Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 200 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Mölledalsgatan 154, Kirseberg,
Typ
Bostadsrätt
KVM
81 kvm
Avgift
6 786 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen till denna totalrenoverad och trevliga bostad med härlig uteplats!

Villakänsla på detta attraktiva läge på Mölledalsgatan! Totalrenoverad ljus, genomgående och välplanerad bostad med uteplats både i öster och väster. Välkomnande ljus hall som tar oss igenom hela bostaden med bra avhängninsmöjligheter. På vår högra sida av hallen når vi bostadens helkaklade badrum i sobra färger. Vi följer det för bostaden genomgående ljusa parkettgolvet till en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Köket med vita högglans köksluckor, bra med arbets- och avställningsytor som även innehåller all maskinell utrustning som behövs för att inspireras till mycket matglädje. Samlingspunkten - vardagsrummet når vi i direkt anslutning till köket med utgång till uteplatsen i österläge. Två väl tilltagna sovrum med access till walk in closet i de båda sovrummen.

Perfekt boende för er som vill bo på lugnt område i lummig och grönskande omgivning, där ni lätt och snabbt kan ta er in till stan eller ut på motorvägen.

Rumsbeskrivning

RUMSBESKRIVNINGAR: HALL
Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter. Här finns grått klinkergolv samt vita väggar.

KÖK
Vitt högglans kök från IKEA med ljus stenskiva. Gott om arbetsyta och väl valda vitvaror; ugn, fläkt, spishäll, kyl och frys samt vask med blandare i krom. Här finns gott om plats för matbord och vi finner det för bostaden genomgående ljus parkettgolvet.

VARDAGSRUM
I öppen planlösning med kök finner vi ett väl tilltaget vardagsrum med plats för soffgrupp och utgång till uteplatsen. Här finns ljus parkettgolv och gråa väggar.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel på väggar och gråmelerat klinker på golv. Här finns WC, handfat med kommod, badkar samt tvätt- och torktumlare.

SOVRUM1
Masterbedroom med gott om plats för dubbelsäng och sovrumsmöblemang. Här finner vi en walk in closet, ljust parkettgolv och gråa väggar.

SOVRUM2
Disponeras idag som barnrum med bra med kvadratmeter. Här finner vi även en walk in closet, ljust parkettgolv och gråa väggar.

UTEPLATS
Genom vardagsrummet når vi bostadens uteplats på "baksidan" med trätrall på hela ytan. Här finns plats för möblemang samt finns grind ut till föreningens lekplats. Även på framsidan finns yta för att sitta och njuta med vänner och familj.

Dokument (pdf)

Planlösningar Helikoptern - Årsredovisning 2019 Helikoptern - Stadgar Energideklaration

Allmän information

Pris

2 200 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

81 kvm

Gatuadress

Mölledalsgatan 154

Kommun

Malmö

Våningsplan

1 av 2

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggens Brf Helikoptern

Organisationsnummer

716439-5811

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggens bostadsrättsförening Helikoptern bildades 1992 i samband med byggnationen (byggnadsår 1993). Det finns 60 lägenheter i föreningen, varav 29 st 2 rok, 20 st 3rok, 10 st 4 rok samt 1 st rok. Samtliga innehas med bostadsrätt Det finns 1 lokal i föreningen.

EKONOMI
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen
Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1183 kr år 2020)
Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant. (473 kr år 2020).

RENOVINGAR/UNDERHÅLL
Genomförda renoveringar:
2013 - Omfattande översyn av samtliga tak.
2013 - Målning regndalar, byte av takluftare.
2013 - Nytt ventilationssystem i alla lägenheter.
2013 - Nedgrävning och installation av fiberoptik för data, tv och telefon.
2014 - Slutförande och igångsättande av fiberoptiken och asfaltering av alla körbanor.
2015 - Garagetaken har tvättats.
2015 - Nytt staket uppsatt vid gruppboendets parkering.
2015 - Balkongerna målade och renoverade enligt rullande schema.
2106 - Målning av garagen, statusbesiktning av föreningens samtliga lägenheter och utrymmen, underhåll av carportar och balkonger enligt
rullande schema och ytterbelysning ledlampor på stolpar i området.

Planerade renoveringar:

GARAGE/PARKERING

TV OCH BREDBAND
Kabel-TV: Föreningen har kabel-TV via Telia.
Bredband: Föreningen har bredband via Telia.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
öreningen har en samlingslokal på Mölledalsgatan 182 som hyrs ut till boende inom föreningen. Lokalen är handikappanpassad och rymmer 45 personer och har ett litet kök med kyl/frys, spis och mikro. Porslin finns att tillgå i begränsad omfattning.

KONTAKT
Hemsida: http://www.brfhelikoptern.se/
E-Post:

Uppgifterna är hämtade från berörd förenings årsredovisning och kontrolleras endast om särskilda skäl ges. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 60
Antal lokaler: 1

Antal lägenheter

60

Byggnader

Byggår

1993

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

6 786 SEK/månad

Andelstal insats

1,60321%

Andel av månadsavgift

1,39843%

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

141 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Allmänt
I nordöstra delen av Malmö finns det stora, backiga området Kirseberg. Längst in i kärnan finns några av Malmös bäst bevarade gathus, bland slingriga kullerstensgator. Här ligger också musikpuben Mässingshornet, dit folk från hela stan strömmar för att lyssna på livemusik eller delta i musikquizet. Kirseberg har en stolt idrottstradition med flera fotbollslag, egen sim- och ishall. Här har du även nära till Beijers park med sitt mysiga café i mitten, moderna Bulltofta rekreationsområde och historiska Gerlachs park, där häxor brändes på bål för 500 år sedan. E6:an och Inre Ringvägen omringar stadsdelen, så för pendlaren är läget optimalt!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy