerhetsdörrar och postboxar i trapphus
2015 - Fönsterrenovering (utvändigt)
2015 - Fiberbredband installeras, 100 MB ingår i avgiften via Ownit
2015 - Trädgårdsrenovering fortsätter med pergola och uteplats
2015 - Omdragning av elledningar (3-fas)
2014 - Målning av trapphus
2013 - Trädgården iordningställdes med planteringar, örtagård och utemöbler
2011 - Tvättstuga
1995 - Byte av VA-stammar
1995 - Elstammar
1985 - Renovering av balkonger
1985 - Renovering av yttertak
1985 - Fasadrenovering

KOMMANDE RENOVERINGAR
- Pågående: Takrenovering och takkupor samt byggnation av utsålda vindsutrymmen.
- Balkongrenovering

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga i port 26 på Badstrandsvägen med fyra tvättmaskiner, en torktumlare, tre torkskåp och en mangel.
Till varje lägenhet medföljer ett förråd.
Tillgång till gemensam trädgård med pergola, grill, trädgårdsmöbler och härliga stora gräsytor.
Cykel- och barnvagnsförråd finns i källaren, nyrenoverade och fräscha.

TV OCH BREDBAND
- Bredband: 200 mbit/s (fiber) via Ownit ingår i månadsavgiften.
- Grundutbud av tv-kanaler via ComHem ingår i månadsavgiften.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

3

Antal hyresrätter

3

Antal lägenheter

84

Byggnader

Byggår

1930

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 913 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Andelstal

1,2197

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Specifik energianvändning

128 kWh/m²

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy