Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 490 000 SEK
Adress
John Engellaus gata 12, Västra munktell, Eskilstuna
Typ
Bostadsrätt
KVM
95.5 kvm
Avgift
5 226 SEK / mån
Rum
4 rum

Etagelägenhet med radhuskänsla

Centralt belägen etagelägenhet med radhuskänsla intill Eskilstunaån. Här bor du med hela tre uteplatser och fönster i två väderstreck vilket skänker ett flödande ljusinsläpp genom bostadens alla rum. Bostaden erbjuder ca 95 välplanerade kvadratmeter med kök och vardagsrum på entréplan och de tre sovrummen på övre plan. Takhöjd om 2.70 m och vattenburen golvvärme genomgående i bostaden. Modernt kök från Vedum med moderna vitvaror, rikligt med förvaringsutrymmen och praktisk arbetsbänk. I köket finns plats för matbord där hela familjen kan avnjuta frukosten intill ett stort fönsterparti som sträcker sig från golv till tak. Vardagsrum med smakfull fondvägg i synlig betong och utgång till en trivsam balkong i sydost. Samtliga sovrum av god storlek och med förvaringsutrymmen i platsbyggda garderober. Bostaden erbjuder två helkaklade badrum i tidslösa färgsättningar varav ett per plan. Badrummet på entréplan är dessutom förberett för tvättmaskin. Närmare radhuskänsla i en lägenhet är svårt att uppnå. Lägenheten har smakfulla detaljer såsom trapp i massiv ek som dessutom får ett fint ljus under kvällen tack vare den integrerade belysningen mm.

Brf Förstlingen, ett projekt av RG Bostad, erbjöd under åren 2017-2019 35 st nyproducerade lägenheter om 2-4 rum och kök samt 1 lokal fördelat på två huskroppar. Utöver den traditionella lägenhetstypen i ett plan finns i detta projekt även flertalet etagebostäder med dubbla badrum och uteplatser respektive balkong i olika väderstreck. Samtliga bostäder har en tilltagen takhöjd, generösa fönsterpartier och vattenburen golvvärme i hela bostaden. Som boende har du tillgång till tvättstuga och cykelförråd samt ett privat förråd i källarplan. Det finns även möjlighet till garageplats på grannfastigheten. Föreningens hus är byggda med betongstomme vilket synliggörs i flertalet lägenheter, dessutom ger det bra isoleringsförmåga mellan bostäderna. Med betongen, förzinkade plåtdetaljer och den klassiska tegelstensfasaden går byggnaderna i ett med Munktellområdet och dess industrihistoria. Den oerhört välkomnande känslan som fasaden återspeglar resulterade i att projektet vann priset "Årets Fasad 2020" i kategorin nyproduktion.

Som boende i Västra Munktell har du närhet till det mesta. Förskola finns i området, dessutom ligger högstadieskolan Faktoriet en kort promenad bort. Eskilstunaån ligger precis runt husknuten och erbjuder ett trevligt promenadstråk ner till Eskilstuna centrum där du finner restauranger, shopping och andra nöjen. Du bor inom gångavstånd till matbutiker, apotek och vårdcentral likväl högskola och tågstation. För den aktiva människan erbjuder närområdet ett brett utbud av träningsanordningar och för familjen finns möjlighet till roliga helgaktiviteter med de små på äventyrsbad.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Ljus entréhall med ett stort fönsterparti som sträcker sig från golv till tak. Hallen erbjuder plats för skoställ och avhängningsmöjligheter på hatthylla med krokar. Entréhallen har grå slipad ölandssten på golvet och i resterande del av bostaden klassisk ekparkett. Väggarna är målade i vitt. Här bor ni med egen entré i markplan och bostaden får således en radhuskänsla. Intill entrén på framsidan ligger en av tre uteplatser samt en trevlig gräsplätt.

Fullt utrustat kök från Vedum med separat kyl och frys, induktionshäll, köksfläkt från Franke, varmluftsugn, inbyggnadsmicro och en integrerad diskmaskin i praktisk höjd. Köket har gott om förvaringsutrymmen i vita skåp med handtag i svart och krom. Praktisk arbetsbänk med bänkskiva och stänkskydd i Herrljunga Terazzo. Plats för ett rejält matbord med tillhörande stolar intill ett stort fönsterparti som vetter mot uteplatsen intill entrén.

Generöst vardagsrum med plats för soffgrupp och mediamöbel. Vardagsrummet har en snygg fondvägg med synlig betong vilket binder samman bostaden till områdets industrihistoria. Från vardagsrummet nås ytterligare en uteplats.

På övre plan finner vi de tre sovrummen varav ett master bedroom med egen balkong. Sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. De övriga två sovrummen ligger med fönster mot John Engellaus gata och har plats för sängar och annat möblemang. I de två mindre sovrummen finns även förvaring i garderob.

I bostaden finns dubbla badrum, ett på respektive våningsplan. Badrummen har påkostat kakel och klinker från Höganäs. Kakel i matt ljusgrå kulör och klinker i ljusbrungrå ton. Båda badrummen är utrustade med toalett, kommod, spegelskåp med LED-belysning från Vedum, dusch bakom glasvägg, vattenburen handdukstork och infällda spotlights i tak. Badrummet på entréplan är dessutom utrustat med arbetsbänk och förberett för tvättmaskin och torktumlare.

Dokument (pdf)

Planlösningar Bofaktablad LGH 104 Stadgar Brf Förstlingen Årsredovisning 2020 Brf Förstlingen

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 490 000

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

95.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

John Engellaus gata 12

Ort

Eskilstuna

Kommun

Eskilstuna

Lägenhetsnummer BRF

104

Våningsplan

0-1 av 3

Upplåten mark

Upplåten med annan nyttjanderätt än bostadsrätt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Förstlingen

Organisationsnummer

769634-0665

Allmän information

Brf Förstlingen innehar två hus med totalt 35 bostadsrätter och 1 lokal på fastigheten Notskriften 1 med adresserna John Engellaus gata 12 samt Brädgårdsgatan 3.

TV/internet

Stadsnät

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme
Typ av ventilation: Till- och frånluft med värmeåtervinning

Byggnadskommentar

Fönster: 3-glasfönster
Gemensamma utrymmen: I föreningen finns gemensam tvättstuga och cykelförråd. Även källarförråd tillhörande bostadsrätten.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 35
Antal lokaler: 1

Antal lägenheter

35

Byggnader

Byggår

2019

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Hiss i trappuppgång.

Ekonomi

Månadsavgift

5 226 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten

Andelstal

3,0438 %

Andelstal insats

Uppgiften har ej gått att få fram

Andel av månadsavgift

Uppgiften har ej gått att få fram

Kommentar

Enligt den ekonomiska planen är kostnaden för hushållsel uppskattad till 313 kr/mån. Observera att kostnaden för el till stor del beror på nyttjandegraden.
Posten försäkring är schablonmässigt beräknad.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

313 SEK/månad

Försäkringskostnad

200 SEK/månad

Summa driftkostnad

513 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Bostadsrättsföreningen förfogar över 24 st. garageplatser på grannfastigheten via gemensamhetsanläggning. Kostnaden för garageplats är 1000 kr/mån. Separat kösystem tillämpas.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta