Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 3 500 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 600 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Västertorpsvägen 160, Accepterat pris!, Västertorp, Hägersten
Typ
Bostadsrätt
KVM
79 kvm
Avgift
4 537 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Väldisponerad och ljus 4:a med stor uteplats!

Varmt välkommen till en perfekt planerad och ljus 4:a med stor uteplats som ger en härlig radhuskänsla! Bostaden är i ett genomgående fint skick och erbjuder bl.a. tre bra sovrum, rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot matplatsen och köket, stort renoverat badrum, bra förvaringslösningar och en generös uteplats som blir en perfekt förlängning av lägenheten under sommarhalvåret. På altanen kan man både njuta av mysiga frukoststunder och härliga grillkvällar med plats för den stora familjen och umgängen. Intill köket finns en generös matplats med ett härligt burspråk vilket både ger ett rikligt ljusinsläpp och blir en fin detalj i rummet. Bostaden har gott om fönsterpartier i två olika väderstreck som ger ett härligt ljusinsläpp och den öppna planlösningen skapar en genomgående trivsam och social känsla. Här får man en perfekt kombination av mysig radhuskänsla men med myllrande storstadsliv en kort resa bort. Måste upplevas på plats!

Rumsbeskrivning

Hall

En välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevlig sätt. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder samt skoförvaring. Det finns även en garderob och rakt fram finns också en rymlig klädkammare för ytterligare förvaringsmöjligheter. På golvet ligger ett ljust klinkergolv och väggarna är delvis tapetserade och har delvis uppsatt bröstpanel.

Vardagsrum

Ett trevligt vardagsrum med med plats för en soffgrupp, tv samt ytterligare möbler som önskas. Detta rum gjordes om 2019 då man satte upp en vägg för att få till ett extra sovrum. Nuvarande yta är väldisponerad och och lättmöblerad. På golvet ligger ett ljust trägolv och väggarna är ljust färgsatta.

Kök med matplats

Köket är bra planerat med gott om förvaringsmöjligheter samt arbetsytor för den matlagningsglade. Skåpsluckorna är vita och bänkskivan är i massiv ek. Utrustningen består av en spis med tillhörande ugn, spisfläkt, kyl/frys samt en diskmaskin. Här finns även ett fönster som ger ett trevligt ljusinsläpp vilket skapar en härlig luftighet och rymd.
Intill köket ligger den rymliga matplatsen med plats för det större middagssällskapet om så önskas. Matplatsen ligger intill ett trevligt burspråk som både ger ett fint ljus och härlig utsikt mot grönskan utanför.

Sovrum 1

Detta sovrum är lägenhetens största och ligger med ett trivsamt läge mot uteplatsen. Här finns plats för en dubbelsäng, sängbord och/eller annan inredning som önskar. På golvet ligger ett trägolv och väggarna är ljust färgsatta.

Uteplats

Uteplatsen nås från sovrum 1 och ligger med ett trevligt läge mot gräs och föreningens gemensamma ytor. Här finns många möjligheter att sätta ut olika möbelgrupper, planteringar och/eller annan inredning som önskas. Detta blir en härlig förlängning av bostaden under sommarhalvåret och ger en mysig radhuskänsla. Uteplatsens trall är nylagd 2019 och är fint inramad av ett vitt staket vilket ger ett privat och trivsamt intryck.

Sovrum 2

Det andra sovrummet ligger intill sovrum 1 och har ett bra läge med fönster i två olika väderstreck. Här finns gott om plats för en stor säng, lekhörna/arbetsplats samt ytterligare inredning. På golvet ligger ett ljust trägolv och väggarna är målade i en grå/blå nyans samt vitt.

Sovrum 3

Det tredje sovrummet ligger på andra sidan av lägenheten och rymmer både säng, förvaring samt annan inredning efter behov/önskemål. På golvet ligger ett ljust trägolv och väggarna är ljust färgsatta. Utanför sovrummet finns även en stor klädkammare för goda förvaringsmöjligheter.

Badrum

Ett helkaklat och rymligt badrum med nytt klinkergolv 2017. Inredningen består av en duschvägg, tvättställ med spegelskåp ovan, wc, handdukstork, tvättmaskin samt förvaringsskåp ovan arbetsbänk i trä.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Årsredovisning 2019 Stadgar

Allmän information

Pris

3 600 000 SEK (Accepterat pris)

Antal rum

4

Boarea (BOA)

79 kvm

Areauppgift enligt

Enligt föreningens information

Gatuadress

Västertorpsvägen 160, Accepterat pris!

Ort

Hägersten

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

00094

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Uteplats

Stor privat uteplats med trätrall och mysigt vitt staket som ramar in altanen på ett fint sätt. Här finns gott om plats för större utemöbler, planteringar samt annan inredning som önskas.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Gulddragaren

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Gulddragaren bildades år 2007. Föreningen innehar sedan år 2009, 4 st fastigheter i Hägersten. Fastigheterna är bebyggda med 12 st flerbostadshus om 2-4 våningar. Byggnaderna är uppförda år 1988-1989. Föreningen upplåter 207 st lägenheter med bostadsrätt och 22 st lägenheter med hyresrätt samt 31 lokaler med hyresrätt. Hyresrätterna utgör en s.k. dold kapitaltillgång, då de i framtiden vartefter de blir vakanta kan upplåtas av föreningen till bostadsrätter och på så vis inbringa kapital till föreningen.

Föreningen erbjuder ett flertal tvättstugor med adress: Slättgårdsvägen 103A, Slättgårdsvägen 91, Västertorpsvägen 144B och grovtvätt på Västertorpsvägen 160B (Hus K6). Tvättstugan är öppen alla dagar 07.00-22.00.

Föreningen erbjuder kollektiv bostadsrättsförsäkring. Ingår vid lägenhetsöverlåtelse. Behövs ej separat bostadsrättstillägg vid nytecknande av hemförsäkring.

Se föreningens hemsida för mer information: www.gulddragaren.se.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1 120 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp, s.k. administrativ engångsavgift). Debiteras (faktureras) köparen i samband med överlåtelsen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om ca 448 kr (1 % av gällande prisbasbelopp, s.k. administrativ engångsavgift). Debiteras (faktureras) låntagaren/köparen i samband med överlåtelsen.

För ytterligare detaljer om föreningens ekonomi och dess verksamhet: Se, Brf Årsredovisning.

Övrigt om föreningen
ÖVRIGA GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen tillhandahåller 3 st. moderna tvättstugor samt grovtvättstuga. Cykelförråd. Barnvagnsförråd. Gemensamhetslokal (lokalen kan medlemmarna hyra för att arrangera födelsedagsfester, barnkalas m.m.)

GEMENSAMMA YTOR
Trivsam och lugn park/innergård med gräsytor, planteringar och lekytor för barnen. Här finns även trevliga sittgrupper, bänkar, vattenfontän samt 2 st. murade grillar.

Parkering
Föreningen tillhandahåller med 93 st. garageplatser (garagebyggnad, utanför föreningens mark). Kostnader i parkeringshuset enligt följande: Plats utan tak, inkl. motorvärmare uttag (el), ca 173 kr/mån. Plats under tak, inkl. motorvärmare uttag (el), ca 417 kr/mån. Kontakt tas med Green Park, Jesper Ericsson, jesper@factab.se, för närmare information om tillgänglighet och parkeringsavtal m.m. Kontakt tas sedan även med föreningens styrelse för tilldelning av plats, mejl: parkering@gulddragaren.se

Föreningen innehar även 68 st. parkeringsplatser (utomhus, intill byggnaderna på föreningens mark). Dessa p-platser upplåts genom ett kösystem. P-plats sägs upp vid avflyttning/försäljning av lägenhet. Kontakt tas med föreningens styrelse om intresse finns att hyra plats, mejl: parkering@gulddragaren.se

Tv och bredband
Föreningen har nyligen tecknat ett kollektivt bredbandsavtal med Ownit Bredband AB. Grundhastighet på 100/100 Mbit till medlemmarna. I avtalet ingår tillgång till internet via bredbandsuttaget i lägenheten. IP-tv och ip-telefoni kan tecknas separat. Föreningens byggnader har en möjlig uppkoppling till Ownit med en bredbandshastighet på 10Gbit.

Kostnad för grundhastighet är 130kr/mån. Obligatorisk avgift/tillägg, tillsvidare. Inräknat i månadsavgiften till föreningen.

I övrigt finns möjlighet till bredband, tv och telefoni via comhem. Separat avtal tecknas.

TV OCH BREDBAND
Brf Gulddragaren har Com Hem som leverantör av kabel-TV. För information om abonnemang och utbud, besök www.comhem.se.
Brf Gulddragaren har gruppavtal för internet med Ownit om 100/100 Mbit till alla medlemmarna.

I avtalet ingår tillgång till internet via bredbandsuttaget. IP-tv och ip-telefoni kan tecknas separat. För ytterligare information besök www.ownit.se eller kontakta Ownit kundtjänst.

GÅRDSPLATS
Föreningen har flera cykel och mopedförråd. Brf Gulddragaren har ett flertal lekplatser på innergården. En del av dem är omgärdade med staket. Lekplatserna besiktigas en gång per år.

BYGGNADSÅR
1989

ÖVRIGT
Förråd finns att hyra. Kön till förråd är ca 8+ personer (juli 2020). Förråden är i regel 4-8 kvm med en ungefärlig årskostnad på 700kr / kvm.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV: Brf Gulddragaren har Com Hem som leverantör av kabel-TV. För information om abonnemang och utbud, besök www.comhem.se.
Internet: Brf Gulddragaren har gruppavtal för internet med Ownit om 100/100 Mbit till alla medlemmarna. I avtalet ingår tillgång till internet via bredbandsuttaget. IP-tv och ip-telefoni kan tecknas separat. Ett obligatoriskt tillägg om 130 kr/mån tillkommer för bredband.

Uppvärmning och ventilation

UPPVÄRMNING
Fjärrvärme

VENTILATION
Typ av ventilation: Frånluft med återvinning
Senaste inspektion av ventilation: 2019-09-06

Byggnadskommentar

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett förråd som idag ligger beläget på samma våningsplan som lägenheten.

Utförda renoveringar

RENOVERINGAR RELATERAT TILL FÖRENINGEN
2019
Fasadmålning - Målning burspråk, skärmtak, resterande hus
OVK -Ventilation
Energideklaration
Införande av matavfallssortering
Solceller installerade
2018
Ventilation - Hus 8 och 9 har fått nya fläktaggregat.
Vindar - Tilläggsisolering lösull samtliga vindar.
Målning av samtliga trapphus
Belysning ute - Byte till led
Hiss Slättgårdsvägen 93 Modernisering
Gård - Anläggandet av föreningens nya parkering avslutad.
Elsystem - Gemensamhetsel
Hiss Slättgårdsvägen 91 Modernisering

2017
Aggregatbyte - Ventilation
Hiss Västertorpsvägen 168 Modernisering
Ventilation - Injustering/Rengöring Hus 1-6,10-12
Stamspolning av avloppsstammar
Hiss Västertorpsvägen 144 Modernisering
Målning Komplementhus - Målning av samtliga komplementhus
Takspolning Komplementhus - Högtryckstvätt av tak
Avloppsfilmning/Avloppsrörsanalys
Belysning trapphus

2016
Ventilation 2016 - 2019 Injustering Ventilation Hus 7,8,9
Takspolning K3 - Högtryckstvätt
Utemöbler - Nya utemöbler
Hiss Västertorpsvägen 152 Modernisering
Hiss Slättgårdsvägen 105 Modernisering
Målning av ytterdörrar i trä
Lekplatser - Studsmatta
Fasadmålning burspråk, skärmtak Hus 6

För tidigare renoveringar, se årsredovisning.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 229
Antal lokaler: 31
Antal hyresrätter: 21

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har flera cykel och mopedförråd samt en gemensam föreningslokal. Föreningen har två stycken miljöstugor för källsortering.

Gemensamma tvättstugor:
Tvättstuga 01, Slättgårdsvägen 103A
Tvättstuga 02, Slättgårdsvägen 91
Tvättstuga 03, Västertorpsvägen 144B
Grovtvätt, Västertorpsvägen 160B (Hus K6)

Antal lokaler

31

Antal hyresrätter

22

Antal lägenheter

229

Byggnader

Byggår

1989

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 537 SEK/månad. I avgiften ingår Inkl. Värme, Va och kabel-tv basutbud (obl. tillägg om 130 kr/mån tillkommer för bredband)

Andelstal kommentar

Andelstal: 0,0044574
Årsavgift: 54 442 kr
Andel av årsavgift: 0,46439%
Andelsprocent kapital: 0,0000000

Kommentar

Driftskostnaderna baseras på säljarens förbrukning och kan komma att avvika beroende på användning samt val av leverantör.

Föreningen har gemensam el och individuell mätning och debitering. Elnätsavgiften är upphandlad till ett fast pris om 25 kr/mån men elförbrukningen kan variera från månad till månad.

Överlåtelseavgift

1 183 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

270 SEK/månad

Försäkringskostnad

350 SEK/månad

Summa driftkostnad

620 SEK/månad

Antal personer i hushållet

4

Parkering

Parkeringsbeskrivning

PARKERINGSINFORMATION FRÅN FÖRENINGEN
Garageplatser hanteras av Parkando AB.

P-plats inom området upplåts genom ett kösystem. P-plats sägs upp vid avflyttning/försäljning av lägenhet. För hyra utav parkeringsplats utgår administrationsavgift på 1000kr.

För närvarande kostar en plats 5890kr/år och kön är 45+ personer lång.

Estimat på kötid är svårt att ta fram men beroende på var man vill ha plats så är det troligtvis ca 6-8 år.

Föreningens alla platser har bilvärmare.

För att ladda elbil på föreningens parkeringsplatser behöver man betala ett tillägg på 350kr/månad (privatregistrerad bil) utöver kostnaden för parkeringsplatsen (700kr/månad för företagsregistrerad bil). Man får då ladda via befintliga bilvärmaruttag (med schukokontakt). Man är även begränsad till att ladda under natten.

Boendeparkering finns om du vill parkera längs med gatan, mer information om detta finns på Stockholmsstads hemsida: https://parkering.stockholm/boendeparkering/

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

132 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Övrigt

Allmänt om området:
Västertorpsvägen ligger i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både stadspuls, grönområden och Mälaren med mysiga promenadstråk samt badmöjligheter. Omgivande natur ger en fantastisk möjlighet till fritidsaktiviteter under alla årstider såsom bad, båtliv, skridsko- och skidåkning, fiske och mysiga promenadstråk. Inom gång- och cykelavstånd finns också en 4-H gård med många djur och aktiviteter för barnen. Vid Västertorps centrum finns mataffärer, service och flera restauranger och i närområdet ligger Västertorps idrotts- och simhall som även har gym, samt Hägerstensbadet med utomhuspool. Kort reseavstånd till Liljeholmen med bra kommunikationer samt stor galleria med ca 90 butiker. Man har även nära till Kungens kurvas handelsplats och Skärholmens centrum med ett brett utbud av shopping, matbutiker, restauranger och Sveriges största Ikea-varuhus.

Skola:
Flera förskolor samt Västertorps skola finns inom gångavstånd och i Mälarhöjden finns två populära skolor, dels Mälarhöjdens skola som sträcker sig från förskoleklass till årskurs 9 samt en Montessoriskola från förskoleklass till årskurs 5.

Kommunikationer:
Kommunikationsmöjligheterna är många med gångavstånd till Västertorp samt Mälarhöjdens tunnelbanestationer. Från närliggande gata, Slättgårdsvägen, finns även bussförbindelse (nr 135) till Mälarhöjdens tunnelbanestation. På några minuter är man ute på E4:an med bil och tar sig då snabbt och smidigt både till centrala Stockholm men också söderut, mot Skärholmen och Södertälje.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta