Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Alströmergatan 32 Q, 3tr, Kungsholmen, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
34 kvm
Avgift
1 568 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ytterst väldisponerad - Fina originalgolv - Rymlig klädkammare

34 ytterst väldisponerade kvm som bjuder på ljusa ytor och en härlig rymd. Här finns stora fönsterpartier som bidrar med underbart ljusinsläpp och ett lugnt högt läge mot enkelriktad gata. I vardagsrummet finns utrymme för såväl sällskapsdel som matbord. Här finns även en rymlig klädkammare för förvaring. I det mysiga sovrummet står idag en 120 cm säng och här finns extra förvaring med hyllplan i en väggnisch. Köket är stilrent med vit skåpinredning och arbetsyta i massiv ek. Här finns integrerad kyl/frys, inbyggd micro samt gasspis med el-ugn. I badrummet står en tvättmaskin som gör vardagen enklare. Genomgående är lägenheten i ljus färgsättning och har bevarade originalgolv, fina fönsterspanjoletter, speglade innerdörrar samt fönsterbänkar i sten.

Brf Färjan är en stor och ytterst välskött förening med bland annat föreningslokal och två gästlägenheter. Innergården är en av Stockholms vackraste med sin blomstrande trädgård med porlande fontän och härlig grillplats.

På Alströmergatan 32 kombineras ett lugnt läge med närhet till allt storstaden har att erbjuda. I närområdet finns ett rikt utbud av restauranger, caféer och barer och gym. Västermalmsgallerian, flertalet stora mataffärer, shopping och all tänkbar service ligger en kort promenad bort. Där finns också oslagbara kommunikationer med flera busslinjer samt tunnelbanans blå och gröna linje. En av Fridhemsplans tunnelbaneuppgångar ligger direkt runt hörnet från fastigheten. Om du gillar att motionera är det nära till Kungsholms Strand med promenad- och löparstråk som fortsätter längs med vattnet runt Kungsholmen. På några minuters promenad nås Hornsbergs fantastiska strandpromenad med flera restauranger och badbryggor. Ett närlivs ligger precis invid föreningens stora entré.

Rumsbeskrivning

HALL
I entrén finns plats för ytterkläder och skor. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger furutiljor i original vilket är genomgående i hela lägenheten.

KÖK
Köket är stilrent med vita över- och underskåp som ger bra förvaring. Bra arbetsyta i massiv ek. Vitvarorna består av integrerad kyl/frys, inbyggd micro, el-ugn/gasspishäll samt fläkt. Köket får naturligt ljus via ett väggfönster som vetter mot sovrummet.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har en underbar rymd med ljusa lättmöblerade ytor. Längs med ena väggen löper ett stort fönsterparti som bidrar med härligt ljusinsläpp och har en vacker fönsterbänk i sten. Rummet möbleras enkelt med sällskapsdel och matbord. Här finns även en rymlig klädkammare.

SOVRUM
Det mysiga sovrummet är möblerat med 120 cm säng och har ett stort fönster. Bakom sängen finns en hyllnisch som passar perfekt som bokhylla eller för extra förvaring.

BADRUM
Badrummet har vitkaklade väggar med ljus våtrumsmatta på golvet. Ovanför handfatet sitter ett spegelskåp för förvaring, och intill finns duschen. Bredvid toalettstolen och handdukstorken finns en tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Planlösningar arsredovisning-2019 Energideklaration Stadgar

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

34 kvm

Gatuadress

Alströmergatan 32 Q, 3tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer

99-4023-1-230-4

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Ekonomi

Månadsavgift

1 568 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

inkl. värme, vatten, basutbud TV

Andelstal insats

0,17826%

Andel av månadsavgift

0,17826%

Överlåtelseavgift

1 183 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s Brf Färjan

Organisationsnummer

702000-6909

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB köpte hela kvarteret Färjan 1929 från mosaiska församlingen i Stockholm och byggde det som då blev Skandinaviens största bostadshus. Idag består föreningen av 487 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 42 kommersiella lokaler. Brf Färjan är en ytterst välskött och populär förening som främst känns igen genom sin otroligt vackra och blomstrande innergård.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Fastigheten är i gott skick och föreningen utför löpande underhåll av fastigheten.
2020 - Tvättstugan målades om
2019 - OVK-besiktning, radonmätning, energideklaration, hissar i uppgån G och I renoverades, lägenheter byggdes på vinden i Dykaren 29, projektet färdigt och lägenheterna är sålda. Målat om taken, insida kvarteret Färjan
2018 - Hissar i kv Dykaren renoverades och taket lades om
2017 - Hissar i uppgång A byttes
2016 - Byte av undercentral
2015/2016 - Garantiarbete på fönster har avslutats, två hissar har renoverats, fortsatt arbete med partiella stambytet, byte av en värmeväxlare
2014/2015 - Målning av samtliga trapphus
2013 - Ventilationskontroll och fönsterrenovering
2012 - Stamspolning av både kök och badrum i kv Dykaren.
2011 - Fortsatt fasadrenovering på kv Dykaren. Injustering av element och värme, byte av termostater.
2010 - Målning och tätning av samtliga fönster som vetter mot gatan samt tätning av portar. Renovering av innergården.
2009 - Renovering av resterande fasader på Färjans innergård
2008 - Södra fasaden på Färjans innergård renoveras, ommålning fönster
2007 - Uppgradering av tv-nät till 3 hål i väggen
2005 - Godkänd OVK
2002 - Takrenovering
1994 - Fönsterrenovering
1994/1995 - Fasad utvändigt
1991/1994 - Byte av badrumsstammar samt byte av samtliga elstigar (1-fas).
1973/1974 - Byte av köksstammar

Under 2020-/2021 planeras balkongrenovering

EKONOMI
Föreningen har en mycket god ekonomi med låg belåningsgrad. Ingen avgiftsändring finns planerad i dagsläget. I månadsavgiften ingår värme, vatten och Kabel-TV (basutbud). Föreningen har även en enhetsmätning av el och den fasta nätavgiften ingår i avgiften medan den rörliga delen betalas separat efter förbrukning. Du betalar för din faktiska elförbrukning, kvartalsvis i efterskott.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV levereras via Telenor. Basutbud samt Telenor stream ingår i avgiften.
Bredband (Telenor 250/250 Mbit/s) ingår sedan 1/7 2020 i avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Det finns 7 högt uppskattade tvättstugor med sammanlagt 19 tvättmaskiner.
- Stort cykelrum samt ett hobbyrum.
- Festlokal som rymmer 30 personer som medlemmar kan hyra.
- Två fina gästlägenheter som går att hyra för 400kr/natt. Den ena lägenheten i uppgång O har 5 sovplatser, litet pentry för lättare matlagning samt två toaletter och två duschar. Den andra lägenheten ligger i uppgång H har 3 sovplatser.
- En stor bonus för föreningens medlemmar är Brf Färjans otroligt vackra innergård. Innergården har en gång fått pris för att vara Stockholms vackraste. Förutom den härliga grönskan finns många sittplatser, fontän, fruktträd, bärbuskar och en liten lekplats.

PARKERING & GARAGE
I föreningen finns 19 garageplatser, 16 garageboxar samt 9 MC-platser. Till dessa är det för närvarande kö. Annars gäller boendeparkering på gatan.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Ingen avgiftsförändring planerad (senast kontrollerat 17/7 2020).
Delat ägande accepteras, minsta ägarandel är 10 %.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 487
Antal lokaler: 42

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns tvättstuga, torkrum, cykelförråd och vindsförråd.

Antal lägenheter

487

Byggnader

Byggår

1929

Hiss finns

Nej

Parkering

Parkeringsbeskrivning

PARKERINGSINFORMATION FRÅN FÖRENINGEN
Boendeparkering i området eller garage i separat kö (kostnad ca 1.000:-/månad)

Energideklaration

Specifik energianvändning

138 kWh/m²

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy