Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 595 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Fagottgatan 6, VÄSTRA FRÖLUNDA
Typ
Bostadsrätt
KVM
31.5 kvm
Avgift
1 808 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

1:a med vidsträckt utsikt!

Här ges möjlighet att förvärva en 1:a, trevligt belägen på 6e våningen. En vidsträckt utsikt över närområdet. Njut av ljusinsläpp från de stora fönsterna som ger ett fint, naturligt ljus. Lägenheten är fräsch och i mycket bra skick!

Ruddalen med fina motionsslingor, skridskobana, fotbollsplaner och en härlig natur. Toppen både för motionärer och hundägare.
På tio minuters promenadavstånd finns Frölunda Torgs köpcenter med allehanda butiker. Ännu närmre finns matvarubutiker, pizzerior, tipsbutiker, frisörer, färghandlare, bageri etc.
Närheten till havet finns alltid från Ruddalen och valen är många, både Näset och Askim har fina badplatser. Dit tar man sig enkelt med cykel, buss eller bil.
Spårvagnslinjerna 1, 7 och 8 går in till centrum. Från Frölunda Torg finns även bussförbindelser och därifrån tar man sig enkelt in till centrala Göteborg.

Närbelägna Frölunda Kulturhus har inte bara stort bibliotek, simhall, scen och utställningar..
Vårdcentral finns närmast vid Frölunda Torg.

Rumsbeskrivning

Interiör: Välkommen till en ljus och trivsam lägenhet på Fagottgatan 6.

Hallen har gott om förvaring i ett flertal garderober längs väggen. Väggarna är vita och på golvet ligger parkettgolv.

Rakt fram finns det fräscha badrummet som är stambytet enligt föreningens regi. Kaklade väggar och klinkergolv. Badrummet är välutrustat med vägghängd WC, badrumsskåp, handdukstork och dusch med vikbara glasdörrar.

Vardagsrummet/Allrummet är ljust och rymligt. De stora fönsterna ger ett härligt ljusinsläpp. Rummet har god plats för både säng, soffavdelning och matbord. Väggarna är vita och parkett på golvet.

Köket är ljust och fint med skåpluckor i vitt och svart kakel ovanför. Köksutrustningen består av spis, ugn och kyl/frys. Köket har gott om arbetsyta. Vitmålade väggar och parkettgolv.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Årsredovisning Årsredovisning Energideklaration Fagottgatan 6 Stadgar

Länkar

Allmän information

Pris

1 595 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

31.5 kvm

Gatuadress

Fagottgatan 6

Ort

VÄSTRA FRÖLUNDA

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer

679

Våningsplan

6 av 12

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggens Brf Ruddalen 1

Organisationsnummer

757201-7312

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Ruddalen 1 är en välskött förening som innefattar 720 lägenheter och består av 10 stycken höghus. Husen uppfördes år 1962-1963 med lägenheter i skiftande storlekar från 1 rok till 4 rok.

Som medlem i föreningen finns tillgång till tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare, mangel samt mattvätt. Övernattningslägenheter kan hyras ut mot en kostnad, dessa återfinns på Mandolingatan 3 och Fagottgatan 4. Uppgifter om hyresvillkor finns att få av ansvarig för uthyrning, kontaktuppgifter finns på anslagstavlan i varje entré. Det finns även tillgång till bastu (Fagottgatan 8), biltvätt och hobbyrum (Mandolingatan 3).

År 2006 färdigställdes en omfattande renovering av föreningens byggnader. Nya ledningar för varm- och kallvatten samt avloppsledningar installerades och samtliga badrum renoverades i samband med stambytet. Lägenheternas elsystem renoverades genom att ledningarna byttes ut, alla eluttag skyddsjordades och en ny gruppcentral med jordfelsbrytning installerades. År 2021 har Göteborgs kommun för avsikt att omförhandla tomträttsavgälden för föreningens mark, vilket kan komma att påverka avgiften.

Kommunikationer: Spårvagn 1,7 och 8 går förbi Musikvägen och Positivgatan som båda ligger i närheten.

Föreningen tillåter delat ägande 90/10.

Föreningen kontaktar nya medlemmar för att boka välkomstmöte.

Besök gärna föreningens hemsida för ytterliggare information, http://www.gbghus27.se/ (Föreningen hette tidigare gbghus 27).

BYGGNADSÅR
1963

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV: Kabelnät via Com Hem.
Internet: Bredband via fiber (Bredbandsbolaget) installerades under 2016 med hastighet 250/100Mbit och ingår nu i månadsavgiften.

Utförda renoveringar

Föreningen har en underhållsplan som uppdateras varje år. För närmare information se bifogade årsredovisningen.

Stambyte utfördes 2005. Ombyggnad av fastigheternas ventilationssystem har gjorts under 08-09 för att minska energiförbrukningen.
Montering av värmekabel, med automatik, till tak och stuprör.
Byte av centralenhet till brandlarm.
Montering av nya ståldörrar till vissa utav cykelrummen.
Lägenheternas elsystem har blivit renoverat genom att alla ledningar har bytts, skyddsjordning av alla eluttag samt ny gruppcentral med jordfelsbrytare.
Stamrenovering med nya badrum.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 720

Antal lägenheter

720

Byggnader

Byggår

1963

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

1 808 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår värme, VA, kabel-tv och fiber

Andelstal insats

0,079%

Andel av månadsavgift

0,07904%

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

100 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

PARKERING TILLHÖRANDE BOSTADEN
Till föreningen hör 258 garageplatser och 381 parkeringsplatser. Garageplatser kostar ca 500 kr/mån och parkeringsplats ca 200 kr/mån.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl